Jak nejlépe nafotit auto

Fotky prodávají. Řidiči totiž často vybírají vůz podle vzhledu. A co si budeme povídat, s tmavou rozmazanou fotografií špinavého vozu nikoho příliš neokouzlíte. Dejte si proto na fotografiích záležet. Nemusíte hned shánět zrcadlovku, stačit vám bude váš chytrý telefon. 

1. AUTO UMYJTE

Před focením auto důkladně umyjte a vyčistěte interiér. Zaměřte se i na detaily jako stahovačky oken, na nich je znečištění hodně vidět. Pečlivost se vyplatí!

2. VYFOŤTE AUTO CELÉ

Do profilu vašeho automobilu můžete nahrát 8 fotografií. Zaberte ho proto z více úhlů a nezapomeňte na interiér. Exteriér automobilu zachyťte ze 4 úhlů. 

ÚHEL 1 – ÚVODNÍ FOTKA

Fotografii z tohoto úhlu použijte jako úvodní. Dejte si na ni opravdu záležet, uživatelé ji uvidí ve výpisu nabízených vozů.

Náš tip: Vytočte lehce přední kola, tak aby vynikly disky.

ÚHEL 2

ÚHEL 3

ÚHEL 4

PALUBNÍ DESKA

Sedněte si doprostřed zadních sedadel a pořiďte záběr od jednoho A sloupku k druhému.

SEDADLA

Ukažte uživateli, jak vypadají sedadla ve vašem voze. Při těchto záběrech dbejte na jejich čistotu.

KUFR

V kufru nenechávejte žádné předměty. Dávejte pozor, aby byl celý vstupní otvor vidět. Vodítkem je těsnění.

VÝBAVA

Pokud má automobil speciální výbavu, nezapomeňte ji vyfotit. Tato fotografie může mít zásadní vliv na rozhodování uživatele, které auto si nakonec vybere.

Náš tip: Nefoťte vůz seshora nebo z podhledu. Pohybujte se ve výšce čelních světel. 

3. POZOR NA POZADÍ

Dávejte pozor na rušivé elementy v pozadí, jako jsou značky či cizí auta. Za autem by mělo být ideálně úplně čisté prostředí. Lokaci si tedy dopředu promyslete – hledejte prázdná parkoviště či přistupné volné plochy v přírodě. Auto zaparkujte na rovině, nemělo by stát z kopce.

Náš tip: Pokud nemůžete najít vhodné prostředí, přitáhněte auto zoomem aparátu, tak aby vůz zabíral asi 90 % plochy fotografie. Stůjte s odstupem zhruba 5 metrů od auta, abyste se vyhnuli efektu rybího oka.

4. SVĚTLO

Foťte za dne a využijte přirozené světlo. Ideální měkké světlo vzniká, když je lehce pod mrakem. Pozor na tvrdé světlo při přímém slunci, všechny objekty pak hází ostré stíny. Nejvhodnější čas na focení je zlatá hodinka, tedy hodina po východu slunce a před západem.

5. DALŠÍ RADY

Při focení nemějte zapnutá hlavní světla auta, jemnější obrysová nebo denní LED světla vypadají mnohem lépe a obraz tolik nepřesvítí. Pohled zezadu je naopak vždy lepší s rozsvícenými světly.

NECHTE TO NA FOTOGRAFOVI

Nedaří se vám auto atraktivně nafotit? Zajistíme vám nafocení vašeho automobilu profesionálním fotografem. Postará se o vhodnou lokalitu, nafocení automobilu a selekci a úpravu 8 fotek. Tato služba stojí 750 Kč. V případě zájmu kontaktujte Kubu na čísle +420 777 490 010 nebo e-mailem na fleet@hoppygo.com.