Škoda Karoq a surfaři

Cesta do zahraničí sdíleným autem

Plánování dovolené v zahraničí může být vzrušující, ale i stresující úkol. Nevlastníte auto nebo vaše auto není ve stavu, že by zvládlo cestu za hranice ČR? Nevadí. HoppyGo je připravené pomoci! S možností sdílení auta se m může otevřít nový svět cestování. Zde jsou některé jednoduché tipy & triky, jak naplánovat svou cestu s maximálním pohodlím

1. Výběr spolehlivé platformy

Prvním krokem je zvolit důvěryhodnou platformu pro sdílení aut. S možnostmi jako HoppyGo si můžete být jisti, že vaše cestování bude bezpečné a spolehlivé. 

Všichni uživatelé HoppyGo procházejí schvalovacím procesem, a my neustále sbíráme zpětnou vazbu, abychom platformu udržovali co možná nejspolehlivějšíKlid na duši vám navíc zaručí i na míru šité pojištění, kde máte na výběr ze tří možností Kdyby se tedy “nedej bože” cokoli stalo, vše se zvládne v klidu vyřešit.

2. Výběr auta

Výběr auta vám usnadní filtry, díky kterým můžete jasně specifikovat vaše potřeby spojené s cestou, a tedy nároky na požadovaný vůz. Nejdříve je důležité se zamyslet nad počtem lidí, kteří s vámi pojedou – pro menší skupiny může stačit malé auto, zatímco pro větší skupiny bude pohodlnější prostorný minivan nebo SUV

Dále je třeba zohlednit, co všechno povezete. Plánujete vzít hodně zavazadel, sportovní vybavení nebo třeba dokonce kola? Podle toho zvolte auto s dostatečně velkým zavazadlovým prostorem. Rovněž se zamyslete nad trasou a místy, která chcete navštívit. Pokud pojedete do horských oblastí nebo na venkov, vyberte auto s dobrou průchodností a vyšším podvozkem. Naopak pro jízdu po městských oblastech bude vhodnější menší a úspornější model. 

Správná volba auta zajistí pohodlnou a bezproblémovou cestu plnou nezapomenutelných zážitků. 

Aktuální nabídka na HoppyGo

3. Plánování trasy

Třetím krokem je pečlivé plánování trasy. Zkontrolujte, zda potřebujete dálniční známku pro země, kterými budete projíždět. Pokud se budete chtít střídat v řízení, zvažte připlacení za extra řidiče, aby byla cesta pohodlnější a méně stresující. A pokud se chystáte na delší cestu, nezapomeňte si také ověřit sazbu za extra kilometry, na konci cesty nejste překvapeni. “Štěstí přeje připraveným! 

3. Komunikace s majitelem

Před odjezdem je důležité navázat komunikaci s majitelem vozidla. Vyměňte si kontaktní údaje a domluvte se na detailních informacích ohledně předání a vrácení auta. 

4. Příprava dokumentů

Nezapomeňte zkontrolovat, zda s sebou máte všechny potřebné dokumenty, jako jsou řidičský průkaz, doklady o pojištění a případně mezinárodní řidičské povolení, popřípadě občanku či pas. S těmito dokumenty budete mít klidné srdce během svého dobrodružství. Na předávku auta si pak určitě nezapomeňte vzít váš mobilní telefon, ve kterém budete mít staženou aplikaci HoppyGo. 

5. Užijte si cestu

A to nejdůležitější nakonec – nezapomeňte si hlavně užít svou cestu! Sdílení auta vám může nabídnout flexibilitu a možnost objevovat nová místa s pohodlím a svobodou vlastního vozidla. A pokud se vám nebude z cest chtít ještě domů, není problém zkusit majitele požádat o proudloužení vaší zápůjčky skrze aplikaci. Pokud auto nebude mít zabookovaný nikdo jiný, věříme, že vás majitel nechá v klidu déle objevovat krásy světa. Připravte se na dobrodružství a vyrážejte za novými zážitky! 🚗✨

Odovzdávanie auta

6. Pořádek dělá přátelé

Vrácení sdíleného auta v pořádku je důležitým bodem pro udržení dobrých vztahů a reputace na platformě. Před vrácením auta se ujistěte, že jste doplnili nádrž na původní stav a vůz je čistý a uklizený.  

Navíc je dobré se seznámit s fakturací a možnými poplatky. Přečtěte si podmínky a pokyny platformy, abyste předešli nepříjemným překvapením a mohli si užít bezstarostnou dovolenou. Dodržováním těchto zásad nejenom přispěje k vaší dobré pověsti, ale také usnadníte spolupráci a zaručíte příjemný zážitek pro všechny zúčastněné strany. 

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit, s majiteli, kteří své auto nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu nebo si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1500 vozů různých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými nebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.