tipy na romantické výlety

5 tipů na romantický výlet

Hledáte inspiraci na výlet s vaší drahou polovičkou? Vybrali jsme pro vás několik míst a aktivit, které ocení všechny romantické duše.

1. Vodopády Krkonoš

Krkonoše jsou krásné a plné malebných zákoutí. Jako cíl romantického výletu se vyloženě nabízí jedna z místních vodních kaskád. Několik jsme jich pro vás vybrali.

Pokud byste se rádi prošli, doporučujeme vyrazit k nejvyššímu vodopádu v ČR – Pančavy. Auto můžete nechat na Horních Mísečkách. Jedná se o hezký výšlap s krásnými výhledy. Kdybyste chtěli více inspirace na krásné pěší túry, mrkněte na tento článek z našeho blogu.

Jestli „pěší pochod“ není zrovna vaše představa romantického výletu, potom doporučujeme Mumlavský vodopád. Toto fotogenické místo najdete kousek od Harrachova. Vede sem krátká a příjemná pěší stezka.

Do třetice se s vámi podělíme o méně frekventovaný Huťský vodopád. Voda zde padá z výšky zhruba 20 metrů a přístup z Rokytnice nad Labem je velice snadný.

Romantický výlet - Krkonoše

2. Solenická podkova

Vyhlídky na meandry Vltavy jsou notoricky známé kvůli davům turistů. Pokud si chcete užít krásný výhled na Vltavu sami, zkuste Solenickou podkovu. Panorama je stejně úchvatné a na rozdíl od jiných míst tu pravděpodobně na nikoho jiného nenarazíte.

Doporučujeme zaparkovat ve Větrově a odtud vyrazit po cestě, která lemuje pole a plynule mizí v lese. Jakmile se před vámi po pravé straně objeví dřevěná značka s nápisem Altán, odbočte směrem k řece. Odtud vede cesta k prudšímu srázu, kde je nutné sestoupit ke skalkám (zde opatrně, doporučujeme opravdu kvalitní obuv).

Alternativně také můžeme vyrazit k Rybaňské vyhlídce.

Romantický výlet - Solenická podkova
Zdroj: kudyznudy.cz

3. Příhrazské skály

Pokud vás srdce táhne z Prahy na východ směrem na Mnichovo Hradiště, rozhodně nesmíte minout Příhrazské skály. Nachází se mezi obcemi Srbsko a Dneboh a jejich nejznámější část je známá jako Drábské světničky.

K vidění je zde ovšem mnohem více – skalní městečko, opuštěné hradiště, impozantní skalní útvary a vyhlídky.

Příhrazské skály - romantický výlet
Zdroj: cesky-raj.info

4. Výhled na Alpy z rozhledny Hradišťský Vrch

Tato impozantní stavba stojí na místě dávného keltského opevnění. Architekt tak vycházel nejen z krajiny regionu, ale i keltské symboliky. Z třicetimetrové věže dohlédnete na Novohradské hory, Budějovickou kotlinu a při dobrém počasí i na Alpy.

V Česku je řada krásných rozhleden a všechny jsou ideálním cílem pro páry, hledající inspiraci na romantický výlet. Seznam těch nejlepších najdete tady.

Půjčení auta na výlet na Hradišťských vrch
Zdroj: sitelektrokol.cz

5. Český Krumlov

Úzké uličky Českého Krumlova za normálních okolností praskají ve švech pod náporem zahraničních turistů. A je k tomu dobrý důvod. Krásné památky a úchvatná kombinace meandru Vltavy a historického centra jsou zkrátka velkým lákadlem.

Myslíme si, že současná situace bez davů turistů nebude trvat navěky a vy máte skvělou příležitost tohoto využít. Navíc pokud pojedete do Krumlova z Prahy, po cestě se můžete zastavit u zámků Hluboká nebo Červená Lhota. A to jsou také skvělá místa pro romantický výlet!

Romantický výlet do Českého Krumlova

Na výlet správným autem!

Vybrali jste tu správnou destinaci? Perfektní! Teď to chce ještě správné auto, které se hodí romantický výlet. Mrkněte na náš krátký výběr hned několika „kočárů“, které jsou ideální pro vyjížďku ve dvou.

Mini Cooper Cabrio
Půjčte si Mini zde
Škoda Rapid Youngtimer
Půjčte si Škodu zde
Previous slide
Next slide

A pokud jste si nevybrali, nezoufejte. Na HoppyGo najdete přes 100 kupé a kabrioletů, které jsou také ideální na výlet s vaší drahou polovičkou. 

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si auto chtějí půjčit občasně s majiteli, kteří svá auta nepoužívají denně. Uživatelé tak mohou využít vozů, které by jinak stály na parkovištích. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví vozu či si zajistit vedlejší příjem.

Platforma čítá přes 2 500 vozů všech kategorií i značek. Jako uživatel máte možnost vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sporťáky, skříňovými a obytnými dodávkami, rodinými auty či městskými prcky. Zkrátka zde najdete vše.

Chcete vyrazit na romantický výlet i s dětmi? Potom se vám budou hodit naše nápady na výlet, které si užijí i ti nejmenší! Možná si představujete romantický výlet sportovněji. Pro vás jsou tu tipy, kam na in-line brusle nebo hezkou pěší túru.

Sdílejte tento článek na: