Příběhy majitelů: Aneta M.

Za platformou HoppyGo stojí v současné chvíli tisíce majitelů, kteří nabízí přes 2 500 aut k pronájmu. Představujeme majitelku Anetu M., která půjčuje dodávku. Kolik ji pronájem vydělá za měsíc a jaké náklady jsou spojeny se sdílením auta? Přečte si zkušenost majitelky. 

1. Jak jste se k platformě HoppyGo dostala a co vás přimělo pronajímat auto?

O HoppyGo jsem se dozvěděla od bratra, který již na HoppyGo své auto půjčuje, a tak jsem se rozhodla poskytnout dodávku, kterou stejně využívám jen pár dnů v měsíci. Mé představy byly takové, že se mi alespoň částečně vrátí náklady.

2. Kolik aut pronajímáte, jak dlouho a kolik času vám zabere starost s přípravou auta na zápůjčky?

Zatím jen jedno auto – černý Mercedes Vito, bývalý pohřební vůz, kterému doma říkáme raketa, protože je to dobrá kára. Je to dobrý auťák, který si umí poradit s převozem všeho možného a rádi ji využívají prodejci na festivaly kvůli své praktické velikosti, ale i lidé na jednorázový převoz věcí či velký nákup.

Příprava na zápůjčku spočívá v kontrole auta, dolití kapalin, případném dotankování a vyčištění interiéru, takže vždy pár desítek minut mezi zápůjčkami. Samotnou předávku provádím bezkontaktně na dálku, což mně dává větší flexibilitu a řidič nemusí přizpůsobit své časové možnosti těm mým.

Tip pro majitele: Předávejte auta na dálku s Linkey by 2hire.

3. Jak na HoppyGo pohlížíte z finančního hlediska? Jde spíše o pokrytí nákladů na provoz vozu nebo také o možný vedlejší příjem?

Šla jsem do toho s tím, že budu ráda, když zápůjčky pokryjí část nákladů na provoz, které jsou vzhledem ke značce vozu dost velké. Dodávku potřebuji i pro sebe a náklady se mi opravdu z větší části vrací.

4. Jak vyhodnotíte částku, kterou budete požadovat za den?

V tom hraje roli více faktorů, např. podle nákladů spojených s provozem a údržbou auta za rok, konkurence v lokalitě a další. Finální částku jsem konzultovala i s bratrem, který má s půjčováním aut větší zkušenosti.

5. Kolik vám průměrně půjčování auta přes HoppyGo vydělá za měsíc?

To samozřejmě záleží na sezóně. V zimě je poptávka po Raketě menší, v létě je naopak poptávka větší a podle toho se pohybují výdělky. Konkrétní částku si ale nechám pro sebe :).

6. Dokázala byste vyjmenovat nějaké náklady spojené s půjčováním aut přes HoppyGo?

Vzhledem k tomu, že auto více jezdí je třeba počítat např. s častější výměnou oleje, větší spotřebou provozních kapalin a větších nákladů na čištění než kdybych auto používala jen já nebo rodina. Také častěji kupuju směs do ostřikovačů. Naštěstí výdělek z pronájmu pokryje náklady na provoz, a tak rozhodně není potřeba cokoliv doplácet. 

7. Máte zkušenosti s poškozením vozidla či jinými nepříjemnostmi (pokuty,…)? Pokud ano, o co se jednalo a jak byla situace vyřešena?

Musím zaklepat, ale žádný z řidičů auto nikdy nepoškodil, všichni se chovají k autu pěkně. Jeden z našich “štamgastů” ale má menší problémy s dodržováním předepsané rychlosti a občas i s parkováním, takže jednou za čas přijde pozdrav z magistrátu v podobě pokuty, ale vždy vše vyřešíme spolu napřímo a absolutně bez problémů.

8. Za dobu pronajímání vozidel přes HoppyGo jste musela potkat desítky řidičů. Máte nějakou úsměvnou historku s některým z nich?

Jeden z našich pravidelných řidičů nás po několikáté pokutě prosil, ať to hlavně neříkáme jeho manželce, protože mu pak doma nadává. 😀 

Přečtěte si více článků

Příběhy majitelů
Monika Krejsova

Příběhy majitelů: 6 díl – Pavel T.

Za platformou HoppyGo stojí v současné chvíli nespočet majitelů, kteří nabízí přes 2 500 aut k pronájmu. Představujeme majitele Pavla T., který půjčuje osm vozidel a s organizací mu pomáhá syn.

Přečtěte si »

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit s majiteli, kteří své auta nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu či si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1900 vozů veškerých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.

Sdílejte tento článek na: