Rezervační poplatek na HoppyGo

Často se nás ptáte na rezervační poplatek, a tak se na něho dnes podíváme. Vysvětlíme si, proč rezervační poplatek vybíráme, jaká je jeho výše nebo jak dlouho trvá, než vám rezervační poplatek zase vrátíme.

K čemu slouží rezervační poplatek?

Rezervační poplatek slouží jako finanční pojistka v případě rozdílu paliva v nádrži, najetých extra kilometrů, pokut za znečištění nebo pozdní vrácení. Rezervační poplatek je také využit v případě vzniku pojistné události. Pokud na úhradu případných doplatků nestačí rezervační poplatek, systém automaticky dopočítá a strhne rozdíl v ceně.

Objednání vozu na HoppyGo

Jaká je výše rezervačního poplatku?

Záleží, který typ pojištění si vyberete:

  • Pojištění HoppyGo Základní 5 % – rezervační poplatek 1 000 Kč
  • Pojištění HoppyGo Extra 0 % – rezervační poplatek 0 Kč

Pokud poptáte auto od majitele s vlastním pojištěním, rezervační poplatek může být vyšší, a to z důvodu odlišné pojistné smlouvy. Výhoda je, že neplatíte nic navíc za pojištění.

Zajímá vás rozdíl mezi dvěma druhy pojištění? S pojištěním HoppyGo Základní 5 % na vás bude čekat v případě pojistné události minimální spoluúčast ve výši 5 000 Kč nebo 5 %. Pojištění HoppyGo Extra 0 % má sice vyšší cenu pojistného, ale při vzniku pojistné události neplatíte žádnou spoluúčast ani rezervační poplatek. *Při opravě vozu mimo autorizovaný servis může být spoluúčast 2 000 Kč. O pojištění se více dozvíte v tomto článku.

Kdy se rezervační poplatek strhne z účtu?

Rezervační poplatek se vám strhne z účtu ve chvíli, kdy majitel potvrdí vaši poptávku v aplikaci. Společně s rezervačním poplatkem se odečte také částka za pronájem, pojištění a volitelné pojištění odpovědnosti. Dokud majitel poptávku nepotvrdí, nic se z účtu nestrhne.

Ve výpisu svého bankovního účtu uvidíte rozdělení plateb na částku pronájmu, a zvlášť částku rezervačního poplatku.

Pokud majitel výpůjčku potvrdí a vy nebudete mít dostatek financí na kartě, poptávka se do 24 hodin zruší. V tomto případě ale máte celý den na to, doplnit finanční prostředky na účet nebo nastavit vyšší limity.

Kdy se vám rezervační poplatek vrátí zpět?

Pokud proběhlo vrácení vozu v pořádku, rezervační poplatek se přes platební bránu Braintree automaticky odešle do tří pracovních dnů. Pak už vše závisí na bance řidiče a její rychlosti připsání platby zpět na účet. Tuto část nedokážeme ovlivnit. Standardně to bývá do druhého dne, některým bankám ale připsání trvá i dva a více dní.

Důležité je říci, že při rezervačních poplatků nedochází k platebnímu styku mezi dvěma bankami, ale mezi bankou a platební bránou. Z toho důvodu je nutné počítat s tím, že některé rezervační poplatky dorazí zpět na účet řidiče třeba i 7 pracovních dní od úspěšného ukončení výpůjčky.

Může se vrácení rezervačního poplatku zdržet ze strany HoppyGo?

Za určitých podmínek ano. Pokud nastane v průběhu výpůjčky nebo při jejím ukončení nějaký problém, máme právo rezervační poplatek zadržet až do doby, kdy bude úspěšně vyřešen. Pak vracíme rezervační poplatek standardním postupem, popsaným v předchozím odstavci.

Vrací se rezervační poplatek v plné výši?

Samozřejmě. Pokud proběhla zápůjčka v pořádku a vůz byl majiteli vrácen s odpovídajícím množstvím paliva v nádrži a nebyly najety žádné nadlimitní kilometry, potom se vám vrátí rezervační poplatek v plné výši. 

Máte další dotazy ohledně záloh a pojištění? Mrkněte do naší FAQ sekce nebo nám napište na info@hoppygo.com.

Chcete vědět, jak probíhá proces předání vozidel krok za krokem? Nebo vás zajímá, jak přesně funguje pojištění zápůjček? Potom mrkněte na další články pod tímto textem.

Co je to HoppyGo?

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si auto chtějí půjčit občasně s majiteli, kteří svá auta nepoužívají denně. Uživatelé tak mohou využít vozů, které by jinak stály na parkovištích. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví vozu či si zajistit vedlejší příjem.

Platforma čítá přes 2 500 vozů všech kategorií i značek. Jako uživatel máte možnost vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sporťáky, skříňovými a obytnými dodávkami, rodinnými auty či městskými prcky. Zkrátka zde najdete vše.

Sdílejte tento článek na: