5 tipů na výlety k vodě

Asi se shodneme na tom, že v horkých dnech všichni hledáme, kde bychom se mohli zchladit a užít si pořádné letní radovánky.Nebaví vás ale jezdit stále na stejná místa přeplněná lidmi? Vyrazte dál od města. Připravili jsme tipy na top 5 míst, kde můžete zažít parádní koupačku a rovnou ji spojit s prodlouženým víkendem.

Lom Borek

Hledáte tiché místo a průzračnou vodu k potápění? Navštivte Lom Borek na Vysočině. Je schovaný mezi skálami, obklopený zelení. Nachází se nedaleko Chotěboře, popř. půl hodinky z Kutné Hory.

Potápěči jej milují pro jeho křišťálovou vodu a celou plejádu podvodních atrakcí. Na dně lomu je umístěn klubový autobus Ikarus nebo odstrojený vrak auta značky Wartburg.

Koupání v lomu je na vlastní nebezpečí! Nemá tolik lehce přístupných míst, ale na některých stromech jsou přivázána lana, po kterých sestoupíte přímo do vody. Výlet můžete spojit s ubytováním v autokempu Seč a prozkoumat okolí Sečské přehrady.

Foto: Petr Žák | Jednou stopou Českem, z.s.

Pastviny

Okolí Pastvinské přehrady je kouzelné a každý si tu najde své soukromé místo na koupání. Chcete si z Orlických hor odvést i kupu zážitků? Půjčte si elektro loď nebo šlapadlo a užijte si rekreační oblast z vodní hladiny. Máte paddleboard? Rozhodně ho přibalte do kufru auta, protože tady se na něm můžete vydat po i proti proudu.

Cesta kolem přehradního jezera je dlouhá zhruba 17 kilometrů. Pěšky vám to může trvat až 4 hodiny, proto doporučujeme využít vláčku Pastviňáčku, který jezdí okolo přehrady a nejen pro děti může být příjemnou atrakcí.

Foto zdroj: https://www.chatabrigita.cz/

Lesní koupaliště

Vzpomínáte na prvorepublikové plovárny? Jednu najdete uprostřed libereckých Lidových sadů. Přírodní Lesní koupaliště s čistou vodou jako ve studánce a k tomu příjemnou vůní borovic. Architekti se snažili zachovat nádech první republiky. Přítok vody pramení z Jizerských potoků a voda má tak zpravidla příjemných 18–25 °C. Vstupné je zdarma a otevřeno je v průběhu sezóny každý den až do 20 h.
Foto: Instagram @lesni_koupaliste

Zámecký biotop 

Koupat se na zámku, kdo z vás už to zažil!? Zámek v Oslavanech nabízí návštěvníkům unikátní příjemné ochlazení přímo v zámeckém zahradním biotopu. Jezírko je biologicky čištěné díky mikroorganismům a rostlinám. Pro děti je vyhrazené brouzdaliště s vodním světem, fontánou a vodními střiky. Vstup k areálu jezera je zpoplatněn. Celodenní vstupné pro dospělého stojí 60 Kč.

Zdroj: https://www.biotoposlavany.cz/

Jezero Milada

Že už máte Máchovo jezero prozkoumané skrz na skrz? Pak navštivte jeho “konkurenci”, o trochu menší jezero Milada v Ústeckém kraji. Ke koupání je na výběr ze sedmi písčitých a oblázkových pláží. Každá pláž má navíc svou sportovní aktivitu. Můžete zkusit kitesurfing, potápění, paddleboarding, windsurfing nebo se utábořit a využít veřejného ohniště.

Zdroj: https://vizemilada.cz/

Na výlet k vodě správným autem!

Vyberte to správné auto, které sedne vašemu výletu. Na HoppyGo můžete vybírat z více než 2 500 aut ve ve velkých městech po celé České republice.

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit s majiteli, kteří své auta nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu či si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1900 vozů veškerých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.

Sdílejte tento článek na: