Jak prodloužit zápůjčku?

Máte půjčené auto přes HoppyGo, čas vrácení se blíží a chtěli byste zápůjčku prodloužit? Už nemusíte volat na infolinku. Prodloužení je možné vyřídit přímo v aplikaci. Jak na to z pohledu řidiče a jak žádost o prodloužení přijmout z pohledu majitele?

Jsem řidič a chci si prodloužit zápůjčku

Zápůjčky, které začnou za 24 hodin nebo právě probíhají, najdete na hlavní stránce v aplikaci. Potvrzené zápůjčky, které začnou za déle než jeden den, najdete v záložce ”Jízdy”. Po kliknutí na tlačítko ”Podrobnosti”, se dostanete do detailu rezervace, kde můžete změnit termín rezervace.

Zvolte datum, do kdy chcete zápůjčku prodloužit

V kalendáři zvolte den a čas, do kdy chcete zápůjčku prodloužit. Kalendář vám ukáže, které dny je vozidlo stále volné nebo už nedostupné. Ve spodní levé části se zobrazí cena za prodloužení včetně pojištění, které jste si zvolili při rezervaci vozidla.

Majiteli zanechte krátkou zprávu a žádost o prodloužení odešlete. Nyní se čeká na potvrzení prodloužení ze strany majitele. Majitel má na potvrzení maximálně 24 hodin. Po odeslaném prodloužení se můžete kdykoli ke své žádosti vrátit nebo si prohlédnout informace o zápůjčce. 

Tip pro řidiče: Blíží se konec zápůjčky? Doporučujeme co nejdříve kontaktovat majitele telefonicky, zda by s prodloužením souhlasil, a poté žádost odeslat.

Pomůže mi s prodloužením zákaznická podpora?

Pokud nestihnete prodloužit přes mobilní aplikaci, obraťte se na zákaznickou podporu, která je ale dostupná v omezeném čase.

Tip pro řidiče: Pokud nestihnete zápůjčku prodloužit a zákaznická podpora není dostupná, můžete stávající zápůjčku ukončit a vůz poptat znovu.

Jak to bude s cenou za prodloužení? 

Stejně jako při vytvoření rezervace, se při prodloužení cena skládá z pronájmu a pojištění, které jste si původně zvolili. Pokud bylo přikoupeno pojištění odpovědnosti, také se automaticky přičte.  

Vztahovala se vám na původní pronájem dlouhodobá sleva? Bude vám ve stejné procentuální výšce aplikovaná i na prodloužené dny, bez ohledu na to, o kolik dní prodloužíte pronájem. Uplatili jste na původní rezervaci jednorázovou slevu? Žádná další sleva se už na prodloužení neuplatňuje.

Co když chci žádost o prodloužení zrušit?

Pokud zatím majitel žádost o prodloužení nepřijal, můžete ji kdykoli zrušit.

CZ_prodlouzeni3

Jupí, moje žádost o prodloužení byla potvrzena

Majitel přijal žádost o prodloužení? Skvělé. V tuto chvíli se změní podrobnosti zápůjčky. Peníze za prodloužení budou odečteny z vaší karty a můžete si naplánovat další cestu.

Tip pro řidiče: Ujistěte se, že máte dostatek finančních prostředků na kartě. Pokud platba za prodloužení neproběhne, bude žádost o prodloužení automaticky zrušena a platí původní termín vrácení.

Majitel mi žádost o prodloužení odmítl

Pokud majitel prodloužení odmítne nebo vypršel čas na jeho reakci, vaše žádost bude automaticky zrušena a je nutné vozidlo vrátit v původním termínu rezervace!

Pozor! Prodloužení musí být vždy potvrzeno v aplikaci. Nestačí pouze slovní potvrzení mezi řidičem a majitelem.

Jsem majitel a přišla mi žádost o prodloužení zápůjčky

Stejně jako při poptávce, obdržíte notifikační upozornění s žádostí o prodloužení zápůjčky. Pokud máte notifikační upozornění vypnutá, pro jistotu vám zašleme také SMS zprávu.

Tip pro majitele: Doporučujeme nechat notifikační upozornění pro tyto účely zapnutá.

Kde v aplikaci najdu žádost o prodloužení?

Jsou tři místa, kde v aplikaci najdete žádost od řidiče na prodloužení zápůjčky:

  • Na hlavní stránce vašich nadcházejících událostí klikněte na ”Podrobnosti zápůjčky”
  • V sekci Auto pod záložkou ”Příchozí poptávky”
  • V chatu s řidičem, kde uvidíte i jeho zprávu týkající se prodloužení

Ať už si vyberte jakoukoli cestu, vždy se zobrazí rámeček s dotazem na přijetí nebo odmítnutí.

Pozor! Máte nastavený instant booking, neboli automatické potvrzení? Na žádosti o prodloužení není instant booking aplikován. 

Jaký bude váš dodatečný výdělek za prodloužení?

Částku za prodloužení zápůjčky uvidíte přímo v detailu žádosti o prodloužení nebo v chatu. Tato částka se skládá pouze z ceny za pronájem prodloužených dnů.

Tip pro majitele: Chcete znát váš celkový výdělek za pronájem? V podrobnostech zápůjčky scrollujte dolů k aktuálnímu výdělku probíhající zápůjčky.

Jak probíhá proces předání vozidla v aplikaci? Co dělat když se stane pojistná událost? Přečtěte si další články pod textem.

Co je to HoppyGo?

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si auto chtějí půjčit občasně s majiteli, kteří svá auta nepoužívají denně. Uživatelé tak mohou využít vozů, které by jinak stály na parkovištích. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví vozu či si zajistit vedlejší příjem.

Platforma čítá přes 2 500 vozů všech kategorií i značek. Jako uživatel máte možnost vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sporťáky, skříňovými a obytnými dodávkami, rodinnými auty či městskými prcky. Zkrátka zde najdete vše.

Sdílejte tento článek na: