Zhodnocení roku 2022: Slovo CEO Robina Švaříčka

HoppyGo rodino, rád bych shrnul rok 2022. Díky celému týmu HoppyGo jsme v nelehké době dokázali posunout náš produkt, výrazně zlepšit hodnocení aplikace a rozšířit náš koncept dostupné a flexibilní mobility. Za uplynulý rok jsme majitelům vyplatili přes 32 milionů korun, vyrostli o dalších 51 % a oficiálně se tak zařadili mezi nejrychleji rostoucí technologické společnosti ve střední Evropě. 

Jak jsme společně rostli

0
Celkový počet uživatelů
users 1
0
Počet majitelů
0
Počet řidičů

Celkový počet uživatelů na platformě se přiblížil k 185 000. V České republice jsme získali dalších více než 22 tisíc nově registrovaných uživatelů, v Polsku téměř 8 tisíc a na Slovensku 4 tisíce. V nárůstu počtu uživatelů si tak držíme srovnatelné tempo jako v loňském roce.

ČESKÁ REPUBLIKA

148 814

+ 22 439

SLOVENSKO

10 169

+ 3 973

POLSKO

22 484

+ 7 547

Jak se dařilo majitelům aut

V roce 2022 se nám opět podařilo navýšit celkovou odměnu, kterou si mezi sebou rozdělili majitelé nabízející své vozy, a to na rekordních 32 milionů korun, meziročně o 45 % více.

Celkem si majitelé rozdělili

0

Nejaktivnější majitel si vydělal

0

Kolik aut už je na platformě

V roce 2022 bylo na českou platformu přidáno přes 1 100 nových vozidel. Nejoblíbenějšími modely aut jsou Škoda Fabia, Škoda Octavia a Ford Transit.

Celkově je na platformě více než 2 500 vozů.

Elektromobilita roste

Rok 2022 se v rámci HoppyGo komunity opět nesl v duchu stále sílící obliby elektromobility. Do nabídky byl na podzim uveden nový ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV, který se ihned setkal s velkým zájmem ze strany uživatelů. Do konce roku s ním tak uživatelé uskutečnili 24 zápůjček, nejčastěji trvajících 2 až 3 dny, v rámci nichž najeli více než 10 000 km. 

Škoda Enyaq iV na HoppyGo

Vážíme si zpětné vazby

Snažíme se svámi být ve spojení nejen když máte dotaz na tým zákaznické podpory, ale také ohledně budoucího směru, nápadů na nové funkcionality a marketingové kampaně.  Díky vaší zpětné vazbě jsme spustili možnost:

Můj kód je ,,HoppyRobin’’ a jaký je ten váš?

Já mám už 14 oblíbených aut a 11 z nich si chci půjčit, jakmile přijde správná příležitost.

Pomáháme sdílením

Spustili jsme CSR projekt ,,Ženy auta půjčují’’ a pomáháme ženám v tíživé životní situaci. Snažíme se bořit stereotypy, dodávat kuráž ženám řidičkám a především pomáhat zpřístupňovat mobilitu tam, kde je to potřeba více, než se může zdát. Ženám v tíživé situaci, především matkám samoživitelkám, má auto potenciál výrazným způsobem usnadnit život. 

0
Počet vozidel zapojených v projektu
0
S vaší pomocí jsme věnovali
0
Počet žen, kterým už pomáháme

Hledíme do budoucna

Směr, kterým se chceme držet jsou stovky nových aut, s průměrným věkem kolem sedmi let, tedy mnohem dostupnějších než v klasické autopůjčovně. Nadále chceme podporovat cirkulární ekonomiku a maximálně dostupnou mobilitu.

Milí Hoppy uživatelé, děkuji, že jste byli celý rok s námi a otevřeli dveře novým možnostem sdílené mobility. Jste pro nás zdrojem inspirace a hlavním důvodem, proč se snažíme stále zdokonalovat. Také děkuji celému týmu HoppyGo za skvělou spolupráci. Jen v České republice nás je kolem dvaceti. Bez vás by nic z toho nebylo možné.

Robin Švaříček, CEO

Co je to HoppyGo?

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si auto chtějí půjčit občasně s majiteli, kteří svá auta nepoužívají denně. Uživatelé tak mohou využít vozů, které by jinak stály na parkovištích. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví vozu či si zajistit vedlejší příjem.

Platforma čítá přes 2 500 vozů všech kategorií i značek. Jako uživatel máte možnost vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sporťáky, skříňovými a obytnými dodávkami, rodinnými auty či městskými prcky. Zkrátka zde najdete vše.