Tipy pre vodičov: Od rezervácie až po prevzatie

Narazili ste na HoppyGo a chcete vyskúšať zdiešanie áut priamo od majiteľov? Alebo už HoppyGo poznáte, ale stále neviete, ako niektoré veci fungujú? Potom sa vám budú hodiť naše tipy pred žiadosťou o rezerváciu až po predanie vozu.

TIPY PRED TVORBOU REZERVÁCIE

1. Používajte filtre pri vyhľadávaní

Hľadáte konkrétny typ auta? Filtrujte vozidlá podľa značky, typu karosérie, prevodovky, paliva. Máte obmezený rozpočet? Nastavte si cenu na deňMôžete hľadať tiež podľa výbavy. Plánujete dlhšiu cestu a budete potrebovať auto s diaľničnou známkou? Vyberte z výbavy ,,Diaľničná známka‘‘. Pôjdete s deťmi? Zvoľte ,,Autosedačka‘‘ a ,,Isofix‘‘.

2. Využite možnosť pristavenia vozidla na adresu

Jeden z najčastejšie používaných filtrov – ,,Chcem vozidlo pristaviť na moju adresu‘‘Ako to vlastne v realite funguje? Pri tvorbe rezervácie nezabudnite majiteľovi v správe spomenúť, že máte záujem o pristavenie auta. Majiteľ vám napíše cenu, za ktorú je ochotný vozidlo pristaviť. Za službu platíte na mieste majiteľovi.

3. Rozumne využívajte filter ,,Okamžité potvrdenie”

S automatickým potvrdením idete na istotu. Ale pozor, má to svoje podmienky. Aby došlo k okamžitému potvrdeniu, musí byť žiadosť o prenájom poslaná viac než 18 hodín pred plánovanou zápožičkou a prenájom musí začínať v rozmedzí medzi 8:00 a 20:00 hodinou. Viac informácií o okamžitom potvrdení nájdete na tomto odkaze.

4. Žiadosť o prenájom auta na víkend s predstihom

Plánovanie zápožičky dostatočne dopredu môže znamenať lepší výber áut a istota, že majiteľ rezerváciu potvrdí. Nenechávajte nič na poslednú chvíľu. Pre majiteľa prichádzajúca rezervácia znamená taktiež príprava auta na predanie.

TIPY BEHOM TVORBY REZERVÁCIE

1. Viac žiadostí znamená väčšiu šancu prenajať si vozidlo

Čím viac vozidiel rezervujete, tým väčšiu máte šancu,, že vozidlo na svoj termín dostanete. Akonáhle jeden z majiteľov rezerváciu príjme, ostatné sa automaticky zrušia. Peniaze sa odčítajú iba za prvú potvrdenú rezerváciu.

2. Využite možnosti odpočtu DPH

Chcete výdaj za prenájom zahrnúť do firemných nákladov? Stačí si vo svojom profile vyplniť firemné údaje, počkať na overenie z našej strany a všetky faktúry sa po ukončení zapožičania budú automaticky vystavovať na firmu.

3. Rozdielne ceny

Neregistrovaným užívateľom sa ukazuje cena prenájmu s priemernou čiastkou poistenia. Následne po prihlásení môžete vidieť presnú cenu. Prečo? Cena za poistenie je individuálna a vypočítava sa na základe vášho veku, hodnotenia na HoppyGo alebo výkonu vami žiadaného vozidla.

Tiež sa môže stať, že ste zaregistrovaní a predsa len vidíte inú cenu ako váš kamarát. Dôvodom je vplyv faktorov na cenu poistenia. Čím viac s nami jazdíte, tým je cena poistenia lacnejšia!

4. Zápožička sa počíta podľa kalendárnych dní

Kto je pripravený, nie je prekvapený. Cena za rezerváciu sa počíta podľa kalendárnych dní. Výnimkou je prvých 24 hodín. Rezervácia od pondelka 8:00 hodín do utorka 8:00 hodín vychádza stále na jeden deň. Akonáhle presiahnete 24 hodín, rezervácia sa počíta na kalendárne dni. Napríklad od pondelka 8:00 hodín ráno až streda 8:00 hodín ráno je počítané ako 3 dni.

TIPY PRI PREDANÍ AUTA

1. Spôsoby komunikácie s majiteľom 

Nezabudnite, že hlavná komunikácia s majiteľom by mala prebiehať v HoppyGo aplikácii. Kontaktujte majiteľa v chate alebo sa spojte rovno hovorom cez ikonu telefónu.

 2. Skontrolujte auto pred odovzdaním

Svieti kontrolka? Zdá sa vám vyfúknutá pneumatika? Ihneď všetko riešte na mieste s majiteľom a volajte na HoppyGo podporu. Ako vodič máte právo odmietnuť prevzatie vozidla a radi pomôžeme s hľadaním náhrady. Nechajte si záležať aj na fotografiách vozidla. Slúži ako dôkaz pre prípadne sťažnosti na konci pôžičky.

3. Potvrdenie o prenájme pri cestovaní do zahraničia

Čaká vás s požičaným vozidlom cesta do zahraničia vrátane hraničnej kontroly? Požiadajte HoppyGo podporu o vystavenie potvrdenia pôžičky pre potreby cezhraničnej kontroly.

HoppyGo podpora: PO-NE 9:00 – 21:00 hodin +421 220 839 555 , podpora@hoppygo.com

Prečítajte si ďalšie články na HoppyGo 

Nezohnali ste pre svojho maznáčika stráženie? Poradíme vám, ako prepraviť psíka autom a na čo by ste určite nemali zabudnúť. Ako zvýšiť svoju šancu na potvrdenie pôžičky? Prečítajte si rady, ako na to. Ste v situácii, že si potrebujete rýchlo požičať auto? Práve takto slúži funkcia „Okamžité potvrdenie“.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.