Příběhy majitelů: Tomáš L.

Za platformou HoppyGo stojí v současné chvíli tisíce majitelů, kteří nabízí přes 2 500 aut k pronájmu. Představujeme majitele Tomáše L., který půjčuje čtyři vozidla. Kolik mu pronájem vydělá za měsíc a jaké náklady jsou spojeny s půjčením? Přečte si zkušenost majitele. 

Přestože Tomáš měl původně drobné obavy ohledně sdílení svého vozu, rozhodl se celý proces vyzkoušet. Svoji Škodu Fabii zaregistroval na platformě v lednu roku 2020 a díky pozitivní zkušenosti zaregistroval další vozidla. Nyní půjčuje už čtyři auta.

Rozhovor s majitelem Tomášem

1) Kdy jste se rozhodl nabídnout své první auto na HoppyGo? Měl jste původně nějaké obavy s půjčováním svého auta? Co vás přesvědčilo ho nabídnout?

HoppyGo jsem poznal v lednu 2020, a tak jsem se rozhodl, že zkusím nabídnout Škodu Fabii, se kterou jsem moc nejezdil. Musím říct, že jsem byl prvotně mírně skeptický a obával jsem se potenciálního poškození či dokonce odcizení. Přeci jenom se říká, že nejlepší auto je půjčené nebo firemní. 

Obavy byly ale rychle zahnány. Měl jsem jistotu, že v případě nenadálých problémů mi HoppyGo pomůže vše řešit. Také jsem využil možnost předávat auta na dálku, a tak jsou zápůjčky mnohem pohodlnější.

Tip pro majitele: Předávejte auta na dálku sLinkey by 2hire.

2) Na základě zkušeností s půjčováním Škody Fabia jste se rozhodl koupit a půjčovat i další auto. Co vás k tomu vedlo?

Je tomu tak. Byl jsem spokojený se systémem, procesem i zákaznickou podporou, a tak jsme společně s kamarádem pořídili další vůz jen pro HoppyGo. Dnes si na mém profilu můžete vybrat ze čtyř vozidel.

3) To nás vede hezky k otázce ohledně peněz. Kolik vám průměrně půjčování auta přes HoppyGo vydělá za měsíc? Vidíte nějakou sezónnost?

Škoda Fabia mi v roce 2022 vydělala v průměru 9 000 Kč měsíčně a Volkswagen Passat za rok průměrně vydělal 13  500 Kč měsíčně. V tomto roce zatím obě auta mají nižší měsíční výdělek, ale letní sezóna je právě v plném proudu. Léto a září jsou ze zkušenosti nejsilnější sezóny. Samozřejmě je potřeba také odečíst náklady spojené se servisem.

4) Dokázal byste vyjmenovat i nějaké náklady spojené s půjčováním aut přes HoppyGo?

  • Auta najezdí průměrně 30 000 km za rok, takže řeším hlavně běžný servis – výměna oleje, filtrů a pneumatik.  
  • Jakmile má auto najeto více kilometrů (jako v případě Volkswagen Passat), musím se připravit na výměnu rozvodů a oleje v DSG převodovce, a to se může prodražit. Je to ale potřeba udělat abych se vyhnul nepříjemným situacím.  
  • A posledním nákladem je čas, který je věnuji do servisu a půjčování. 

5) Všechny pronájmy na HoppyGo jsou samozřejmě pojištěné, ale i tak mohou někteří majitelé namítat, že svěřovat někomu své auto není bezpečné. Máte nějaké zkušenosti s poškozením vozidla či jinými nepříjemnostmi (pokuty,…)? Pokud ano, o co se jednalo a jak byla situace vyřešena?

Za uplynulé tři roky, co aktivně sdílím vozy přes HoppyGo mi z osobní statistiky vychází, že se v průměru jeden z pěti zákazníků nechová k půjčenému autu řekněme “úplně ukázkově”.  

Nejčastější drobnou nepříjemností jsou především pokuty za překročení rychlosti. Těch mi přišlo již několik. Naštěstí v tomto ohledu je proces velmi jednoduchý – vždy je prostě přepošlu na zákaznickou podporu a vše společně vyřešíme.  

Jednou jedinkrát se schylovalo k poněkud závažnějšímu problému, ale díky sledovacímu zařízení, které jsem získal od HoppyGo se moje auto rychle našlo a závažnějšímu problému se tak naštěstí podařilo předejít. 

6) Za dobu pronajímání vozidel přes HoppyGo jste musel potkat desítky řidičů. Máte nějakou úsměvnou historku s některým z nich?

Mám jich spousty, tak třeba: 

  • Jednou jsem půjčoval auto na svatbu a při vrácení jsem dostal od řidiče fotky auta ze svatby, což mně potěšilo. 
  • Když řidič zapomněl, kam zaparkoval auto, se kterým je do Itálie. Já používám aplikaci, se kterou mohu nejen odemykat vozidla na dálku, ale také vidím, kde se nachází. A tak mně řidič kontaktoval a pomohl jsem mu vozidlo najít.

Pokud přemýšlíte nad registrací vlastního vozu na HoppyGo, můžete si přečíst náš článek o celém procesu níže.