Příběhy majitelů: 3. díl – Radek N.

Za platformou HoppyGo stojí v současné chvíli zhruba 1200 majitelů, kteří nabízí téměř 1800 aut k pronájmu. My jsme se rozhodli vám několik majitelů a jejich příběhy představit. Rozebereme s nimi jejich zkušenosti, důvody, které je vedly připojit své motorové miláčky na platformu a sdílet je s širší veřejností.

Dnes se podíváme na příběh Radka, který se rozhodl koupit Ford Mustang. Současně si ale uvědomoval, že s autem nebude jezdit každý den, a tak využil HoppyGo. Po počátečních zkušenostech s platformou dále rozšířil flotilu zábavných aut ještě o roadster BMW Z4, který také začal půjčovat.

 

Rozhovor s majitelem Radkem

1) Určitě máte ke svým unikátním autům citový vztah. Co vás vedlo je sdílet?

Já to vezmu hezky od začátku. Ve firmě jsme dva a dostali jsme se do chvíle, kdy se hodilo druhé auto. Bylo nám ale jasné, že jej nevyužijeme na 100 % a také jsme chtěli něco zajímavého. Ve finále padlo rozhodnutí právě na Ford Mustang s V8 o obsahu 5.0 litrů a výkonem přes 400 koní, což bylo to “pravé ořechové”. I přesto, že toto auto je samozřejmě poměrně unikátní, nechtěl jsem, aby zůstalo nevyužito a stálo někde na parkovišti.

Ukázalo se, že na HoppyGo je celkem populární. Od registrace v říjnu 2019, přišlo skrz HoppyGo bezmála 27 zápůjček. Je nutné dodat, že jsme s autem samozřejmě často jezdili i my a nebylo tak stále k dispozici.

2) Všimli jsme si, že Fordem to neskončilo. Můžete čtenářům popsat, jak se věci dále vyvíjely?

Auta jsou pro mě koníček a po nějaké době jsem tak začal vnímat i jejich sdílení s ostatními nadšenci a petrolheady. Možná proto mě napadlo koupit ještě další auto, které se mělo půjčovat hlavně v létě. Rozhodnutí padlo na roadster BMW Z4. Toto auto je registrováno od května tohoto roku a do začátku října proběhlo 16 zápůjček. Možná je to současnou situací, ale původně jsem si sliboval o něco lepší výsledek.

3) Takže dva sporťáky na HoppyGo? To zní dobře. Můžete nám ale přiblížit finanční stránku věci?

Určitě. Sdílet auta s nadšenci mě baví, ale opomenout finanční stránku věci by byla chyba. BMW vydělalo 10 000 Kč měsíčně hrubého. Jak jsem říkal, u bavoráku jsem čekal lepší výsledek. Mustang má průměr 13 000 Kč měsíčně hrubého. 
 
Obě auta mají drobné oděrky a samozřejmě stárnou s nájezdem kilometrů. Pokud se čtenáři rozhodnou svá auta nabízet, je nutné náklady spojené s nájezdem zohlednit v cenách výpůjček. Avšak když si to dobře spočítáte, může jít o velmi zajímavý vedlejší příjem.
Previous slide
Next slide

4) Nemáte strach, že se autu může něco stát? Nebo že přijde pokuta? Řešil jste něco?

Přestože Z4 i Mustang přirozeně trochu vybízí k rychlejší jízdě, to se nedá popřít, tak jsme zatím žádné pokuty nedostali. I tak si s tím moc hlavu nelámeme. Víme, že pokuty stačí přeposlat na HoppyGo a ti věc vyřeší. 

Co se týče poškození, mimo drobné oděrky se autům nic nestalo. Kdyby se náhodou něco stalo, je tu pojištění.

Obecně bych to shrnul tak, že i přesto, že jde o silná auta, řidiči k nim mají respekt a chovají se zodpovědně. Společně s opatřeními HoppyGo se jedná o bezpečnou záležitost a jako majitel nemusím mít strach.

5) Máte nějakou zabávnou historku s řidiči? S takovými vozy určitě něco vtipného proběhlo.

Jelikož nabízím specifické automobily, půjčují si je převážně specifičtí lidé (v dobrém slova smyslu). A já pro změnu rád s takovými lidmi komunikuji. Musím podotknout, že největší radost mi udělalo několik zápůjček slečen, které vůz půjčovaly jako překvapení pro svého přítele nebo manžela. Přišlo mi to jako dobrý nápad na krásný dárek.

Přímo vtipnou historku asi nemám. Každý, kdo si moje auto půjčí, má na tváři úsměv a radost ze zážitku. A to je pro mě super pocit! Někteří řidiči ale možná pociťují trochu lítost ve chvíli, kdy musí auto vrátit.

Možná ale stojí za zmínku fakt, že Mustang byl na chvíli “celebrita”. Magazín Refresher chtěl vyzkoušet HoppyGo a redaktorka si vybrala zrovna náš Ford! Je středobodem článku a videa z testování. 

(poznámka autora: odkaz na článek Refresheru zde)

Pokud přemýšlíte nad registrací vlastního vozu na HoppyGo, můžete si přečíst náš článek o celém procesu níže.