Tipy pro řidiče: Od rezervace až po předání

Narazili jste na HoppyGo a chcete vyzkoušet sdílení aut přímo od majitelů? Nebo už HoppyGo znáte ale pořád nevíte, jak některé věci fungují? Pak se vám budou hodit naše tipy před tvorbou poptávky až po předání vozu.

TIPY PŘED TVORBOU POPTÁVKY

1. Při vyhledávání použijte filtry

Hledáte konkrétní typ auta? Filtrujte vozidla podle značky, typu karosérie, převodovky, paliva. Máte omezený rozpočet? Nastavte si cenu na den. Snadné je hledat také podle výbavy. Plánujete delší cestu a budete potřebovat auto s dálniční známkou? Vyberte z výbavy ,,Dálniční známka‘‘. Pojedete s dětmi? Zvole ,,Autosedačka‘‘ a ,,Isofix‘‘.

2. Využijte možnost přistavení vozidla na adresu

Jeden z nejčastěji používaných filtrů – ,,Chci vůz přistavit na mou adresu‘‘. Jak to pak reálně funguje? Při tvorbě poptávky nezapomeňte majiteli ve zprávě zmínit, že máte zájem o přistavení. Majitel vám napíše cenu, za kterou je ochoten vozidlo přistavit. Za službu platíte na místě majiteli.

3. Rozumně využijte filtru ,,Okamžité potvrzení”

Automatické potvrzení je sázka na jistotu. Ale pozor, má své podmínky. Aby došlo k okamžitému potvrzení, musí být poptávka poslána více než 18 hodin před plánovanou zápůjčkou a zápůjčka musí začínat v rozmezí mezi 8:00 a 20:00 hodinou. Více informací o okamžitém potvrzení najdete tady.

4. Poptání auta na víkend s dostatečným předstihem

Plánování zápůjčky dostatečně dopředu může znamenat lepší výběr aut a jistota, že majitel poptávku potvrdí. Nenechávejte nic na poslední chvíli. Pro majitele příchozí poptávka znamená příprava auta na předání.

TIPY BĚHEM TVORBY POPTÁVKY

1. Více poptávek znamená větší šance na auto

Čím více vozů poptáte, tím větší je šance, že vozidlo na svůj termín dostanete. Jakmile jeden z majitelů poptávku přijme, zbylé se automaticky zruší. Peníze se odečtou pouze za první potvrzenou poptávku.


2. Využijte možnosti odpočtu DPH

Chcete výdaj za pronájem zahrnout do firemních nákladů? Stačí si ve svém profilu vyplnit firemní údaje, vyčkat na ověření z naší strany a všechny faktury se po ukončení zápůjčky budou automaticky vystavovat na firmu.


3. Rozdílné ceny

Neregistrovaným uživatelům se ukazuje cena pronájmu s průměrnou částkou pojištění. Následně po přihlášení můžete vidět přesnou cenu. Proč? Cena za pojištění je individuální a vypočítává se na základě vašeho věku, hodnocení na HoppyGo nebo výkonu poptávaného vozidla.
Také se může stát, že jste zaregistrovaní a přeci jenom vidíte jinou cenu než váš kamarád. Důvodem je vliv faktorů na cenu pojištění. Čím více s námi jezdíte, tím je cena pojištění levnější!

4. Zápůjčka se počítá podle kalendářních dnů

Kdo je připraven, není překvapen. Cena za rezervaci se počítá podle kalendářních dnů. Výjimkou je prvních 24 hodin. Rezervace od pondělí 8:00 hodin do úterý 8:00 hodin vychází stále na jeden den. Jakmile přesáhnete 24 hodin, rezervace se počítá na kalendářní dny. Například od pondělí 8:00 hodin ráno až středa 8:00 hodin ráno je počítáno jako 3 dny.

TIPY PŘI PŘEDÁNÍ AUTA

1. Způsoby komunikace s majitelem

Nezapomeňte, že hlavní komunikace s majitelem by měla probíhat v HoppyGo aplikaci. Kontaktujte majitele v chatu nebo se spojte rovnou hovorem přes ikonu telefonu.


2. Zkontrolujte auto před předáním

Svítí kontrolka? Zdá se vám vyfouklá pneumatika? Ihned vše řešte na místě s majitelem a volejte na HoppyGo podporu. Jako řidič máte právo odmítnout převzetí vozidla a rádi pomůžeme s hledáním náhrady. Nechte si záležet i na fotografiích vozidla. Slouží jako důkaz pro případně stížnosti na konci zápůjčky.

3. Potvrzení o pronájmu při cestování do zahraničí

Čeká vás s půjčeným vozidlem cesta do zahraničí včetně hraniční kontroly? Požádejte HoppyGo podporu o vystavení potvrzení zápůjčky pro potřeby přeshraniční kontroly.

HoppyGo podpora: PO-NE 9:00 – 21:00 hodin +420 220 311 769, info@hoppygo.com

Přečtěte si další články na HoppyGo

Nesehnali jste pro svého mazlíčka hlídání? Poradíme vám, jak přepravit pejska autem a na co byste určitě neměli zapomenout.  Jak zvýšit svou šanci na potvrzení zápůjčky? Přečtěte si rady, jak na to. Jste v situaci, že si potřebujete rychle půjčit auto? Právě takto slouží funkce ,,Okamžité potvrzení”.

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit s majiteli, kteří své auta nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu či si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1900 vozů veškerých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.