Príbehy majiteľov: 2. diel – Marián B.

Za platformou HoppyGo stojí v súčasnosti na Slovensku zhruba 100 majiteľov, ktorý ponúkajú takmer 160 áut k prenájmu. My sme sa rozhodli vám niektorých z nich predstaviť. Rozoberieme s nimi ich skúsenosti a dôvody, ktoré ich viedli k tomu, aby pridali svoje vozidlá na platformu a zdieľali ich s širšou verejnosťou. Spomenieme aj finančnú stránku veci, a taktiež to, aký má efekt požičiavanie vozidiel na stav ich peňaženiek. 

Druhým majiteľom, ktorý sa s nami rozhodol zdieľať svoje zážitky, pocity a fakty je Marián B. Marián mal pôvodne drobné obavy ohľadom zdieľania svojho vozidla, no rozhodol sa celý proces vyskúšať. Svoju Hondu Civic zaregistroval na HoppyGo koncom júla minulého roku a od tej doby svoje auto úspešne prenajal viac ako 15 krát. 

Rozhovor s majiteľom Mariánom

1) Ako ste sa o službe HoppyGo dozvedeli?

O HoppyGo som sa dozvedel zo sociálnych sietí. Mám rád zdieľanú ekonomiku, dáva mi zmysel. Do AirBnb som sa zatiaľ ako majiteľ nemohol pustiť, ale zdieľať auto pre mňa bolo možné. A po prečítaní všetkých podmienok, a približného zrátania si, koľko svoje auto využívam mi to prišlo ako veľmi dobrý nápad. Aspoň na prvotné vyskúšanie, nech mám reálnu skúsenosť. Moja práca a aktuálna situácia sú také, že auto je niekedy aj 20 dní v mesiaci bez využitia. Zároveň je moja Honda Civic vo veľmi dobrom stave. Tak som sa rozhodol, že to vyskúšam.

2) Zdieľanie áut je pre mnohých ľudí stále citlivá záležitosť, mali ste nejaké obavy? Čo ich rozptýlilo?

Na začiatku som trochu obavy mal. Hlavne pri prvom prenájme auta som si predstavoval ako budem reagovať, keď ho používateľ jednoducho nevráti. Ale boli to našťastie zbytočné obavy. Po každom ďalšom prenájme sa obavy zmenšovali a po asi piatom prenájme som už žiadne obavy nemal. 

Po všetkých tých prenájmoch som nemal jediný problém. Auto sa vždy vrátilo v rovnakom, alebo dokonca lepšom stave ako som ho požičal. Jeden používateľ mi raz totiž proaktívne dolial tekutinu do ostrekovačov, ktorá sa počas jeho používania minula. Celkovo som nadobudol pocit, že tí ľudia, ktorí sa do HoppyGo zaregistrovali s osobnými údajmi patria do skupiny, ktorá nemá potrebu niečo ničiť alebo sa správať nezodpovedne a potom sa naťahovať s poisťovňami a podobne.

3) Vaše auto bolo jedno z 3 najpožičiavanejších áut roku 2021, čomu to pripisujete?

Určite hrá v tomto prípade silnú rolu cena. Najprv som ju mal nastavenú vyššiu. Počas prvých mesiacov som mal však málo rezervácií. Tak som si to prepočítal, že aj nižší zárobok je lepší, ako nechať auto stáť na ulici. Cenu som nastavil tak, aby bolo moje auto jedno z najdostupnejších v Bratislave s automatickou prevodovkou.

Po rozhovore s niekoľkými používateľmi som zistil, že im záležalo aj na type prevodovky pri ich výbere auta. No a v neposlednom rade som sa snažil mať auto vždy čisté, reagoval som na rezervácie čím skôr a snažil som sa byť ku používateľom priateľský a nápomocný. Tak som dostával dobré hodnotenia a tie tiež určite pomohli k tomu, že si moje auto potom požičali ďalší ľudia.

4) Riešili ste nejaké problémy ako sú pokuty či nebodaj poškodenie? Ak áno, ako to prebiehalo?

Nie, nikdy žiadne poškodenie ani pokutu som zatiaľ neriešil. Len raz prišla manželka používateľa, ktorý to časovo nestíhal. Navyše, nemala po ruke jeho občiansky preukaz. Tak som jej auto nemohol odovzdať. Ale rezervácia sa stornovala bez problémov a pani sa poučila. Vravela, že si radšej vytvorí vlastnú registráciu.

5) Ako to vnímate po finančnej stránke? Ide skôr o pokrytie nákladov na prevádzku auta alebo i možný vedľajší príjem?

Záleží od toho aké auto máte, ako často ho dáte na prenájom. A asi aj či bývate viac v centre alebo na okraji ako ja. A tiež akú cenu nastavíte. Viem si predstaviť, že rodine s dvoma autami a dobre nastavenou cenou, to môže byť aj zdroj celkom zaujímavého vedľajšieho príjmu. A pre ostatných je to minimálne pokrytie takých nákladov ako je povinné poistenie, prezutie gúm a podobne, ktoré majú potom prakticky zadarmo.

6) Máte nejakú vtipnú príhodu s HoppyGo, ktorú by ste s nami chceli zdieľať? Chcete prípadne niečo odporúčiť ďalším potencionálnym alebo aj súčasným používateľom a majiteľom?

Určite by som radil nebáť sa auto zaregistrovať. Potom sa dá nastaviť, či bude dostupné na zdielanie stále, alebo len napríklad cez víkendy. Alebo pokojne len pár dní do roka. Tiež netreba mať veľké oči pri nastavovaní ceny za prenájom. Tak ako ja by som nechcel dať 200 EUR na deň za nejakú 15 ročnú Ladu Nivu, tak podľa toho nastavím aj cenu za svoje auto. Na druhú stranu s týmito radami vlastne zvyšujem riziko, že mi pribudne konkurencia.

S HoppyGo mám zatiaľ dobré skúsenosti, všetko prebieha rýchlo a na príhody vlastne ani nebol čas. Ale raz ma pobavilo, že si moje auto vybral jeden používateľ výhradne kôli automatickej prevodovke. Mal dlahu na nohe, takže by nemohol stláčať spojku. Aj preto som mu auto pristavil mimo moje bydlisko. Bol rád, nechal mi veľmi dobré hodnotenie a ešte aj čokoládu.

Ak rozmýšľate nad registráciou vlastného vozidla na HoppyGo, môžete si prečítať náš článok o celom procese nižšie.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stáli na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá rôznych kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: