Kalkulačka nákladů: Nechte vaše auto vydělávat

Nevíte, jak financovat své vysněné auto či jen sháníte pasivní příjem při práci? Podle průzkumů je auto druhým největším výdajem v domácnosti. V této kalkulačce si můžete spočítat roční náklady na vaše auto a jak vám sdílení auta pomůže tyto náklady snížit. Pojďme si kalkulačku představit na Škoda Octavii od majitele Františka W.


Škodu Octavii majitel půjčuje na HoppyGo už skoro dva roky. Vozidlo je staré deset let a má najeto přes 280 000 kilometrů. Cena pronájmu na den vyjde na 924 Kč bez havarijního pojištění. Jak funguje pojištění přes HoppyGo si můžete přečíst tady

Kolik peněz si můžete pronájmem vydělat?

Máte přehled o aktuální hodnotě vašeho vozidla na trhu? Pokud ne, zkuste zjistit cenu auta několika způsoby, které jsou perfektně popsány v článku od Cebie tady. V kalkulačce poté nastavte aktuální tržní hodnotu vozidla, rok výroby, průměrný roční nájezd kilometrů a počet dnů v týdnu, kdy auto můžete půjčovat. Dozvíte se odhadovanou částku výdělku za rok, pokud budete své vozidlo půjčovat přes HoppyGo. 

Příklad Škoda Octavia: Aktuální hodnota vozidla Škoda Octavia je 185 000 Kč a majitel může vůz půjčovat 3 dny v týdnu. Výdělek majitele může být až 53 352 Kč za rok. 

Jaké jsou náklady na provoz auta 

Jaké všechny náklady na provoz vozidla mohou existovat? Kalkulačka počítá s pravidelnými výdaji jako jsou palivo, amortizace, zákonné pojištění, pravidelný servis, nečekané opravy, dálniční známka a ve velkých městech parkovné.  Odhadovaná data vychází z reálných zkušeností pronajímaných aut na platformě. Pokud znáte přesné náklady na provoz vašeho vozidla, můžete si v kalkulačce částky sami upravit.

Kalkulačka spočítá odhadovaný výdělek pronájmu za rok a průměrnou částku nákladů, které za auto během rohu platíte. V závěru zjistíte procento nákladů, které vám sdílení auta pokryje

Příklad Škoda Octavie: U Škody Octavie je odhadovaný výdělek 53 352 Kč za rok s průměrnými náklady 73 560 Kč. Půjčení vozu tři dny v týdnu majiteli výdělek pokryje 72,5 % nákladů, které za vozidlo utratí.

Jak jsme vše počítali a jaká byla metodologie výpočtu odkrýváme v článku Náklady na provoz auta. Neotálejte a zjistěte z kalkulačky, kolik vám půjčení auta může vydělat! 


Chci si spočítat výdělek