Kam za krásami na Slovensku – tipy na jesenné výlety

S prichádzajúcou jeseňou a množštvom sviatkov, ktoré nás v nadchádzajúcom období čakajú, sme si pre vás pripravili výber tých najočarúcejších miest na Slovensku. Na svoje si prídu zamilované dvojice hľadajúce romantiku, rodiny s deťmi preferujúce hory a partia priateľov, ktorá chce zažiť dobrodružstvo v stanoch.

Romantická Banská Štiavnica 💑

Pre niekoho možno už obohratá, niektorí ju poznajú ako svoje topánky, no pre nás aj po niekoľkých návštevách patrí medzi jedno z najromatickejších miest na jeseň. Počasie nám v týchto dňoch stále praje na výstup na Kalváriu, ktorá predostrie celé mesto na dlani a v okolí sa nachádzajú napríklad Vyhne, kde si môžete pohodlne oddýchnuť v bazéne či vírivke. 

Samozrejme, Banská Štiavnica, ktorá sa nachádza pri srdci Slovenska, ponúka aj potešenie pre vaše gastronomické poháriky, ktorým je najmä tradičná slovenská kuchyňa. Či už je to ovčí syr zo salašu, bryndzové halušky so žinčicou alebo pirohy na sladký aj slaný spôsob.

Tip pre turistov: Ak vám počasie na výlete praje, môžete ho využiť a dať si ľahkú hodinovú túru na Hrad Sitno z Počúvadla. Sitno (1009 m n.m.) je najvyššie pohorie v Štiavnických vrchoch, výstup je nenáročný a zvládnu ho aj úplní začiatočníci!

Kempovanie v Tatrách 🏕️

Možno práve vy patríte k tým, ktorí si už viackrát za život prešli turistické chodníčky v Tatrách a hľadajú osvieženie s priateľmi, ktoré im ponúkne spoznať Tatry trochu inak – napríklad zo stanu! Samozrejme, kempy sú absolútne bezpečné a netreba zabúdať na to, že TANAP je národný párk, v ktorom sa nemôžete zložiť len tak kdekoľvek. Navrhujeme RIJO Camping iba 1 kilometer od Starej Lesnej, ktorá otvára bránu do Vysokých Tatier.

Tip: Ak si netrúfate na stan, trúdnite si na obytnú dodávku, ktorá vám zaistí komfort a väčšie súkromie. U nás si vyberiete podľa vlastných preferencií, stačí navštíviť našu webovú stránku alebo si stiahnuť aplikáciu HoppyGo.

Slovenský raj pre trúfalých 🌲

Možno si s vašimi deťmi trúfate na dlhšiu turistiku, ktorá vás prevedie naozaj netradičnými chodníčkami slovenskou prírodou. Pripravte si predovšetkým správnu obuv na to, aby ste zvládli rebríky, lávky a tesné miesta, ktoré vás dovedú napríklad do najnavštevovanejšej rokliny Suchá Belá. To však nie je všetko! Tam na vás bude čakať scenéria, pri ktorej možno úplne zabudnete, že sa ešte nachádzate na Slovensku. Pred vami sa z Tomáškovského výhľadu budú pýšiť vodopády, ktoré by nám mohli závidieť kdekoľvek na svete. Podelíte sa tak o možno trochu náročnejší, no stále príjemný deň s vašou rodinou. 

Tip: Chcete sa schladiť v tieni netradične? Zamierte do Dobšinskej ľadovej jaskyne, ktorá patrí k najnavštevovanejším jaskyniam na Slovensku. 

A čo tak ísť iba do neznáma?

Možno práve len chcete vyskúšať nejaké vozidlo, nad ktorého kúpou uvažujete. Ak zvažujete kúpu nového auta, môžete si ho prostredníctvom našej služby na pár dní vyskúšať. Stačí si vybrať čas a môžete vyraziť či už sami alebo s posádkou podľa vlastného výberu. 

Vyrazte za krásami Slovenska moderným a atraktívnym sedanom Citroën C-Elysée. Zajazdíte si s manuálnou prevodovkou, ale nadchnú vás parkovacie senzory, tempomat a klimatizácia. Tak si ho rezervujte, kým je auto ešte na váš termín voľné.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: