Příběhy majitelů: 2. díl – Klára M.

Za platformou HoppyGo stojí v současné chvíli zhruba 1200 majitelů, kteří nabízí téměř 1800 aut k pronájmu. My jsme se rozhodli vám několik majitelů a jejich příběhy představit. Rozebereme s nimi jejich zkušenosti, důvody, které je vedly připojit své motorové miláčky na platformu a sdílet je s širší veřejností.

Dnes se podíváme na příběh Kláry, která přestavěla svůj Mercedes Sprinter na obytnou dodávku a vyrazila s ní na cesty. Po nedávném návratu domů přemýšlela, jak auto dál využít a po krátké úvaze se rozhodla jej půjčovat i dalším cestovatelům. Prozatím svůj “obytňák” půjčila 3x. Klářiny počáteční zkušenosti si můžete přečíst níže.

Rozhovor s majitelkou Klárou

1) Kdy jste se rozhodla nabídnout svůj Mercedes Sprinter na HoppyGo? Měla jste původně nějaké obavy s půjčováním svého auta? Co vás přesvědčilo ho nabídnout?

Po návratu z cest v zahraničí jsem přemýšlela, jak svoji obytnou dodávku využít i ve chvílích, kdy budu v práci. Napadlo mě poskytnout ji i jiným vášnivým cestovatelům, kteří ale svoji vlastní dodávku nemají a rádi by tento způsob cestování vyzkoušeli.

Na základě doporučení kamaráda a následném pátraní na internetu jsem poznala HoppyGo. Po detailním seznámení se tato platforma jevila jako ideální řešení.

I tak jsem se ale nevyhnula počátečním obavám. Přece jen půjčujete něco vlastního. U mé dodávky toto platí dvojnásob, neboť jsem ji přestavěla svépomocí a zažila jsem s ní spoustu krásných zážitků. Zkrátka citové pouto tu je. I přesto se ale všechny mé obavy rozplynuly po první výpůjčce, která proběhla naprosto hladce.

2) S HoppyGo sice nejste dlouho, ale máte v plánu využívat platformu více?

V budoucnu bychom rádi sestavili ještě jedno obytné auto, které ale bude schopnější v terénu a bude v něm možné cestovat i delší dobu mimo civilizaci. Pokud se zadaří, je velmi pravděpodobné, že jej poskytneme na HoppyGo také.

Previous slide
Next slide

3) Všechny pronájmy na HoppyGo jsou samozřejmě pojištěné, ale i tak mohou někteří majitelé namítat, že svěřovat někomu své auto není bezpečné. Máte nějaké zkušenosti s poškozením vozidla či jinými nepříjemnostmi (pokuty,…)? Pokud ano, o co se jednalo a jak byla situace vyřešena?

Jak jsem již říkala, s první výpůjčkou jsem vstoupila do neznámého prostoru a svěřila svou důvěru platformě i řidičům. První i následující výpůjčky proběhly v pořádku a myslím si, že k obavám není důvod.

I přesto, že se může přihodit cokoliv, od malých škrábanců až po technické problémy, skutečnost je taková, že auto je pojištěné a přes HoppyGo dokonce připojištěné během výpůjčky. Každý řidič si dále může zvolit, jak moc chce být pojištěním krytý.

Pokuty nám zatím žádné nedošly.

4) Už jste přes HoppyGo auta párkrát řidičům půjčila. Máte nějakou úsměvnou historku s některým z nich?

Spíše než konkrétní historku můžu říct, že velice rádi sledujeme cesty řidičů, kteří si náš Sprinter půjčili. Často nám posílají fotografie z krásných míst, které navštívili a kde přenocovali. Sdílí s námi zážitky, které si s dodávkou prožili.

Přinášet tuto radost ostatním cestovatelům samo o sobě stojí za to, abychom auto sdíleli. Samozřejmě jsme vděční HoppyGo, že tak můžeme dělat snadno a bezpečně.

Pokud přemýšlíte nad registrací vlastního vozu na HoppyGo, můžete si přečíst náš článek o celém procesu níže.