Jak se počítá cena zápůjčky na HoppyGo

Často se nás ptáte, jak se počítá cena výpůjčky na HoppyGo a jak si vše naplánovat tak, abyste ušetřili. Pojďme se tedy společně podívat na všechny faktory, které mohou ovlivnit cenu pronájmu vozů na naší platformě.

Potřebujete vůz jen na 24 hodin? 

Když jsme vyjednávali pojistné podmínky výpůjček, pojišťovna chtěla vše počítat na kalendářní dny. My jsme se ale nedali a zajistili pro vás něco lepšího  —  první den výpůjčky nepočítáme jako kalendářní den, ale jako 24 hodin. Vůz si tedy můžete půjčit třeba jeden den v 11:00 dopoledne a vrátit ho do druhého dne opět do 11:00. I když budete mít vůz přes půlnoc, výpůjčka bude počítána pouze jako jeden den.

Doporučujeme bedlivě si hlídat hodinky. Pokud totiž přetáhnete byť jen o půl hodinky, aplikace přejde na systém kalendářních dnů a vy budete muset zaplatit celý další den.

Výpočet ceny na kalendářní dny

Už jsme si řekli, že když si půjčíte vůz jen na 24 hodin, výpůjčka bude stát jako jeden den pronájmu bez ohledu na počet kalendářních dní. V případě delších výpůjček ale výpočet skrze kalendářní dny platí. 

Co to pro vás znamená? Pokud si pronajímáte vůz na delší dobu než jeden den, cena výpůjčky bude stejná bez ohledu na vybraný čas ze dne. Jestliže chcete vůz mít co nejdelší dobu, zvolte čas předání vozu na začátku dne.

Příjemné je, že si nemusíte lámat hlavu s pozdějším vrácením auta. Pokud si například vyberete, že byste rádi vůz odevzdali krátce po poledni, ale nakonec nebudete stíhat, můžete se domluvit s majitelem na pozdějším hodinu ze dne a cena výpůjčky se nezmění. V takovém případě nám ale také dejte vědět na naši zákaznickou linku. 

Jak mohu ušetřit na delších zápůjčkách? 

Cena pronájmů se samozřejmě především odvíjí od jejich délky. Současně se ale u zápůjček delších než 3 dny uplatňují slevy. Slevových úrovní je hned několik – více než 3 dny, 7 dnů, 14 dní a měsíc. Konkrétní výši slevy najdete u každého profilu vozu.

Prodloužení pronájmu

Za předpokladu, že majitel se vším souhlasí, máte možnost si prodloužit pronájem auta. To také ovlivňuje celkovou cenu zápůjčky. V takových případech kontaktujte zákaznickou linku na info@hoppygo.com nebo +420 220 311 769. 

V případě, že prodloužení zápůjčky spadne do další kategorie slev (dle tabulky výše), částka za celý pronájem se přepočítá s vyšší slevou. Když si například vůz pronajmete na 5 dnů a budete si chtít pronájem o další dva dny prodloužit, celková cena zápůjčky bude přepočítána s 30% slevou, namísto 20%.

Pojištění

Další položka ovlivňující cenu půjčení auta je volba typu pojištění a dodatečné připojištění. Při rezervaci máte možnost zvolit mezi pojištěním HoppyGo Základní 5 % nebo HoppyGo Extra 0 %. Druhé jmenované je mírně dražší, na oplátku ale při vzniku pojistné události neplatíte žádnou spoluúčast.

Potom tu je volitelné pojištění odpovědnosti, které vás vyjde na 120 Kč/den. Tato ,,pojistka na blbost” kryje nepříjemnosti jako třeba poškození interiéru, ztráta klíčů od vozu, záměna paliva či proražení pneumatiky.

Cena pojištění také klesá s počtem vašich zápůjček. Čím delší máte na HoppyGo historii, tím levnější pojistku budete mít. O pojištění jsme sepsali samostatný článek zde.

Rezervační poplatek

Rezervační poplatek jsme nakousli už v předchozím odstavci a dokonce jsme jim věnovali celý článek. Pojďme ale informace o nich také rychle zrekapitulovat. 

Rezervační poplatek:

  • Pojištění HoppyGo Základní 5 % – rezervační poplatek 1 000 Kč
  • Pojištění HoppyGo Extra 0 % – rezervační poplatek 0 Kč

Výhoda HoppyGo pojištění Extra 0 % je, že při vzniku pojistné události neplatíte žádnou spoluúčast ani zálohu. *Pokud však bude vozidlo opraveno v neautorizovaném servisu, připravte se na spoluúčast 2 000 Kč.

Rezervační poplatek se vám z platební karty stáhne v momentu, kdy majitel přijme poptávku. Rezervační poplatek zasíláme zpět na vaši platební kartu v plné výši do tří až pěti pracovních dnů od bezproblémového vrácení vozu. 

Nadlimitní kilometry nebo nedotankovaná nádrž

Toto jsou poslední dvě položky, které mohou změnit finální cenu pronájmu auta. Pokud najedete během výpůjčky delší vzdálenost, než kolik vám kilometrový limit umožňoval, každý nadlimitní kilometr je zpoplatněn (cenu za km si určuje majitel a je ukázána v profilu každého vozu) a tato částka vám bude stržena z rezervačního poplatku. Samotný limit se počítá z délky výpůjčky – 200 km/den. Například pokud si vůz půjčíte na 5 dnů, celkový limit je 1000 kilometrů. Jedinou výjimkou tvoří pronájmy delší než 30 dnů, kde se denní limit snižuje na 100 km/den.

Podobná situace nastane, pokud vůz vrátíte s menším množstvím paliva v nádrži, než se kterým jste jej obdrželi. V tomto případě je možné se s majitelem domluvit a rozdíl doplatit hotově. Pokud to necháte na naší aplikaci, čekejte vyšší cenu o zhruba 2 Kč za litr za nedotankované palivo než je současný průměr pohonných hmot.

Máte další dotazy ohledně cen, pojištění nebo čehokoliv jiného? Mrkněte do naší FAQ sekce nebo nám napište na info@hoppygo.com.

Chcete vědět, jak probíhá výpůjčka krok za krokem? Nebo vás zajímá, jak přesně funguje pojistka vozů při výpůjčce? Potom mrkněte na další články pod tímto textem.