Jak získat pět hvězdiček: Nabídněte řidičům více, než očekávají

Za vynikajícím hodnocením stojí vždy spokojený, nebo ještě lépe, mile překvapený zákazník. K pěti hvězdičkám dláždí cestu vstřícná komunikace, přesné informace i nadstandardní výbava. Poradíme, jak vyladit svou nabídku k dokonalosti a získat od řidičů pět hvězdiček.

Získat skvělé hodnocení znamená zasloužit si ho. Tedy minimálně nabídnout to, co řidič očekává, ale nejlépe jeho očekávání ještě předčít. Docílit toho lze proaktivním a přátelským přístupem, předáním důležitých informací, i drobnostmi, které zvýší komfort vozu nebo zpříjemní cestu. Pojďme se společně podívat na konkrétní tipy, které vaše hodnocení vyšvihnou na vrchol.

Prezentace: Ukažte, že nabízíte kvalitu

Jasné informace a kvalitní fotky. Důvodem, proč si řidiči půjčí spíše sousedovu oktávku než tu vaši, může být první dojem: Kvalitnější fotky, přesnější popisek, pečlivě vyjmenovaná výbava. To jsou detaily, které auto „vytáhnou“ z moře dalších nabídek. Auto nafoťte na volném prostranství, v dobrém světle. Nezapomeňte nafotit i výbavu a různé „vychytávky“, kterými váš vůz disponuje. Veškerou výbavu nezapomeňte zmínit také v popisu vozu, ať je pak možné auto co nejlépe vyfiltrovat podle osobních požadavků. Nepřisuzujte svému vozu „nadpřirozené schopnosti“, popisujte realitu. Pokud je auto starší a „unavenější“, přiznejte to a vyzdvihněte jeho výhody – může to být cena, velikost nebo speciální výbava.

Tip: Kvalitní fotka přitáhne pozornost. V tomto článku najdete tipy, jak nafotit auto. Pokud chcete opravdu „top“ fotky, oslovte profesionálního fotografa nebo kamaráda, který fotí v rámci hobby.

Předejte to, co jste slíbili. Předat auto způsobilé k jízdě by mělo být naprostou samozřejmostí. Řidič by jednoduše měl dostat to, co viděl na fotkách a v popisu. Auto by mělo být čisté a nemělo by chybět nic ze zmíněného vybavení. A samozřejmě by nemělo ani nic přebývat – zmínit můžeme třeba zapomenutou svačinu, použité kapesníky v přihrádkách nebo nějaký zapomenutý náklad v kufru. Nezapomeňte se ujistit, že má auto plnou nádrž a nechybí kapalina do ostřikovače.

Tip: Na předání se dostavte dřív a vůz obejděte. Zkontrolujte přihrádky a kufr, zda nic nechybí ani nepřebývá. Ať se pak před řidičem nedostanete do rozpačité situace.

Komunikace: Udělejte skvělý dojem

Bezproblémové předání. Ideální je na předání vozu dorazit osobně. Můžete tak řidiči odpovědět na všechny dotazy a také mu popsat některá specifika vašeho automobilu: Ať už je to sytém otevírání nádrže, kapoty, ovládání panelu infotainmentu nebo různé skryté „vychytávky“. Pokud nemáte možnost osobního předání, vsaďte na jednoduchý a intuitivní systém předání na dálku. Můžete využít třeba masivní schránku na klíče na kód, kterou umístíte na váš dům, nebo poprosit spolehlivé sousedy. Postarejte se o to, aby se řidič cítil komfortně a nemusel klíčky lovit z výfuku nebo si připadat jako zloděj.

Tip: Přesný návod na bezkontaktní předání zašlete řidiči předem do zprávy. Specifické informace o vozu můžete vytisknout na papír a nechat na sedadle. Přidat můžete i přivítání či poděkování.

Body navíc: Překvapení, která utkví v paměti

Nadstandardní výbava. Univerzální držák na mobil, USB kabel s různými koncovkami, krabička kapesníků, vlhčené ubrousky…to všechno může řidičům přidat na pohodlí a příjemně je překvapit. V zimě nezapomeňte na škrabky na sníh a další (ne)povinnou výbavu. V létě může mile překvapit třeba pikniková deka a vždy potěší skládací taška nebo batoh na nákup.

Malá pozornost pro řidiče. Taky máte tak rádi ty drobné „pozornosti podniku“, které vám zpříjemní první chvíle v hotelu? Připravit malé překvapení můžete i řidičům vašeho auta. Vhodná je třeba láhev minerálky pro řidiče i spolujezdce, balení žvýkaček nebo třeba nějaká dobrá sušenka či energetická tyčinka, pokud víte, že se chystají na delší výlet. Vězte, že si takovou drobnou pozornost zapamatují.

Proaktivní komunikace. Řidiče ujistěte, že budete na telefonu po celou dobu zápůjčky, kdyby s něčím potřeboval poradit. V průběhu zápůjčky mu napište SMS, zda je všechno v pořádku. Po navrácení vozu nezapomeňte poděkovat – klidně opět formou zprávy, v níž řidiče zároveň poprosíte o hodnocení. Funguje to podobně jako v e-shopech: Pokud víme, že si poskytovatel našeho hodnocení váží, tím spíše a raději ho půjdeme napsat.

Sdílení není jen forma přivýdělku, ale také životní styl, který buduje specifickou komunitu. A může být i koníčkem, především pro ty, kteří rádi poznávají nové lidi. Pokud má „váš“ řidič čas a zájem, možná ocení i další osobní tipy od vás. Především pokud půjde o cizince, kteří si auta přes HoppyGo také často půjčují. Přivítají tipy na výlety, upozornění na specifika české dopravy nebo doporučení vhodné trasy. Sdílení aut je totiž i sdílením tipů a zážitků.

Co je to HoppyGo?

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si auto chtějí půjčit občasně s majiteli, kteří svá auta nepoužívají denně. Uživatelé tak mohou využít vozů, které by jinak stály na parkovištích. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví vozu či si zajistit vedlejší příjem.

Platforma čítá přes 2 500 vozů všech kategorií i značek. Jako uživatel máte možnost vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sporťáky, skříňovými a obytnými dodávkami, rodinnými auty či městskými prcky. Zkrátka zde najdete vše.

Sdílejte tento článek na: