Ako získať 5 hviezdičiek: Ponúknite vodičom viac, než očakávajú

Za vynikajúcim hodnotením stojí vždy spokojný, alebo ešte lepšie, milo prekvapený zákazník. K piatim hviezdičkám dláždi cestu ústretová komunikácia, presné informácie aj nadštandardná výbava. Poradíme, ako vyladiť svoju ponuku k dokonalosti a získať od vodičov päť hviezdičiek.

Získať skvelé hodnotenie znamená zaslúžiť si ho. Teda minimálne ponúknuť to, čo vodič očakáva, ale najlepšie jeho očakávania ešte predbehnúť. Docieliť to možno proaktívnym a priateľským prístupom, odovzdaním dôležitých informácií, aj drobnosťami, ktoré zvýšia komfort vozidla alebo spríjemnia cestu. Poďme sa spoločne pozrieť na konkrétne tipy, ktoré vaše hodnotenie vyšvihnú na vrchol.

Prezentácia: Ukážte, že ponúkate kvalitu

Jasné informácie a kvalitné fotky. Dôvodom, prečo si vodiči pôžičia skôr susedovu oktávku ako tú vašu, môže byť prvý dojem: Kvalitnejšie fotky, presnejší popis, starostlivo vymenovaná výbava. To sú detaily, ktoré auto „vytiahnu“ z mora ďalších ponúk. Auto nafoťte na voľnom priestranstve, v dobrom svetle. Nezabudnite nafotiť aj výbavu a rôzne „vychytávky“, ktorými vaše vozidlo disponuje. Všetku výbavu nezabudnite spomenúť aj v popise vozidla, nech je potom možné auto čo najlepšie vyfiltrovať podľa osobných požiadaviek. Neprisudzujte svojmu vozidlu „nadprirodzené schopnosti“, popisujte realitu. Ak je auto staršie a „unavenejšie“, priznajte to a vyzdvihnite jeho výhody – môže to byť cena, veľkosť alebo špeciálna výbava.

Tip: Kvalitná fotka pritiahne pozornosť.  Pokiaľ chcete naozaj „top“ fotky, oslovte profesionálneho fotografa alebo kamaráta, ktorý fotí v rámci hobby.

Odovzdajte to, čo ste sľúbili. Odovzdať auto spôsobilé na jazdu by malo byť úplnou samozrejmosťou. Vodič by mal jednoducho dostať to, čo videl na fotkách a v popise. Auto by malo byť čisté a nemalo by chýbať nič zo spomínaného vybavenia. A samozrejme by nemalo ani nič navyše – spomenúť môžeme napríklad zabudnutú desaťu, použité kapesníky v priehradkách alebo nejaký zabudnutý náklad v kufri. Nezabudnite sa uistiť, že má auto plnú nádrž a nechýba kvapalina do ostrekovača.

Tip: Na odovzdanie sa dostavte skôr a vozidlo obíďte. Skontrolujte priehradky a kufor, či nič nechýba ani nie je navyše. Nech sa potom pred vodičom nedostanete do rozpačitej situácie.

Komunikácia: Urobte skvelý dojem

Bezproblémové odovzdanie. Ideálne je na odovzdanie vozidla doraziť osobne. Môžete tak vodičovi odpovedať na všetky otázky a tiež mu popísať niektoré špecifiká vášho automobilu: Či už je to systém otvárania nádrže, kapoty, ovládanie stredového panelu alebo rôzne skryté „vychytávky“. Pokiaľ nemáte možnosť osobného odovzdania, stavte na jednoduchý a intuitívny systém odovzdania na diaľku. Môžete využiť napríklad masívnu schránku na kľúče na kód, ktorú umiestnite na váš dom, alebo poprosiť spoľahlivých susedov. Postarajte sa o to, aby sa vodič cítil komfortne a nemusel kľúče loviť z výfuku alebo si pripadať ako zlodej.

Tip: Presný návod na bezkontaktné odovzdanie zašlite vodičovi vopred do správy. Špecifické informácie o vozidle môžete vytlačiť na papier a nechať na sedadle. Pridať môžete aj privítanie či poďakovanie.

Body naviac: Prekvapenia, ktoré zostanú v pamäti

Nadštandardná výbava. Univerzálny držiak na mobil, USB kábel s rôznymi koncovkami, krabička vreckoviek, vlhčené obrúsky … to všetko môže vodičom zaistiť pohodlie a príjemne ich prekvapiť. V zime nezabudnite na škrabky na sneh a ďalšiu (ne)povinnú výbavu. V lete môže milo prekvapiť napríklad pikniková deka a vždy poteší skladacia taška alebo batoh na nákup.

Malá pozornosť pre vodičov. Tiež máte tak radi tie drobné „pozornosti podniku“, ktoré vám spríjemnia prvé chvíle v hoteli? Pripraviť malé prekvapenie môžete aj vodičom vášho auta. Vhodná je napríklad fľaša minerálky pre vodičov i spolujazdcov, balenie žuvačiek alebo nejaká dobrá sušienka či energetická tyčinka, ak viete, že sa chystajú na dlhší výlet. Vedzte, že si takú drobnú pozornosť zapamätajú.

Proaktívna komunikácia. Vodiča uistite, že budete na telefóne po celú dobu zápožičky, keby s niečím potreboval poradiť. V priebehu zápožičky mu napíšte SMS, či je všetko v poriadku. Po navrátení vozidla nezabudnite poďakovať – pokojne opäť formou správy, v ktorej vodiča zároveň poprosíte o hodnotenie. Funguje to podobne ako v e-shopoch: Pokiaľ vieme, že si poskytovateľ nášho hodnotenia váži, tým skôr a radšej ho pôjdeme napísať.

Zdieľanie áut nie je len forma privyrobenia, ale aj životný štýl, ktorý buduje špecifickú komunitu. A môže byť aj koníčkom, predovšetkým pre tých, ktorí radi spoznávajú nových ľudí. Ak má „váš“ vodič čas a záujem, možno ocenia aj ďalšie osobné tipy od vás. Predovšetkým pokiaľ pôjde o cudzincov, ktorí si autá cez HoppyGo tiež často požičiavajú. Privítajú tipy na výlety, upozornenia na špecifiká slovenskej dopravy alebo odporúčania vhodnej trasy. Zdieľanie áut je totiž aj zdieľaním tipov a zážitkov.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: