Tipy na výlety s dětmi

Tipy na výlet s dětmi

Chcete vyrazit na výlet s vašimi ratolestmi, ale nevíte kam? Mrkněte na našich pár tipů. Vybrali jsme pár možností pro všechny věkové skupiny. 

Naučné stezky pro ty nejmenší

V ČR je řada tzv. naučných stezek. Typicky jde o krátké trasy, které kombinují snadnou procházku s tematickými zastávkami, které mohou zahrnovat cokoliv od edukativního obsahu o místní fauně a flóře až po postavičky známých pohádek. Všechny tyto stezky najdete v našem článku zde.

Kdybychom z tohoto seznamu měli vybrat, volili bychom Putování Malého Človíčete na Vysočině, v osadě Panská. Celá trasa měří zhruba čtyři kilometry. Je tedy vhodná i pro menší děti, neztratíte se v místním terénu ani s kočárkem. 

Děti po cestě mohou plnit nejrůznější úkoly, tykající se místní přírody. Všechny podklady včetně mapy a brožury na plnění úkolů najdete tady.

Previous slide
Next slide

Rybolov pro děti

Tento tip jste nečekali, že? Je to tak, můžete vyrazit s dětmi si zachytat ryby!

areálu Lázní Bohdaneč nedaleko Pardubic je soukromý revír, který se hemží jenom rybami. Krásou je, že kdokoliv může přijít a zkusit si zachytat. Nemusíte být Jakub Vágner a dokonce ani nepotřebujete rybářský lístek nebo vlastní vybavení. Ryby se po chycení vrací vždy zpět do vody (čímž se vyhnete traumatům mladších ročníků).

Areál je vyloženě dělaný pro děti. Kromě dostupného rybolovu pro všechny věkové kategorie je jeho součástí také hřiště s prolézačkami a skluzavkami, vše obklopeno krásnou přírodou.

Kvůli současné situaci se mírně upravil chod tohoto zařízení. Je třeba předem zavolat na 777 788 161 a ohlásit návštěvu. Při vstupu zaplatíte 150 Kč do připraveného boxu. V rámci vstupu obdržíte povolenku na „chyť a pusť“. Provozovatelka vám také vysvětlí, kde a jak je možné si půjčit vybavení, pokud nemáte vlastní.

rybolovprodeti.cz

Pěšky kolem Plešného jezera na Šumavě

Krátké naučné stezky ani rybolov vás neláká? Potom můžeme doporučit pěší výlet! A že je z čeho vybírat! I na toto téma jsme sepsali naše tipy na jednodenní výšlap i pořádné horské přechody

Pokud ale nechcete nic dalšího hledat, nemusíte. Naše doporučení tentokrát míří na Šumavu, konkrétně k Plešnému jezeru. Tato vodní masa je ledovcového původu a leží 1080 metrů nad mořem. A určitě stojí za návštěvu. 

K jezeru se můžete vydat z Nové Pece nebo osady Jelení. Cesta k jezeru vede po asfaltové cestě, což jistě ocení cyklisté a rodiny s kočárky. Pokud ale chcete vidět jezero z ptačí perspektivy, vyrazte na vrchol Plechý po okružní jezerní cestě. Na stezce narazíte Pomník Adalberta Stiftera a část cesty půjdete po česko-rakouské hranici. Výhledy s Lipnem v pozadí jsou dech beroucí.

Zdroj: kudyznudy.cz
Zdroj: cestydoprirody.cz
Previous slide
Next slide

Vyrazte do Zoo

Zoologické zahrady se s poslední vlnou rozvolňování otevírají včetně vnitřních pavilonů. Určitě vám můžeme doporučit ZOO v našem hlavním městě či třeba i brněnský protějšek. 

Pokud vás to ale táhne z velkých měst, například nejstarší česká Zoo v Liberci stojí za návštěvu. Zcela jistě vás ohromí výběhy s paviány a primáty.
Previous slide
Next slide

S ratolestmi na kolo do Českého ráje

Česko nabízí miliony kilometrů krásných cest pro cyklisty a více tipů pro náruživé cyklisty najdete zde

I tentokrát ale pro vás máme jedno konkrétní doporučení – Český ráj. Jde o ráj pro cyklisty. Koneckonců, kdo by nechtěl brázdit jednu z mnoha tras vedoucí skrze skalní městečka, kolem hradů a sympatických hospůdek. Spousty lákadel vás občas donutí ze sedla seskočit. Určitě se zastavte i u zámku Hrubá Skála či zříceniny Trosky. Pokud se vylepší počasí, můžete se osvěžit v rybníce Věžák, který znáte z filmu Jak dostat tatínka do polepšovny. Nezapomeňte se mrknout na ubytování v regionu Český ráj, pokud plánujete vícedenní výlet nebo týdenní dovolenou.

 

Chcete vyrazit s dětmi na in-line brusle nebo třeba na koloběžku? Potom mrkněte na články pod textem.

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit s majiteli, kteří své auta nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu či si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1900 vozů veškerých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.

Sdílejte tento článek na: