Čo robiť pri poistnej udalosti?

Povedzme si to úprimne. Nehody sa občas stávajú, či už je to vašou vinou alebo vinou ďalších zúčastnených v premávke. Preto je dobré byť pripravený aj na takéto udalosti. V článku nižšie si rozoberieme to, ako sa zachovať pri nehode a koho kontaktovať pri prenájme auta cez HoppyGo.

Čo robiť v prípade nehody?

Ak dôjde k nehode, najprv sa uistite, že nikto nie je zranený a situácia si nevyžaduje privolanie záchranných zložiek. Políciu je nutné zavolať, ak škoda presahuje čiastku 4000 €, účastníci odmietnu spísať záznam o dopravnej nehode, nedohodnú sa, alebo v prípade, kedy sami nie ste schopný obnoviť plynulosť premávky.

Následne zavolajte asistenčnú službu poisťovne UNIQA, ktorá je dostupná nonstop 365 dní v roku. UNIQA, která je dostupná nonstop, 365 dní v roku.  

  • UNIQA asistence: +421 232 600 100 alebo na +420 488 125 125 – predvoľba č. 5 a potom č. 1 pre odťah a pomoc na ceste 
  • Taktiež sa dovoláte cez HoppyGo infolinku: +421 220 839 555 – predvoľba č. 3 

Tip pre vodičov: Vyplňte záznam o dopravnej nehode, ktorý pomôže pri hlásení poistnej udalosti na poistovňu. 

Čo robiť v prípade poruchy či menšieho poškodenia?

Pri poruche je nutné rozlíšiť, či je vozidlo pojazdné, a vy tak môžete pokračovať v ceste alebo kompletne nepojazdné a potrebujete pomoc asistečnej služby.
Ak je vozidlo nepojazdné 
Informujte majiteľa vozidla o poruche. Potom zavolajte asistenčnú službu, v rámci ktorej máte nárok na odťah aua do najbližšieho servisu. Nezabudnite taktiež informovať HoppyGo zákaznícku podporu, že sa vozidlo pokazilo. Všetky poškodenia (ak to je možné) nafoťte do svojho telefónu, zaznamenajte stav kilometrov a paliva.

Pojazdné vozidlo
Došlo k poškodeniu ale vozidlo je aj naďalej pojazdné? Oboznámte majiteľa o poškodení a následne aj nás prostredníctvom našej infolinky na tel. čísle +421 220 839 555. Ak je vozidlo pojazdné, môžete pokračovať v ceste. Pri odovzdávaní vozidla nafoťte s majiteľom všetky poškodenia do aplikácie. Následne môže majiteľ nahlásiť poistnú udalosť v poisťovni UNIQA.

 

Ako nahlásiť poistnú udalosť?

Poistnú udalosť nahláste na poistovňu UNIQA:

  • +421 232 600 100 alebo na +420 488 125 125, PO – PIA 8:00 – 18:00 h, predvolba č. 4 

Doporučujeme, aby poistnú udalosť hlásil majiteľ, pretože on pozná všetky údaje o vozidle. 

Pripravte si číslo poistnej zmluvy. Vodič číslo nájdte v certifikáte havarijného poistenia, ktorý mu príde na e-mail, po potvrdení prenájmu v aplikácii. Majiteľovi poskytneme číslo poistnej zmluvy na infolinke. Poisťovni popíšte priebeh škodovej udalost, a dodajte všetky požadované dokumenty. Následne poisťovňa spracuje poistnú udalosť a o ukončení budeme my aj majiteľ informovaní záverečnou správou, ktorú vodičovi prepošleme. 

Tip pre majiteľov: Pri hlásení poistnej udalosti poistovni povedzte, že sa jedná o prenájom cez HoppyGo. Urychlí to proces hľadania poistnej zmluvy.

Poistenie prenájmov na HoppyGo

Vybrali ste si auto, ktoré je cez HoppyGo poistené v poisťovni UNIQA? Všetky dôležité informácie ohľadne poistenia sme spísali v článku tu. 

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Používatelia tak môžu využiť vozidlá, ktoré by inak stáli na parkoviskách. Na druhej strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako používateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: