5 tipov na výlet do zoo

Počasie na nabližšie dni je priam ideálne na výlet autom do Zoo. V tomto článku sme si pre vás pripravili 5 tipov na výlety do Zoo na Slovensku a v blízkom okolí, ktoré rozhodne stoja za návštevu, a zábavu budú mať postarané aj tí najmenší.

Zoo Bojnice

Medzi najznámejšie a najstaršie zoologické záhrady na Slovensku patrí tá v Bojniciach. Nachádza sa tu viac ako 400 druhov zvierat. Ako jediná u nás chová napríklad africké slony. Je tu možné navštíviť aj expozíciu opíc, plazov či papagájov. Zoo je otvorená celoročne a počas letnej sezóny je otvorená od 9:00 do 19:00. Cena za vstup pre dospelého je 8 € a za dieťa nad 4 roky je 4 €. Medzi atrakcie pre deti patrí sedemmetrová vyhliadková veža, z ktorej sa môžu deti spustiť po šmýkačke rovno medzi krotké zvieratá. 

Po návšteve zoo si ešte môžete urobiť výlet aj na neďaleký Bojnický zámok, ktorý patrí medzi tie najkrajšie a najnavštevovanejšie v strednej Európe.

Bratislavská zoo

Nachádza sa v Mlynskej doline v mestskej časti Karlova Ves. Zoo bola prvý krát otvorená v roku 1960. V zoo sa v súčasnosti chová zhruba 170 druhov zvierat a až cez tisíc jedincov. Medzi najnavštevovanejšie patria: panda červená, leopard cejlónsky, medveď hnedý, lev juhoaftrický. Zoo je dobre prístupná v rámci Bratislavy aj pomocou mestskej hromadnej dopravy. Otváracie hodiny sú od 9:00 do 19:00 a cena vstupného za dospelého je 7 €, za dieťa do 15 rokov 5 €. V Zoo nájdete štyri bufety, takže sa nemusíte báť, že ostanete o hlade. Medzi atrakcie patrí Dinopark s maketami dinosaurov a 3D kinom, nie len pre tých najmenších. V areáli nájdete takisto aj detské komplexy s rôznymi preliezkami. 

Zo zoo môžete pokračovať výletom napríklad do neďalekej botanickej záhrady, alebo si užiť výhľad z miesta spojeného s našou históriou, a prejsť sa na Slavín alebo Bratislavský hrad.

Zoo Košice

Zoo v Košiciach sa nachádza v krásnom prírodnom prostredí, ktoré je veľmi dobre prístupné aj pomocou MHD, nachádza sa v mestskej časti Kavečany. Záhrada sa orientuje najmä na euroázijskú faunu. S rozlohou zhruba 292 hektárov sa radí zoo v Košiciach medzi 3 najväčšie zoologické záhrady v Európe. Otváracie hodiny sú od 9:00 do 19:00 a cena vstupného za dospelú osobu je 8 €, za študenta do 15 rokov 5 € a za deti nad 3 roky 3 €. Rovnako ako v Bratislavskej zoo aj v tej Košickej nájdete Dinopark s pleontologickým ihriskom, 3D kinom a mnoho ďalšieho. Nájdete tu napríklad aj krokodíla či varana

Ak by ste mali chuť zažiť ešte trochu adrenalínu, môžete navštíviť aj bobovú dráhu, ktorá sa nachádza neďaleko vstupu do zoo alebo vystúpiť na chatu Hrešná, z ktorej okolia pri priaznivom počasí je možné vidieť Tatry.

Zoo Viedeň

Len pár kilometrov od našich hraníc sa nachádza jedna z najkrajších zoologických záhrad v Európe, viedenská zoo Schönbrunn. Ročne ju navštívi viac ako 2 milióny ľudí. Pokiaľ sa k nej rozhodnete vycestovať, z Viedne vás až k bráne pohodlne odvezie MHD. Zoo sa rozprestiera na ploche 17 hektárov a nachádza sa tu zhruba 8500 zvierat. Nájdete tu množstvo atrakcií, stánkov s občerstvením či oddychových zón. Rozhodne si vyhraďte na návštevu tejto zoo celý deň. Otváracie hodiny sú od 9:00 do 18:30 a cena vstupenky pre dospelého je 18,50 € a pre deti od 6 do 19 rokov je cena vstupenky 9 €. Medzi najväčšie lákadlá v zoo rozhodne patrí panda veľká, ľadový medveď či tulene. 

Ak sa rozhodnete práve pre túto zoo, za zváženie stojí aj návšteva zámoku Schönbrunn, ktorý je na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a nachádza sa v blízkosti zoologickej záhrady.

Zoo Budapešť

Zoologická a botanická záhrada mesta Budapešť je jednou z najstarších na svete. Svoje brány prvý krát otvorila roku 1866. Z dnes ešte existujúcich zoo na svete je starších len 24. Má rozlohu 11 hektárov a nachádza sa v severozápadnej časti Városliget. Okrem zvierat samotných zoo vyniká svojou jedinečnou architektúrou a množstvom zaujímavých atrakcií. Medzi hlavné patrí malá skala s reštauráciou len niekoľko metrov od expozície tučniakov a tuleňov a veľká skala s čajovňou a expozíciami zvierat, pavilón slonov. V priestoroch sa nachádza takisto množstvo bufetov a reštaurácií a takisto aj amfiteáter s 3D kinom. Otváracia doba zoo je od 9:00 do 18:00 a počas víkendov až do 20:00. Cena vstupného za dospelého je 6 € a pre deti od 2 do 14 rokov 4,5 €.

Ak už budete na návšteve tejto zoo, rozhodne by ste nemali vynechať ani návštevu Tropicarium-Oceanarium, ktoré sa nachádzajú v obchodnom dome Campona. Nájdete tu množstvo morských živočíchov, napríklad žraloky, ale aj prales s imitáciou tropického počasia, kde je možné zažiť búrku každých 15 minút.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Používatelia tak môžu využiť vozidlá, ktoré by inak stáli na parkoviskách. Na druhej strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako používateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: