5 tipů na výlet do zoo

Co takhle spojit příjemné s užitečným a vyrazit autem na výlet do zoo? Pro inspiraci jsme našli 5 nejzajímavějších zoologických zahrad, z toho 2 tipy na zoo na Slovensku. Tak vyrazte na výlet na celý den, a budete mít zážitek na celý život!

Zoo Zlín

Morava nabízí spoustu krásných míst. Jedno z nejkrásnějších je Zoo u Zlína, kde se starají o zvířata z různých koutů světa. Areál o rozloze 74 ha, je přehledně rozdělen na oblasti Afrika, Asie, Austrálie, Amerika a okolí zámku Lešná. Obdivovat můžete přes 200 druhů zvířat. Českým unikátem jsou ptáci kivi, kteří v běžné otvírací době spí. Narazíte na ně pouze v brzkých ranních hodinách, ale zoo nabízí alespoň kamerový záznam jejich života.

Láká vás být se zvířaty v bližším kontaktu? Navštivte Zátoku rejnoků, kde si koupíte za 40 Kč kelímek mořských plodů, a rejnoky nakrmíte. Zlínská zoo nabízí také komentované krmení na 8 různých stanovištích, v jehož průběhu se dozvíte mnoho zajímavých informací. Čekají na vás tučňáci, lachtani, žirafy, surikaty a na odvážlivce i jaguáři. To je opravdový zážitek!

Tip: Máte rádi pohádkovou atmosféru? Navštivte zámek Lešná a objevte šlechtické sídlo Moravy

Zoo Praha

Věděli jste, že pražská Zoo je ve světě 5. nejlepší? Není divu, protože se nachází v krásné zelené části Praha – Troja. Na ploše o rozloze 60 ha můžete navštívit 14 pavilonů a více než 150 expozic.

Prvním zvířetem byla lvice Šárka, poté přibyla vlčice Lotta a následně sestavu doplnilo několik koní Převalskéhotygři. Aktuálně zoo poskytuje útočiště více než 680 druhům zvířat. Největším lákadlem pražské zoo je pavilon Indonéské džungle. Zažijete v něm dobrodružnou vycházku tropickým pralesem, potkáte varany, orangutany, ježury a další fascinující tvory. Návštěvníky ohromí lanová drahá, která nemá konkurenci. Za 2 minuty vás dopraví z údolí slonů k pavilonu goril.

Tip: Láká vás dech beroucí výhled na Prahu a část zoo? Vydejte se cestou skalním svahem – Zakázanka.

Zoo Bojnice na Slovensku

Nejstarší a nejnavštěvovanější zoologická zahrada na Slovensku je v Bojnicích. Nachází se ve středním Slovensku a v roce 2017 byla oficiálně vyhlášena Národní zoologickou zahradou.

Rozkládá se na 41 ha a obdivovat můžete více než 360 druhů zvířat. Velmi populární je medvěd hnědý, který se do zoo dostal jako zatoulané mládě ze vzdáleného pohoří. Návštěvníky také ohromí dvojice afrických slonů Maja a Gula, kterým byl nedávno zrekonstruován pavilon. Dvě samice slonů chová zoo už 38 roků a do budoucna k nim přibydou další dvě, a jeden samec. To si žádá obrovskou podporu návštěvnosti.

Tip: Máte ještě energii po návštěvě zoo? Navštivte zámek Bojnice, jeden z nejkrásnějších zámků Slovenska.

Zoo Kontakt Liptovský Mikuláš

Zajímá vás život zvířat z té nejmenší vzdálenosti? Navštivte Zoo Kontakt, kde budete mít zvířata přímo na dosah.  Jak je to možné? Zvířata se narodila za přítomnosti člověka, takže jsou na kontakt s lidmi zvyklá. Pohladit si díky tomu můžete mláďata medvěda, tygra, pumy a lva. Děti mohou jezdit na koních nebo ponících. Fotku můžete mít s klokanem, liškou nebo barevným papouškem. Pokud si netroufáte pohladit tygra, určitě vám věnuje alespoň svůj roztomilý pohled.  

Další tipy, kam do zoo na Slovensku najdete v článku tady.

Tip na auto

Půjčte si Mazdu MX-5 a auto najdete na přeplněném parkovišti raz dva. 

KOVOZOO

Opravdu netradiční zoologickou zahradu najdete ve Starém městě u Uherského Hradiště.  KOVOZOO nabízí jedinečnou expozici zvířat vyrobených ze starého, nepotřebného železa. Nápad vznikl na dovolené v Tunisu, kde místní umělci tvořili z kovového odpadu sochy. Myšlenka byla přenesena do reality a v současnosti má zoo 350 kovových zvířátek.  Aby areál nebyl pouze tichým místem, doplnili několik živých zvířat, která zpříjemňují atmosféru.

Každé zvíře má svůj vlastní příběh. Potkat se můžete s obrovským nosorožcem, metrovou žirafou a jejím mládětem. Nechybí stádo slonů, lví výběh, krokodýli, velbloudi, opice, želvy a mnohé další.

Tip: Máte chuť si zkusit kovářskou práci? Zúčastněte se zážitkového kování a vyrobte své originální mistrovské dílo.

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit s majiteli, kteří své auta nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu či si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1900 vozů veškerých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.

Sdílejte tento článek na: