Tipy pro majitele: Jak na pronájem vozu?

Má pronájem auta vůbec smysl? Co dělat, aby se auto dobře půjčovalo nebo jak nastavit cenu za pronájem? Inspirujte se tipy přímo pro majitele vozidel.

1) Pronájem auta má smysl

Máte auto, které tak často nevyužíváte? Nabídněte ho k pronájmu těm, kteří ho potřebují a vyděláte si nějaké peníze navíc. Kolik si můžete vydělat za rok? Spočítejte si v naší kalkulačce.

Tip: Nejúspěšnější majitel si už na HoppyGo pronájmem vydělal 551 773 Kč! Kterých 5 aut je na HoppyGo nejúspěšnějších? Přečte si článek zde.

2) Ověřte splnění podmínek registrace vozu

Má vaše auto najeto méně než 300 000 kilometrů a je mladší 15let? Pokud splňuje tyto dvě základní podmínky, můžete ho rovnou zaregistrovat.

Tip: Vlastníte veterána nebo něčím zajímavé auto? Nebojte se ho přidat. Vozidla schvalujeme individuálně a také řidiči mají často zájem o pronájem zajímavého vozu pro speciální příležitosti.

3) Auto na leasing? Ověřte souhlas s pronájmem

Máte vozidlo financové přes leasingovou společnost? Ověřte si souhlas s pronájem. Většina leasingových společností pronájem povoluje, ale můžou se vyskytnout výjimky. Pokud by pronájem třetí straně byl zakázaný, mohou nastat potíže při řešení potenciální pojistné události.

4) Nafoťte vozidlo tak, aby zaujalo

Když řidič hledá vhodné auto, rozhodnout můžou lákavé fotografie. Nafoťte kvalitní fotografie a zaměřte se na detaily. Má auto něčím zajímavý interiér? Zdokumentujte to. Záležet si také dejte na pozadí a foťte za denního světla. Pozor na znečištění. Zářivý lesk a čistota vyhrává.

Tip: Znáte někoho s kvalitním fotoaparátem? Oslovte ho, aby vám auto perfektně nafotil.

5) Nastavte rozumnou cenu

Přemýšlejte, zda byste si takovou částku auto půjčili. Na HoppyGo jsou zaregistrovaní různí řidiči s různými prioritami. Někdo potřebuje auto pouze na den, někdo vyrazí rovnou na týdenní dovolenou. Rozhodně ale záleží na značce, stáří a výkonu vozidla. Inspirujte se konkurencí. Průměrnou cenu, která se zobrazí řidiči, uvidíte v nastavení ceny vozu.

Tip: Chcete radu, jakou nastavit cenu pronájmu? Kontaktujte fleetové oddělení na fleet@hoppygo.com.

6) Věnujte pozornost zdanění příjmu

Od 1. ledna 2023 má HoppyGo povinnost registrovat se jako oznamovatel a od roku 2024 má povinnost oznámovat daňové správě informace o pronajímatelích vozidel (fyzických i právnických osobách) na naší platformě, kteří prostřednictvím jejím prostřednictvím mají příjmy ze sdílení těchto vozidel. Více informací najdete zde.

7) Hlídejte si tržní cenu vozidla

Máte už vozidlo nějakou dobu na HoppyGo zaregistrované? Doporučujeme si čas od času zkontrolovat jeho tržní hodnotu. Je důležitá při vzniku totální škody, která je kryta havarijním pojištěním od pojišťovny UNIQA. Tržní cenu najdete v záložce ,,Auto‘‘ – ,,Detail vozu‘‘ – ,,Základní informace‘‘. Hodnotu nemůže sami upravit. Kontaktuje prosím fleetové oddělení na fleet@hoppygo.com.

8) Pracujte s kalendářem dostupnosti

Nezapomeňte kalendář pravidelně aktualizovat. Zvolte dny, kdy je vozidlo dostupné a kdy nedostupné. Pokud budete neustále odmítat příchozí poptávky, bude se snižovat postavení vozidla ve vyhledávání.

9) Požádejte o topování vozu

Chcete, aby se vaše auto řidičům při vyhledávání ukazovalo mezi prvními? Kontaktujte kolegy z fleetu a domluvte se na zviditelnění vozidla fleet@hoppygo.com. Nabízená služba je placená.

10) Nainstalujte do vozidla GPS

Jako majitel vozu máte právo kontrolovat jeho polohu. Zřiďte si monitorovací systém GPS. Většina nových aut už lokátor má v sobě automaticky zabudovaný, a vám stačí pouze aplikace pro sledování pohybu.

11) Napište chytlavý popisek

Představte své vozidlo a nalákejte tak řidiče k vytvoření poptávky. Máte v autě vybavení, které jste nenašli v nastavení? Chcete sdělit cenu za přistavení? To vše zmiňte v popisu vozu.

Co je to HoppyGo?

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si auto chtějí půjčit občasně s majiteli, kteří svá auta nepoužívají denně. Uživatelé tak mohou využít vozů, které by jinak stály na parkovištích. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví vozu či si zajistit vedlejší příjem.

Platforma čítá přes 2 500 vozů všech kategorií i značek. Jako uživatel máte možnost vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sporťáky, skříňovými a obytnými dodávkami, rodinnými auty či městskými prcky. Zkrátka zde najdete vše.

Sdílejte tento článek na: