Tipy pre majiteľov

Má prenájom auta vôbec zmysel? Čo robiť, aby sa auto dobre požičiavalo alebo ako nastaviť cenu za prenájom? Inšpirujte sa tipmi priamo pre majiteľov vozidiel.

1) Prenájom auta má zmysel

Máte auto, ktoré nevyužíváte často? Ponúknite ho k prenájmu vodičom, ktorí ho potrebujú a zarobte si nejaké peniaze naviac. Koľko si môžete zarobiť za rok? Spočítejte si v našej kalkulačke.

Tip: Najúspešnejší majiteľ si už na HoppyGo prenájmom zarobil 3 329 €! Ktorých 5 áut je na HoppyGo najúspešnejších? Prečítajte si článok tu.

2) Overte si splnenie podmienok registrácie vozidla

Má vaše auto najazdených menej ako 300 000 kilometrov a je mladšie ako 15 rokov? Pokiaľ spĺňate tieto dve základné podmienky, môžete ho rovno zaregistrovať.

Tip: Vlastníte veterána alebo niečím zaujímavé auto? Nebojte sa ho pridať. Vozidlá schvaľujeme individuálne a aj vodiči majú často záujem o prenájom staršieho vozidla pre špeciálne príležitosti.

3) Auto na leasing? Overte si súhlas s prenájmom

Máte vozidlo financové cez leasingovú spoločnosť? Overte si súhlas s prenájmom. Väčšina leasingových spoločností prenájom povoľuje, ale môžu sa vyskytnúť výnimky. Pokiaľ by prenájom tretej strane bol zakázaný, môžu nastať problémy pri riešení potencionálnej poistnej udalosti.

4) Nafoťte vozidlo tak, aby zaujalo

Keď vodič hľadá vhodné auto, rozhodnúť môžu lákavé fotografie. Nafoťte kvalitné fotografie a zamerajte sa na detaily. Má auto niečím zaujímavý interiér? Zdokumentujte to. Záležať si dejte na pozadí a foťte za denného svetla. Pozor na znečistenie. Žiarivý lesk a čistota vyhráva.

Tip: Poznáte niekoho s kvalitným fotoaparátom? Oslovte ho, aby vám auto perfektne nafotil.

5) Nastavte rozumnú cenu

Premyslite si, či by ste si sám za takú cenu auto požičal. Na HoppyGo sú zaregistrovaní rôzny vodiči s odlišným účelom prenájmu. Niekto potrebuje auto iba na deň, niekto vyrazí rovno na týždennú dovolenku. Rozhodne ale záleží na značke, veku a výkonu vozidla. Inšpirujte sa konkurenciou. Priemernú cenu, ktorá sa zobrazí vodičovi, uvidíte v nastavení ceny vozidla.

Tip: Chcete radu, ako nastaviť cenu prenájmu? Kontaktujte fleetové oddelenie na fleet@hoppygo.com.

6) Venujte pozornosť zdaneniu príjmu

Od 1. januára 2023 má HoppyGo povinnosť registrovať sa ako oznamovateľ a od roku 2024 má povinnosť oznámiť daňovej správe informácie o prenajímateľoch vozidel (fyzických aj právnických osobách) na našej platforme, ktorí prostrednictvom HoppyGo majú príjmy zo zdieľania vozidiel. Viac informácii nájdete tu.

7) Strážte si tržnú cenu vozidla

Máte už vozidlo nejakú dobu na HoppyGo zaregistrované? Odporúčame si čas od času skontrolovať tržnú hodnotu vozidla. Je dôležitá pri vzniku totálnej škody, ktorá je krytá havarijnym poistením od poisťovne UNIQA. Tržnú cenu nájdete v záložke ,,Auto‘‘ – ,,Detail vozidla‘‘ – ,,Základné informácie‘‘. Hodnotu nemôže sami upraviť. Pre zmenu kontaktuje prosím fleetové oddelenie na fleet@hoppygo.com.

8) Pracujte s kalendárom dostupnosti

Nezabudnite kalendár pravidelne aktualizovať. Zvoľte dni, kedy je vozidlo dostupné a kedy nedostupné. Pokiaľ budete neustále odmietať prichádzajúce objednávky, bude sa znižovať postavenie vozidla vo vyhľadávaní.

9) Požiadajte o topovanie vozidla

Chcete, aby se vaše auto vodičom pri vyhľadávaní ukazovalo medzi prvými? Kontaktujte kolegov z fleetu na fleet@hoppygo.com a dohodnite sa na zviditeľnení vozidla. Ponúkaná služba je platená.

10) Nainštalujte si do vozidla GPS jednotku

Ako majiteľ vozidla máte právo kontrolovať polohu svojeho vozidla. Zariaďte si monitorovací systém GPS. Väčšina nových áut už v sebe má lokátor automaticky zabudovaný, a vám stačí iba aplikácia pre sledovanie pohybu vozidla.

11) Napíšte chytľavý popis vozidla

Predstavte svoje vozidlo a nalákajte tak vodičov k vytvoreniu rezervácie. Máte v aute vybavenie, ktoré ste nenašli v nastavení vozidla? Chcete zdeliť cenu za pristavenie vozidla? To všetko napíšte do popisu vozidla.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: