hory a jazero

5 miest, kde sa dá na Slovensku okúpať

Leto je v plnom prúde a teploty stúpajú do nebeských výšin. Ak hľadáte útočisko pred horúčavami, naše Slovensko ponúka niekoľko úchvatných miest, kde sa môžete osviežiť a oddýchnuť si v prírodnom prostredí. Z jazier a potokov až po prírodné kúpaliská a nádrže – tu je zoznam top 5 miest, ktoré určite stoja za návštevu. A to najlepšie na tom je, že sa k nim môžete pohodlne dostať autom! Čítajte ďalej a objavte tú správnu oázu chladu a relaxu.

1. Oravská priehrada

Prvou zastávkou na našej ceste je malebná Orava a jedna z najznámejších priehrad na Slovensku. Oravská priehrada je obľúbenou dovolenkovou destináciou rodín či skupín priateľov, ktorí ju navštevujú najmä pre jej vybavenosť. Nájdete v jej areáli možnosti vodných športov, vodných bicyklov, výletov loďou, či plytké brehy vhodné na kúpanie. Ak by ste si výlet chceli predĺžiť, odporúčame pozrieť si aj Oravský zámok či navštíviť susedné Poľsko. Pre odvážlivcov – tí si zase môžete pri priehrade na vyhradených miestach vyskúšať kemping. Pozrite si obytné dodávky na HoppyGo, ktoré čakajú na váš výlet. 

2. Prírodné kúpalisko Kalameny

Ak hľadáte prírodné kúpalisko so skvelým prístupom autom, Kúpalisko Kalameny je tou správnou voľbou. Nachádza sa v malebnej obci Kalameny neďaleko Ružomberku a obce Lúčky. Hlavným lákadlom je najmä teplejša voda a bezplatný vstup. 

3. Vodná nádrž Ružiná

Pre tých, ktorí hľadajú väčšie vodné plochy, je nádrž Ružiná ideálnym miestom v oblasti stredného Slovenska. Okrem možnosti kúpania sa tu môžete venovať aj vodným športom či osviežiť sa v bufetoch. Zaparkovať sa dá takmer pri vodnej nádrži.

4. Veľká Domaša

Poklad na východnom Slovensku akým je Veľká Domaša ponúka dovolenku akoby pri mori. Zabaviť sa môžete jednoducho opaľovaním a kúpaním v sezóne od júna do približne polovice septembra, vodnými športami, ísť na náučnú plavbu, či dokonca loviť ryby. V oblasti nájdete množstvo stravovacích prevádzok a vyhradenú časť na kempovanie. 

5. Prírodné jazero Zemplínska Šírava

Pre tých, ktorí preferujú väčšie vodné plochy s bohatými možnosťami zábavy a oddychu, prírodné jazero Zemplínska Šírava je skvelou voľbou. Nachádza sa na východe Slovenska a ponúka široké pláže, kde sa môžete vo vode osviežiť alebo sa len tak vyhrievať na slnku. K dispozícii sú tu aj rôzne vodné športy, ako je windsurfing a vodné lyžovanie, čo robí toto miesto atraktívnym pre dobrodruhov a aktívnych návštevníkov. Okolo jazera nájdete viacero parkovacích miest a vstup je voľný.

Ak sa chcete v horúcich letných dňoch osviežiť a zažiť príjemné kúpanie v prírodnom prostredí, týchto 5 miest na Slovensku sú skvelou voľbou. Bez ohľadu na to, či preferujete malebné jazerá obklopené horami, prírodné kúpaliská s rôznymi atrakciami alebo väčšie nádrže s možnosťou vodných športov, Slovensko má veľa ponúk. A najlepšie na tom je, že sa k týmto miestam môžete pohodlne dostať autom, čo uľahčuje plánovanie a organizáciu výletu. Nech už sa rozhodnete pre ktorúkoľvek z týchto lokalít, pamätajtej na bezpečnosť a užite si svoje chvíle osvieženia v nádhernej slovenskej prírode.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: