Příběhy majitelů: 5. díl – Eduardo G.

Platforma HoppyGo neustále roste a dnes čítá zhruba 1400 majitelů, kteří nabízí přes 2300 aut k pronájmu. My jsme se rozhodli vám několik majitelů a jejich příběhy představit.

Tentokrát jsme vyzpovídali Eduarda, který již dlouhá léta podniká v pronájmu luxusních a sportovních vozů. Jak se ale dozvíte, nejde jen o práci, ale především koníček. Společně probíráme Eduardův vztah k autům, začátky jeho byznysu a co jej vlastně přivedlo na HoppyGo.

Přečtěte si celý rozhovor s Eduardem níže.

Rozhovor s majitelem Eduardem

1) Na platformě máte řadu zajímavých aut. Dá se o vás říct, že jste petrolhead, tedy nadšenec do aut? Co vás na autech tak baví?

Není to snadné shrnout nebo jednoduše popsat. Auta jsem měl vždycky rád a bral jsem je jako hobby. Těžko říct, co mě táhne za volant nejvíc. Ta kombinace zvuku, zrychlení, rychlosti (na německých dálnicích, samozřejmě) nebo i vůně benzínu je zkrátka něco, co mě baví a vždy bavilo.

Nicméně je to i o relaxaci. Z blbnutí za volantem jsem už víceméně vyrostl a rád si čas od času prostě sednu do auta a kochám se ubíhající krajinou kolem. Myslím, že i o tom může být petrolheadství.

2) Auta máte očividně rád a jsou předmětem i vaší práce. Kde to začalo a jak se do této rovnice dostalo HoppyGo?

Žil jsem v Amsterdamu, kde jsem se poprvé dostal k pronájmu aut. Otevřel jsem si tu půjčovnu pro hotelové hosty.

Po letech jsem se přesunul do Prahy a chtěl jsem v podnikání pokračovat, ale přemýšlel jak. V Nizozemí i jiných zemích na západ odsud jsem znal podobné projekty jako HoppyGo. Dokonce jsem chvíli uvažoval nad založením vlastní platformy. Ve finále jsem si ale řekl, že tohle je dobrý způsob, jak dál zůstat v podnikání a na blízku mému koníčku.

3) S HoppyGo spolupracujete už celá léta a na platformu jste již přidal řadu aut. Které jste měl nejraději a co je naopak oblíbené u uživatelů HoppyGo?

Co se týče řidičů, tak to je snadné – naše BMW Z4. A já tomu rozumím. Řadový šestiválec, manuální převodovka a kabriolet jsou prostě dobrý recept, který si užije každý.

Já to s tím vybíráním mám trochu složitější. Pokud bych si měl vybrat jenom jedno, potom bych asi řekl Audi R8. Mimochodem, jde o to samé auto, které se objevilo v pořadu Ukaž Káru. Každopádně z R8 už šlo cítit, že nejde jen o „sporťák“, ale o supersport. Je to prostě jiný pocit z řízení. Pokud v tom člověk neseděl, dá se to těžko popsat. Velice doporučuji všem zkusit!

4) R8 jste už prodal a mezitím přidal jiná auta. Máte něco dalšího v plánu, na co bychom se mohli těšit?

Je to tak. Na sezónu jsme připravili BMW M4 Competition Cabrio s 450 koňmi. Upřímně si myslím, že se bude klientům moc líbit. Svezení je to parádní.

Pokud si chcete užít trochu staromilecké zábavy za volantem, tak potom zmíněné BMW Z4, je to ono. Pronajímáme také Mercedes ML63 AMG, což je zase o něčem trochu jiném. Velké auto, obrovský motor V8 od AMG.

Už máme nachystané další auto, které brzo bude nabízet. Jedná se o Audi A5 s výkonným naftovým motorem. Říkali jsme si, že by bylo ideální přidat i nějaký elegantní grand-tourer na delší cesty. A přemýšlíme nad Porsche Cayenne na zimu.

5) Pronajímat auto této kategorie musí být „něco“ i po finanční stránce. Můžete nám přiblížit pozadí, jak je to s náklady a podnikáním v tomto odvětví?

Pronájem luxusních a sportovních aut není úplně snadný. Musíte počítat s tím, že náklady u těchto aut jsou často astronomické a jen těžko se dají srovnat s provozem běžného vozu. Jako v jiných odvětvích, je třeba dobrá kalkulace a počítat s tím, že servis je drahý a tomu přizpůsobit i cenu pronájmu.

Například u Audi R8 se náklady na údržbu vyšplhaly k cca. 200 000 Kč za jednu sezónu, tedy zhruba půl roku.

6) To je neskutečná suma! Pojďme se raději posunout k něčemu „lehčímu“. Máte nějaké vtipné historky kolem půjčování aut?

Historek je spoustu. Občas se bavím tím, jaký dělají tato auta dojem na lidi kolem. Především potom na  ty, kteří se v autech moc nevyznají.

Naše BMW Z4 nedávno prošlo kompletní renovací, nový lak, podvozek a světla. Nechal jsem auto na chvíli zaparkované na ulici a kolemjdoucí pán byl vyloženě ohromen a chtěl si trochu popovídat. Tipnul jeho hodnotu na miliony, přitom je to něco kolem 250 000 Kč. Renovace se očividně vyplatila!

Mimochodem před začátkem sezóny snad ještě zvládneme renovovat i interiér a pak možná ošálíme i zasvěcené … 

Pokud přemýšlíte nad registrací vlastního vozu na HoppyGo, můžete si přečíst náš článek o celém procesu níže.

Sdílejte tento článek na: