Kam vyrazit na Silvestra: Tipy na výlety autem do zahraničí, do města i do přírody

Kam na Silvestra? Sedněte do auta a vyrazte na výlet. Ať to bude celodenní pouliční párty ve Vídni, večírek na lodi v Praze, wellness nebo noc pod hvězdami – konec roku bude letos výjimečný!

Přinášíme tipy na poslední den v roce (nebo klidně celý víkend). To své si najde každý, ať už hledáte místa, kde to žije, nebo naopak klid v přírodě. Vstupte do nového roku stylově – stačí sednout do auta a přenést se do trošku jiného světa.

Silvestr v Rakousku: Protančete ulicemi Vídně

Vídeň na Silvestra ožívá od 14:00 do 02:00 hodin tradičním pochodem Silvesterpfad. „Silvestrovská stezka“ vede centrem města přes centrum města až do Prátru. Letos to bude velké – po „covidových letech“ čekají pořadatelé kolem 800 tisíc návštěvníků. Na 4 kilometry dlouhé trase vás bude čekat 70 podniků, nabízejících kulinářské speciality, svařené víno, punč, šumivé víno. Na stezce narazíte na desítky hudebníků, které vás rozvlní do rytmu valčíku, operety, dechovky, rocku i popu. Bulvár Graben se promění v taneční parket, kde si můžete zatančit valčík. Klidně se skleničkou v ruce. K dispozici vám budou i místní lektoři tance. Přelom roku se pak tradičně rozezní v rytmu Straussova valčíku Na krásném modrém Dunaji.

Tip: Pokud do Vídně jedete na pár dní, nemusíte zůstat jen u oslav. Vyberte si ze široké nabídky zajímavých výstav nebo koncertů. Kompletní kulturní nabídku najdete na informačním portálu Vídně.

Zdroj: https://www.austria.info/

Silvestr v lázních: Karlovy Vary

Karlovy Vary vytvářejí krásnou kulisu v jakémkoli ročním období. A když budete mít štěstí a nasněží, budete se tu cítit jako v zimním království. Aktuální situace nasvědčuje tomu, že letos bude ve Varech pestřejší složení hostů z mnoha evropských zemí. Ubytovacích kapacit je k dispozici mnoho a pokoj v jednom z lázeňských a wellness hotelů stále najdete. Oslavy přelomu roku si můžete užít v jednom z místních vyhlášených barů, ale klidně můžete i slavit na ulici s ostatními. Stačí si koupit láhev šampaňského, korzovat s ostatními po promenádách a sledovat ohňostroje. Popřát si navzájem krásný nový rok s úplně cizími lidmi může být nevšední a příjemný zážitek.

Tip: Pokud preferujete párty uvnitř, můžete zkusit třeba tradiční Silvestr na Dianě, kam se vyvezete lanovkou a užijete si zábavu a bohatý raut s krásným výhledem.

Silvestr na lodi: V Praze netradičně

Pokud nejste z Prahy, co vyrazit na Silvestra právě do našeho hlavního města? Autem sem dorazíte pohodlně ze všech směrů. A sváteční Praha vždycky stojí za to. Zvlášť když to pojmete netradičně a se starým rokem se rozloučíte na palubě výletní lodi (tentokrát spíše večírkové). Luxusní silvestrovskou plavbu na elegantních lodích nabízí třeba Prague Boats  nebo společnost Plavba po Vltavě, Parníky Praha a slavit můžete i na lodích Czechie a Moravia. Je jen na vás, kterou loď si vyberete – rozhodnout se můžete podle ceny, stylu lodi nebo času plavby. Pokud půlnoc neoslavíte přímo na palubě, vydejte se do ulic Prahy, na Václavské náměstí nebo na Letnou či Hrad, odkud nejlépe uvidíte ohňostroje.

Tip: Výlet lodí je i skvělou silvestrovskou aktivitou s dětmi. Mnohé parníky vyplouvají i v průběhu dne, takže můžete poslední den v roce oslavit trochu dříve – třeba silvestrovským obědem.

Zdroj: http://www.karlovy-vary.cz/

Jako zamlada: Silvestr na chalupě s přáteli

Spousta kamarádů na chatě nebo chalupě, to je silvestrovská klasika, která nikdy neomrzí. Každý něco dobrého přiveze a zábava se rozproudí sama už při společné výrobě chlebíčků. Snad každý z nás takhle někdy přelom roku trávil – s rodinou, nebo třeba s kamarády ze školy. Domluvte se a vyrazte třeba jen na chatu za městem. Pokud nikdo z vás takový objekt nevlastní, můžete zkusit zamluvit chalupu „last minute“ třeba na ubytovacím portálu Kouzelné chaloupky nebo Chaty a chalupy. S dobrou partou si Silvestra užijete stejně dobře na horách jako na samotě nebo v apartmánu v méně známém městě.

Tip: Užijte si zábavu už po cestě a vyrazte všichni společně – třeba minivanem z HoppyGo. Některé pojmou až 9 cestujících, všechna jejich zavazadla a na hory lze zvolit i pohon 4×4.

Silvestr pod hvězdami: Romantika v obytňáku

Chcete oslavit přelom roku romanticky ve dvou? Na místě, které si sami vyberete, a bez nutnosti hledání ubytování? Půjčte si u nás na HoppyGo jeden z vozů s obytnou vestavbou a nezávislým topením. S takovým můžete vyrazit i do hor a v noci vám bude teplo. Cíl je jen na vás. Může to být vyhlášená silvestrovská párty v jednom z našich oblíbených horských středisek (nejvíce to žije ve Špindlerově Mlýně, ale také v Dolní Moravě nebo Železné Rudě, ale i na Lipně). Pokud hledáte naopak pohodu a ničím nerušenou romantiku od hvězdami, vyrazte třeba do České Kanady, na Vysočinu, nebo prostě do nejbližší přírody, kterou máte rádi.

Tip: Ať už vyrazíte svým nebo půjčeným autem, dodržujte pravidla kempování v autě. Místo na přespání nemusíte hledat „na divoko“, spoustu možností nabízí třeba aplikace BezKempu.

Už víte, kde letos strávíte Silvestra? Ať už to bude prodloužený víkend, jedna noc, nebo „jen“ celodenní výlet, přejeme vám tu nejlepší zábavu podle vašich představ. A těšíme se na další (nejen) cestovatelské zážitky v novém roce.

Co je to HoppyGo?

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si auto chtějí půjčit občasně s majiteli, kteří svá auta nepoužívají denně. Uživatelé tak mohou využít vozů, které by jinak stály na parkovištích. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví vozu či si zajistit vedlejší příjem.

Platforma čítá přes 2 500 vozů všech kategorií i značek. Jako uživatel máte možnost vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sporťáky, skříňovými a obytnými dodávkami, rodinnými auty či městskými prcky. Zkrátka zde najdete vše.

Sdílejte tento článek na: