Príbehy majiteľov: 3 diel – Juliána K.

Prostredníctvom HoppyGo na Slovensku prenajíma približne 95 majiteľov a na výber je viac ako 200 rôznych typov vozidiel. Predstavujeme majiteľku Julianu K., ktorá hovorí o svojich skúsenostiach s prenájmom, dôvodoch, ktoré ju viedli k prenájmu, a o svojich mesačných príjmoch z prenájmu.

Od Juliany si môžete prenajať dve vozidlá. Rodinné vozidlo Honda CR-V a dodávku Nissan NV200. Ako sa stará o celý proces prenájmu a v akom stave sú vozidlá vrátené?

Rozhovor s majiteľkou Juliánou

1. Čo vás presvedčilo, aby ste sa pripojili ku komunite majiteľov na HoppyGo a prenajímali svoje vozidlá?

,,Bol to partnerov nápad. Obaja sme fanúšikmi zdieľanej ekonomiky. Pred niekoľkými rokmi vznikla na Slovensku podobná platforma, no kým sme sa odhodlali auto zaregistrovať zanikla. Odvtedy sme čakali, kedy to opäť niekto skúsi.”

2. Koľko vozidiel prenajímate na HoppyGo a ako zvládate celý proces prenájmu?

,,Prenajímame dve autá. Jedno je naše rodinné a druhé je “kapelná” dodávka, ktorú využíva partner so svojou kapelou. Požičiavanie obvykle nie je problém, ja som doma s našimi deťmi a partner pracuje často z domu. Viackrát sme už riešili odovzdanie aj prevzatie auta na diaľku. Pomáha nám sused. Istý čas nám trvalo, kým sme si zvykli na to, že nádrž má byť pre istotu vždy plná a treba zaznačovať dostupnosť vozidiel.”

3. Koľko vám prenájom auta cez HoppyGo v priemere zarobí mesačne?

,,Rodinné auto Honda CR-V bolo od apríla požičané iba dvakrát. Bolo však málo dostupné. Napriek tomu auto zarobilo slušných 368 €. V najbližšej dobe ho chceme sprístupniť vo väčšej miere. Kapelná dodávka Nissan NV200 je dostupná častejšie a odráža sa to aj na prenájmoch. Od apríla tohto roku zarába v priemere skoro 150 € mesačne.

Vlani sme prenajímali aj naše predchádzajúce rodinné auto Ford C-MAX. To zarobilo približne 50 € mesačne. Na to, že v tom čase sa platforma iba rozbiehala to bolo slušné.”

4. Ako nastavujete čiastku, ktorú budete požadovať za auto na deň?

,,Chceme, aby naše autá jazdili. Ak stoja na parkovisku, je to pre nás čistá strata. Ceny sme nastavili tak, aby patrili medzi najlacnejšie. Neprenajímame žiadne luxusné autá, takže sme si to mohli dovoliť.”

5. Dokázali by ste vymenovať aj nejaké náklady spojené s požičiavaním áut cez HoppyGo?

,,Priame náklady nie. Avšak ak auto jazdí, tak sa opotrebúva, vyžaduje častejšiu výmenu oleja a podobne. Stále sa nám to však oplatí.”

6. Všetky prenájmy na HoppyGo sú samozrejme poistené, ale aj tak môžu niektorí majitelia namietať, že zveriť niekomu svoje auto nie je bezpečné. Máte nejaké skúsenosti s poškodením vozidla či inými nepríjemnosťami (pokuty,…)? Ak áno, o čo sa jednalo a ako bola situácia vyriešená?

,,Pokuty zbiera skôr partner s kapelou. Zatiaľ sme mali len jeden prípad s pokutou za rýchlosť. Dostali ju partnerovi známi, čiže so zaplatením nebol problém. Našťastie z Čiech a Rakúska posielajú pokuty do niekoľkých dní.”

7. V akom stave sa vám vozidlo vráti, ako s ním vodiči zaobchádzajú?

,,Obvykle v lepšom, ako ho odovzdáme. Zatiaľ máme iba dobré skúsenosti.”

8. Máte nejakú vtipnú historku ohľadom prenájmu na HoppyGo s vodičmi? Prípadne niečo, čo by sa dalo odovzdať ďalším potenciálnym alebo súčasným majiteľom?

,,V applikácii HoppyGo je moje meno, no odovzdanie auta rieši môj partner. Ľudia bývajú prekvapení, že namiesto Juliány príde nejaký pán. Už v dvoch prípadoch sa stalo, že si auto požičal partnerov známy bez toho, aby vedel, že autá požičiava on. Svet je malý.”

Ak rozmýšľate nad registráciou vlastného vozidla na HoppyGo, môžete si prečítať náš článok o celom procese nižšie. Inšpirujte sa ďalšími príbehmi majiteľov.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: