Požičanie auta na HoppyGo krok za krokom

Chcete si požičať auto cez HoppyGo platformu a premýšľate ako na to? Či už ste novým používateľom alebo si len chcete osviežiť základy práce s aplikáciou HoppyGo, v tomto článku nájdete úplne všetko, čo by ste mali vedieť. Poďme sa do toho rovno pustiť.

1. Stiahnite si mobilnú aplikáciu, registrujte sa, verifikujte e-mail a telefónne číslo a počkajte, kým vám bude schválený používateľský účet.

Vďaka inovovanej aplikácii stačí ostro vyfotiť obe strany občianskeho a vodičského preukazu. Aplikácia si potrebné údaje načíta sama. Potom už len naskenované dáta skontrolujete a prípadne upravíte. Potom, čo prejdete naším scoringom, váš profil bude schválený za pár sekúnd. Ak trvá schválenie účtu dlhšiu dobu, overte si, že máte správne nahrané kópie platných dokladov a správne vyplnené všetky potrebné údaje. Ak je všetko v poriadku, kontaktujte nás na náš e-mail podpora@hoppygo.com, na telefónnom čísle +421 220 839 555 alebo cez Messenger a my vašu registráciu preveríme.

2. Zadajte lokalitu aj termín výpožičky a opýtajte sa na čo najviac vozidiel zároveň

Ak nemáte striktne dané vysnívané vozidlo, ktoré by ste si radi zapožičali, odporúčame poslať niekoľko rezervácií rôznym majiteľom. Aplikácia vám dovolí zaslať niekoľko žiadostí na ten istý čas. Peniaze sa vám strhnú až vo chvíli, keď jeden z majiteľov výpožičku potvrdí. Do formulára len napíšte, prečo si chcete auto požičať.

V prípade, že sa s výpožičkou ponáhľate, skúste sa opýtať na vozidlá so štítkom Okamžité potvrdenie, ktoré sú k dispozícii najviac 24 hodín pred plánovaným odovzdaním a ich majitelia potvrdzujú rezerváciu automaticky.

Vypožičiavanie sa nezaobíde bez vratnej kaucie. Jej výšku a typ poistenia si zvolíte pri zadávaní rezervácie 200 € pri štandardnom poistení (10 % spoluúčasť alebo minimálne 400 €) alebo 40 € s prémiovým poistením (spoluúčasť 5 % alebo minimálne 200 €). 

Ak platba za výpožičku v systéme neprebehne, máte ešte 24 hodín, kedy môžete dodať na účet chýbajúce financie či navýšiť limity na platobnej karte. Ak ani potom platba neprebehne, rezervácia sa automaticky zruší. Rovnako sú aj všetky nepotvrdené rezervácie po 24 hodinách systémom automaticky zmazané.

Nečakajte a zarezervujte si auto vždy zavčas! 

Potvrdenie rezervácie môže trvať určitý čas, preto vám odporúčame vytvárať rezervácie stále v dostatočnom časovom predstihu tak, aby mal dostatok času na prijatie rezervácie aj samotný majiteľ. 

Pri rezervácii vozidiel taktiež odporúčame vytvoriť viacero rezervácií čo môže urýchliť potvrdenie. Pri viacerých rezerváciách sa nemusíte báť, že zaplatíte za viacero áut. Po prvej akceptovanej rezervácií sa automaticky všetky ostatné zrušia.

3. Máte potvrdenú rezerváciu a ste s majiteľom v kontakte? Dohodnite si s ním čas a miesto odovzdania.

Akonáhle majiteľ automobilu potvrdí váš dopyt a prebehne platba, aktivuje sa vám možnosť zavolať majiteľovi a dohodnúť si presné detaily stretnutia. Na prevzatie vozidla si so sebou vezmite nabitý mobilný telefón s pripojením na internet a našou aplikáciou. Ďalej je nutné mať so sebou občiansky a vodičský preukaz.

Pri odovzdaní nafotíte celé vozidlo. Aplikácia vás fotením prevedie, bude od vás chcieť fotografie exteriéru aj interiéru vrátane palubného prístroja. Fotografie sú pre nás a našu poisťovňu hlavným „dôkazným materiálom“ pri prípadnom riešení poistných udalostí alebo kompenzácií za drobné škody. V prípade chýbajúcich fotiek môže poisťovňa odmietnuť plniť poistnú udalosť.

Tiež do aplikácie zaznamenáte stav palivovej nádrže a najazdených kilometrov. Potom už len stačí, aby druhá strana tieto údaje potvrdila. Majiteľ si od vás tiež vezme posledné štyri čísla vášho občianskeho preukazu, čím overí vašu totožnosť. Vy sa uistíte, že vo vozidle je malý technický preukaz a zelená karta pre prípad policajnej kontroly. A to je všetko, môžete vyraziť na dobrodružstvo!

Chceli by ste vrátiť vozidlo neskôr? Určite odporúčame dohodnúť sa s majiteľom, či so zmenou súhlasí a následne zavolať na našu infolinku +421 220 839 555, kde vám výpožičku predĺžime podľa vašej dohody. Ak si naopak prajete vozidlo majiteľovi vrátiť pred oficiálne potvrdeným termínom, môžete tak urobiť bez nutnosti informovať o tom našu zákaznícku linku. Radi by sme vás ale upozornili, že ak nepůjde o vrátenie vozidla zo závažných príčin (napríklad porucha vozidla), zaplatíte celú pôvodnú čiastku za výpožičku.

Pred vrátením auto uveďte do stavu, v akom ste ho preberali a dotankujte nádrž na úroveň pri prevzatí. Dohodnite sa s majiteľom na mieste a čase vrátenia vozidla, pri stretnutí opäť zadajte stav paliva, tachometra a nafoťte opäť čo najväčší počet fotografií vozidla a jeho interiéru do aplikácie. Nakoniec napíšte majiteľovi hodnotenie.

Ak nastane v priebehu výpožičky akýkoľvek problém, obráťte sa na našu infolinku. Dovoláte sa nám každý deň od 9 do 21 hodiny.

Čo je to HoppyGo?

HoppyGo je platforma na požičiavanie áut, ktorá spája tých, ktorí si auto chcú občas požičať s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Používatelia tak môžu využiť autá, ktoré by inak stáli na parkoviskách. Na druhej strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma má viac ako 2400 vozidiel všetkých kategórií i značiek v Česku, Poľsku a na Slovensku. Ako používateľ máte možnosť vyberať si medzi luxusnými aj dostupnými vozmi, športiakmi, skriňovými a obytnými dodávkami, rodinným autami či mestskými drobcami. Skrátka tu nájdete všetko.

Zdieľajte tento článok: