Vratné zálohy na HoppyGo

Často sa nás pýtate na vratné zálohy, a tak sa na ne dnes pozrieme. Vysvetlíme si, prečo ich vyberáme, aká je ich výška alebo ako dlho trvá, než vám ich opäť vrátime.

Na čo slúžia zálohy?

Vratná záloha slúži ako finančná poistka v prípade rozdielu paliva v nádrži, najazdenia extra kilometrov, pokút za znečistenie alebo neskoré vrátenie. Záloha je taktiež využitá v prípade vzniku poistnej udalosti. Ak na úhradu doplatkov nestačí záloha, systém automaticky dopočíta a strhne rozdiel ceny.

Objednání vozu na HoppyGo

Aká je výška vratnej zálohy?

To záleží na tom, aké poistenie si zvolíte:

  • Poistenie Štandard – vratná záloha 200 €
  • Poistenie Premium – vratná záloha 40 €

Ak si zarezervujete auto od majiteľa s vlastným poistením, vrátna záloha môže byť vyššia, a to z dôvodu odlišnej poistnej zmluvy. Výhoda je, že neplatíte nič naviac za poistenie.

Možno sa tiež pýtate na rozdiel medzi týmito typmi poistky. V prípade poistnej udalosti budete mať so základným poistením minimálnu spoluúčasť vo výške 400 €. S prémiovým poistením je minimálna spoluúčasť 200 €. O poistení sa viac dozviete v tomto článku.

 

Kedy sa záloha strhne z účtu?

Depozit sa vám strhne z účtu v momente, keď majiteľ potvrdí vašu rezerváciu v aplikácii. Spoločne so zálohou sa odpočíta tiež suma za prenájom, prémiové či štandardné poistenie a voliteľné poistenie zodpovednosti za škody. Kým majiteľ rezerváciu nepotvrdí, nič sa z účtu nestrhne.

Vo výpise svojho bankového účtu uvidíte rozdelenie platieb na čiastku prenájmu, a zvlášť čiastku vratnej kaucie.

Naopak ak majiteľ rezerváciu potvrdí a vy nebudete mať dostatok financií na karte, rezervácia sa do 24 hodín zruší. V tomto prípade máte celý deň na to, vzniknutú situáciu vyriešiť. Môžete dodať na kartu potrebné finančné prostriedky či nastaviť vyššie limity internetových transakcií.

Kedy sa vám záloha vráti späť?

Ak prebehlo vrátenie vozidla v poriadku, vratná záloha sa cez platobnú bránu Braintree automaticky odošle do troch pracovných dní. Potom už všetko závisí na vašej banke a jej rýchlosti pripísania platby späť na účet. Túto časť nedokážeme ovplyvniť. Štandardne to býva do druhého dňa, niektorým bankám ale pripísanie trvá aj dva a viac dní.

Dôležité je povedať, že pri vrátení záloh nedochádza k platobnému styku medzi dvoma bankami, ale medzi bankou a platobnou bránou. Z toho dôvodu je nutné počítať s tým, že niektoré zálohy dorazia späť na účet napríklad až za 7 pracovných dní od úspešného ukončenia prenájmu.

Môže sa vrátenie zálohy zdržať zo strany HoppyGo?

Za určitých podmienok áno. Ak nastane v priebehu prenájmu alebo pri jej ukončení nejaký problém, máme právo zálohu zadržať až do doby, kedy bude úspešne vyriešený. Potom vraciame zálohu štandardným postupom opísaným v predchádzajúcom odseku.

Vracia sa záloha v plnej výške?

Samozrejme. Ak prebehol prenájom v poriadku a auto bolo majiteľovi vrátené so zodpovedajúcim množstvom paliva v nádrži a neboli najazdené žiadne nadlimitné kilometre, potom sa vám vráti záloha v plnej výške.

Máte ďalšie otázky týkajúce sa záloh a poistenia? Pozrite sa do našej FAQ sekcie alebo nám napíšte na podpora@hoppygo.com.

Chcete vedieť, ako prebieha prenájom a krok za krokom? Alebo vás zaujíma, ako presne funguje poistka vozidiel pri prenájme? Potom sa pozrite na ďalšie články pod týmto textom.

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Používatelia tak môžu využiť vozidlá, ktoré by inak stáli na parkoviskách. Na druhej strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako používateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.

Zdieľajte tento článok: