Ako predĺžiť prenájom?

Máte prenajaté auto cez HoppyGo, čas vrátenia sa blíži a chceli by ste prenájom predĺžiť? Už nemusíte volať na infolinku. Predĺženie je možné zadať priamo v aplikácii. Ako na to z pohľadu vodiča a ako žiadosť o predĺženie prijať z pohľadu majiteľa? Zoznámte sa s novinkou predĺženia v našom článku.

Som vodič a chcem si predĺžiť prenájom

Zápožičky, ktoré začnú za 24 hodín alebo práve prebiehajú, nájdete na hlavnej stránke v aplikácii. Potvrdené zápožičky, ktoré začnú za dlhšie ako jeden deň, nájdete v záložke ”Jazdy”. Po kliknutí na tlačidlo ”Podrobnosti”, sa dostanete do detailu rezervácie, kde môžete zmeniť termín rezervácie.

Zvoľte dátum, do kedy chcete prenájom predĺžiť 

V kalendári zvoľte deň a čas, kedy chcete vozidlo vrátiť. Kalendár vám ukáže, ktoré dni je vozidlo stále voľné alebo už nedostupné. V spodnej ľavej časti sa zobrazí cena za predĺženie vrátane poistenia, ktoré ste si zvolili pri rezervácii vozidla.

Majiteľovi zanechajte krátku správu a žiadosť o predĺženie pošlite. Teraz sa čaká na potvrdenie predĺženia zo strany majiteľa. Majiteľ má na potvrdenie maximálne 24 hodín. Po odoslanom predĺžení sa môžete kedykoľvek k svojej žiadosti vrátiť alebo si prezrieť informácie o zápožičke.

Tip pre vodičov: Blíži sa koniec zápožičky? Odporúčame čo najskôr kontaktovať majiteľa telefonicky, či by s predĺžením súhlasil, a potom žiadosť odoslať.

Ako to bude s cenou za predĺženie?

Rovnako ako pri vytvorení rezervácie, sa pri predĺžení cena skladá z prenájmu a poistenia, ktoré ste si pôvodne zvolili. Pokiaľ bolo prikúpené poistenie zodpovednosti, tiež sa automaticky pripočíta.

Vzťahovala sa vám na pôvodný prenájom dlhodobá zľava? Bude vám v rovnakej percentuálnej výške aplikovaná aj na predĺžené dni, bez ohľadu na to, o koľko dní predĺžite prenájom. Uplatili ste na pôvodnú rezerváciu jednorazovú zľavu? Žiadna ďalšia zľava sa už na predĺženie neuplatňuje.

Čo ak chcem žiadosť o predĺženie zrušiť?

Ak majiteľ žiadosť o predĺženie neprijal, môžete ju kedykoľvek zrušiť.

Moja žiadosť o predĺženie bola potvrdená

Majiteľ prijal žiadosť o predĺženie? Skvelé. V túto chvíľu sa zmenia podrobnosti prenájmu. Peniaze za predĺženie sa odčítajú z vašej karty a môžete si užiť s autom ďalšiu cestu.

Tip pre vodičov: Uistite sa, že máte dostatok finančných prostriedkoch na karte. Ak platba za predĺženie neprebehne, platí pôvodný termín vrátenia.

Majiteľ mi žádosť o predĺženie odmietol

Ak majiteľ predĺženie odmietne alebo vypršal čas na jeho reakciu, vaša žiadosť bude automaticky zrušená a je nutné vozidlo vrátiť v pôvodnom termíne rezervácie!

Pozor! Predĺženie musí byť vždy potvrdené v aplikácii. Nestačí iba slovné potvrdenie medzi vodičom a majiteľom.

Som majiteľ a prišla mi žiadosť o predĺženie prenájmu

Rovnako ako pri prichádzajucej žiadosti o prenájom, obdržíte notifikáciu s žiadosťou o predĺženie prenájmu. Ak máte notifikácie vypnuté, pre istotu vám zašleme SMS.

Tip pre majiteľa: Odporúčame nechať notifikačné upozornenia pre tieto účely zapnuté.

Kde v aplikácii nájdem žiadosť o predĺženie?

Sú tri miesta, kde v aplikácii nájdete žiadosť od vodičov na predĺženie prenájmu:

  • Na hlavnej stránke vašich nadchádzajúcich udalostí kliknite na “Podrobnosti prenájmu”
  • V sekcii Auto pod záložkou “Prichádzajúce rezervácie”
  • V chate s vodičom, kde uvidíte aj jeho správu týkajúcu sa predĺženia

Nech už si vyberiete akúkoľvek cestu, vždy sa zobrazí rámček s otázkou na prijatie alebo odmietnutie.

Pozor! Máte nastavený instant booking, čiže automatické potvrdenie? Na žiadosti o predĺženie nie je instant booking aplikovaný.

Aký bude váš dodatočný zárobok za predĺženie?

Čiastku za predĺženie prenájmu uvidíte priamo pri žiadosti na potvrdenie alebo zamietnutie požiadavky o predĺženie. Táto čiastka sa skladá len z ceny za prenájom predĺžených dní.

Tip pre majiteľov: Chcete vedieť váš celkový zárobok za prenájom? V podrobnostiach prenájmu scrollujte dole k aktuálnemu zárobku prebiehajucého prenájmu.

Ako prebieha proces odovzdania vozidla v aplikácii? Čo robiť keď sa stane poistná udalosť? Prečítajte si ďalšie články pod textom.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Používatelia tak môžu využiť vozidlá, ktoré by inak stáli na parkoviskách. Na druhej strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako používateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: