Novinky v naceňování vozů od 1.1.2019

Abychom vám usnadnili orientaci v novém nastavení aplikace HoppyGo a cenového výpočtu, připravili jsme pro vás shrnutí nejdůležitějších změn.

Do 31.12. 2018 fungoval následující model:

Z každého pronájmu jsme si brali 35 %, abychom pokryli náklady na pojištění a naše provozní náklady. Pojištění se, stejně jako provize, strhávalo automaticky z celkové částky nájemného, takže vám, jako majiteli, nakonec přišlo na účet 65 % ceny výpůjčky na den. V praxi to znamenalo, že pokud jste měli nastavené nájemné na 1000 Kč, na účet vám přišlo 650 Kč.

Od 1.1. 2019 jsme provedli následující změnu.

Jako majitel si při vložení vozidla do aplikace zvolíte cenu za kterou chcete vůz pronajímat na den a tuto částku také dostanete na účet. Řidič, který si vozidlo půjčuje, vidí v aplikaci přehledně všechny položky, které tvoří finální cenu. Jednak tedy cenu za pronájem, naši 15% provizi na pokrytí provozních nákladů a pojištění, které si zvolí dle výše kauce a spoluúčasti.


Změny výše spoluúčasti pro řidiče

Nově je pro řidiče na výběr mezi prémiovým pojištěním se spoluúčastí 5000 Kč nebo 5% ( kauce 1000 Kč). A nebo standardní pojištění se spoluúčastí 10 000 Kč nebo 10% (kauce 5000 Kč). Oba typu pojištění jsou zpoplatněny z ohledem na tržní cenu automobilu dle CEBIE a zda patří mezi běžné nebo luxusní vozy.

TIP: Zkontrolujte si nastavení hodnoty vašeho vozu!

V případě máte pocit, že se váš vůz málo pronajímá, možná to bude kvůli ceně, která se v aplikaci zobrazuje. Výše pojištění se počítá na základě hodnoty vašeho vozu a je tedy docela dobře možné, že právě tu máte nastavenou příliš vysoko. Pokud hodnotu vozu snížíte, cena pojištění se sníží také a celková částka za pronájem tak bude pro řidiče přijatelnější. Chcete-li hodnotu vozu upravit, kontaktujte naše zákaznické centrum.

Pokud máte jakékoli dotazy napište nám e-mail nebo nám zavolejte na zákaznickou linku na čísle +420 220 311 769.