Glampingový zážitek se sdíleným autem: Výlet do maringotky se Škodou Fabia Kombi 

Když žijete v centru Prahy, vlastnění auta nemusí být vždycky praktické. Ale co když žijete aktivní život jako s mým přítelem? Řešením pro nás bylo půjčení auta na víkendový výlet na HoppyGo. Naše volba padla na vůz Škoda Fabia Kombi z roku 2022. 

V dnešním digitálním světě jsem velmi ocenila, jak moc je HoppyGo aplikace user-friendly. Stačilo totiž jenom pár kliknutí a měli jsme potvrzení a instrukce, jak najít auto poblíž našeho bytu. Velmi jsem uvítala také možnost bezkontaktního edání vozu.  
I když na HoppyGo najdete auta od lidí, pro lidi, tak někteří majitelé i pro svoje pohodlí nabízí právě bezkontaktní předání vozu, kdy m třeba nasdílí d pro otevření boxu, kde je klíč uložen. i vyzvednutí auta jsme byli mile překvapeni – auto bylo jako nové a mělo dostatek prostoru pro naše zavazadla a všechny naše potřeby na víkend. 

Škoda Fabia z HoppyGo

Naše cesta vedla směr Loučná na Desnou, a i díky pohodlným sedačkám a nízké spotřebě auta, probíhala naprosto hladce. Na dálnici jsme “naladili” náš oblíbený podcast, nastavili tempomat a cesta utekla “cubydup”. Když jsme dorazili na místo, byli jsme připraveni na relaxaci a odpočinek v naší Maringotce Booda. 

Po víkendu stráveném v přírodě jsme se vrátili do města plní úžasných zážitků a spokojení s naším výběrem auta. Odevzdání vozu bylo stejně snadné jako jeho vyzvednutí, což nám dalo jistotu, že si auto půjčíme i v budoucnu, když budeme potřebovat. Vzhledem k tomu, že jsme s přítelem plánovali delší cestu, rozhodli jsme se investovat do možnosti mít druhého řidiče. Toto rozhodnutí nám umožnilo střídat se za volantem, což cestu výrazně zpříjemnilo a zpřístupnilo. Co se týče pojištění, vybrali jsme si základní variantu, která nám naprosto postačila, jelikož jsme zkušení řidiči. Pokud si však nejste jistí, tak bych doporučila si raději připlatit za vyšší krytí pojištění. Je vždy lepší jít na jistotu a mít pokrytá rizika, aniž bychom museli zbytečně zvyšovat náklady. Určitě bych ještě doporučila si zkontrolovat maximální denní nájezd kilometrů. U naší zápůjčky to bylo 200 km / den bez příplatku, takže jsme se krásně vešli, ale kdybyste plánovali delší cestu, tak to stojí za kontrolu. 

Celkově lze říct, že naše zkušenost s glampingem se sdíleným autem byla více než úspěšná. Před vrácením auta jsme ještě navštívili ruční myčku a dotankovali plnou nádrž, abychom vrátili auto ve stejném stavu, jako jsme si ho vyzvedávali.  

Díky Škoda Fabia Kombi z HoppyGo a Maringotce Booda jsme si užili skvělý víkend plný dobrodružství a odpočinku v přírodě, aniž bychom museli vlastnit auto. Takže pokud se chystáte na podobný výlet a nechcete se trápit s vlastnictvím auta, rozhodně vám doporučuji zvážit možnost půjčení auta – může to být právě ten správný krok pro váš aktivní životní styl. 

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit, s majiteli, kteří své auto nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu nebo si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1500 vozů různých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými nebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.