Zima

Zimné výlety na Slovensku: 9 miest, kde si to užijete aj bez snehu

Tohtoročné počasie strieda nezvyčajne vysoké, až jarné teploty, so snehovými kalamitami najmä na severe Slovenska. Zatiaľ čo niektorých z nás možno nízke teploty a pripravené zjazdovky tešia, pre nelyžiarov máme tipy na výlety vhodné aj pri nižších teplotách (ak sa, samozrejme, správne oblečiete). Zimu, prázdniny, či spoločný čas si viete užiť aj v meste. Mnohé mestá totiž pod snehovou pokrývkou vyzerajú ešte čarovnejšie. Tipy máme pre zamilovaných, pre rodiny s deťmi v rôznom veku a aj pre partiu kamarátov.

Západné Slovensko

Hrad Devín

Pre Bratislavčanov možno už známy skvost rozpínajúci sa nad sútokom Moravy a Dunaja. Hrad patrí k najstarším objektom na Slovensku s rozsiahlou históriou, ktorá sa zachovala v masívoch hradu. Dostupnosť k hradu z centra Bratislavy je možná mestskou hromadnou dopravou, no pokiaľ si chcete výlet predĺžiť, spoznať okolie hlavného mesta a možno aj vybehnúť za hranice do susedného Rakúska, ideálnou možnosťou pre vašu partiu bude požičať si auto z HoppyGo. Výlet totižto môžete spojiť s nákupmi v hlavnom meste a uspokojíte tak možno nejedného člena posádky. 
Tip: Pre milovníkov hradov si počas výletu môžete zájsť aj na Bratislavský hrad. Hrady sú od seba vzdialené iba 20 minút cesty autom. 

Bojnický zámok a vyhliadka

Romantické duše si môžu prísť na svoje v Trenčianskom kraji, v meste Bojnice. Rozprávkový zámok, ktorý ste už určite videli minimálne na fotografiách, či v rozprávke o princeznej Fantaghiro, ponúka možnosti vnútorných prehliadok, a tak môžete nahliadnuť do života minulých vládcov. 
Vyhliadka Bojnice, tiež prezývaná ako Čajka v oblakoch je dostupná naozaj pre každého, pokojne aj pre vašich najmenších. Vyhliadka je vysoká 30 metrov a uvidíte aj majestátny Bojnický zámok. Otváracie hodiny vyhliadky sa počas rôznych sezón menia, preto odporúčame predom sa informovať o návštevných hodinách.
Tip: Cesta k vyhliadke vedie popri autokempingu, preto ak uvažujete nad rozsiahlejším dobrodružstvom, možno prídete na svoje. 
bojnický zámok

Oáza sibírskeho tigra

Chcete vdiieť tigra na vlastné oči a dokonca mať možnosť sa ho aj dotknúť? Určite to bude zážitok pre deti a rovnako aj pre dospelých. V Kostolnej pri Dunaji nájdete Oázu sibírskeho tigra, v ktorej žije hneď niekoľko dospelých tigrov i tigríčat, dokonca aj levy. Oáza je otvorená počas víkendov a sviatkov, preto to bude ideálny jednodňový výlet autom pre vás a vaše deti, ak bývate na západe Slovenska. Na návštevu určite odporúčame teplejší deň. 

Stredné Slovensko

Banská Štiavnica

Niet romantickejšieho mesta na Slovensku ako Banská Štiavnica. Žiaľ, doprava autobusmi či vlakmi do Banskej Štiavnice je o niečo náročnejšia, preto odporúčame vyraziť s požičaným autom z HoppyGo a stráviť v meste aj noc či pár dní. Romantickým výletom potešíte najmä vašu polovičku, spoločnú lásku môžete uzamknúť v trezore v Banke Lásky, vyraziť autom k okolitým Štiavnickým tajchom, ochutnať stredoslovenské bryndzové halušky či pirohy v okolitých salašoch alebo počas dňa vyraziť na dobrodružstvo do bane. Pešiu prechádzku odporúčame na kalváriu, z ktorej si môžete vychutnať okolitú prírodu.
Banská Šiavnica - kalvária

Rozhľadňa Šachtička

Skvelých výhľadov na slovenskú prírodu nie je nikdy dosť! Rozhľadňa Šachtička sa nachádza iba 8 kilometrov autom od Banskej Bystrice, preto je to ideálny výlet pre tých, ktorí nechcú cestovať ďaleko z mesta, no ocenia výlet autom, najmä k menej dostupným atrakciám. K rozhľadni sa dostanete aj pešo zo Španej doliny a môžete spojiť tak dva výlety. Pre tých, ktorí aj tak túžia po zimnom športe sa v okolí nachádza aj lyžiarske stredisko. Výlet teda môžete spojiť pokiaľ sa názory na zimný výlet u vás rozchádzajú a na svoje si tak príde každý.

Čičmany

Pre milovníkov histórie a architektúry odporúčame zájsť za skvostom ľudovej architektúry v Čičmanoch v okrese Žilina. Z počutia či fotiek určite poznáte ikonické domčeky pomaľované symbolmi. Výlet je vhodný pre všetky vekové kategórie. 
Čičmany

Východné Slovensko

Košice

“Metropola východu” Košice je druhé najväčšie slovenské mesto, no veľa “západniarov” jeho kúzlo ešte nestihlo zažiť. Ak vaše dôvody boli odrádzajúce vlakové spojenia, možno práve auto z HoppyGo vyrieši vašu dilemu. Namiesto kupé vezmite partu na zadné sedadlá a môže sa ísť. Košice majú čo ponúknuť aj na viacero dní, preto predĺžený víkend bude ideálnou dĺžkou vášho výletu. V centre mesta vás okúzli ikonický Dóm svätej Alžbety.
Košice - Dóm svätej Alžbety

Múzeum moderného umenia Andyho Warhola v Medzilaborciach

Andy Warhol bol americký umelec s rusínskymi koreňmi, ktorý sa preslávil najmä svojimi pop-artovými dielami a životným štýlom, ktorý viedol. Múzeum aktuálne ponúka tri stále expozície: expozícia diel Andyho Warhola, expozícia o jeho pôvode a expozícia street art vs. pop-art. V poslednej z expozícií tiež nájdete diela od keitha Haringa, ktorý sa s Warholom poznal. 

Spišský hrad

Spišský hrad patrí medzi najväčšie hrady nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Jeho návšteva môže byť pokojným jednodenným výletom, ak ste z východu Slovenska. 

Tip: Najjednoduchším spôsobom, ako sa k Spišskému hradu dostať je autom. Ak autom nedisponujete, môžete si ho jednoducho prenajať cez HoppyGo. Parkovať sa dá na parkovisku pod hradom.

Ak vám dochádzajú tipy na výlety, na HoppyGo blogu nájdete tipy na výlety na Slovensku, Česku či v zahraničí. Pre majiteľov a vodičov vytvárame pravidelne články s informáciami o novinkách v aplikácií.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: