Nejlepší tipy na výlety s mazlíčky po ČR

Plánujete výlet a přemýšlíte, zda vzít svého čtyřnohého přítele s sebou? Výlet se zvířaty může být nejen skvělým způsobem, jak strávit čas společně, ale také přináší mnoho výhod jak pro vás, tak pro vašeho mazlíčka. V tomto článku vám představíme důvody, proč byste měli svého mazlíčka vzít na cestu, jak zajistit jeho bezpečnost a jak vybrat správné auto z nabídky HoppyGo, které povoluje zvířata.

Proč vzít mazlíčka na výlet?

Brát své psi či dokonce kočky na výlet svědčí jak jim, tak i vám, jejich majitelům. Pro mazlíčky je to příležitost prozkoumat nová místa a objevovat nové vůně a podněty, což podporuje jejich fyzickou i duševní pohodu. Nové zkušenosti mohou také posílit jejich sociální dovednosti díky setkávání s novými lidmi a zvířaty. Pro majitele často znamená cestování se svými mazlíčky posílení pouta a vzájemného porozumění. Společné objevování nových míst tak přispívá nejen k fyzickému zdraví mazlíčků, ale také podporuje jejich i majitelovu duševní pohodu.

 
TIP: Pokud chcete, aby se váš pes vozil bezpečně a pohodlně, ale nechcete špinavé auto, pořiďte si ochranný potah do auta. Seženete ho většinou do tisíce korun a umožní vám uvázat psa na zadních sedačkách a udržet je naprosto čisté.
 

Bezpečnost na prvním místě

Bezpečné cestování se psy a jinými mazlíčky vyžaduje dodržování pravidel zajišťujících bezpečnost zvířat i cestujících. Malí psi a kočky by měli být přepravováni v přepravkách, ideálně na zadním sedadle upevněné bezpečnostním pásem. Středně velcí a velcí psi by měli být v zavazadlovém prostoru odděleném mříží nebo v bezpečnostních postrojích připnutých k pásům na zadním sedadle. Nesprávné přepravování může ohrozit bezpečnost zvířat a vést k pokutám až 2 000 Kč. Dodržování těchto pravidel zajistí bezpečnost mazlíčků a vyhnete se možným problémům.

Příklad pokutovatelného převozu psů

Výběr správného auta

Plánujete výlet se svým mazlíčkem a potřebujete najít ideální auto? S HoppyGo je to snadné! Na naší platformě můžete využít různé filtry, které vám pomohou najít přesně to, co potřebujete. Hledáte vůz, který umožňuje převoz zvířat? Stačí zaškrtnout příslušný filtr a vybrat si z nabídky vozidel, která jsou vhodná pro cestování se zvířaty. 

Pokud se chystáte na zimní dovolenou a potřebujete střešní nosič na lyže aby se váš pes vešel do auta, i tohle za vás naše filtry vyřeší. Stačí zadat, co potřebujete, a my vám nabídneme vozy vybavené střešními nosiči nebo jiným potřebným vybavením. S HoppyGo tak můžete pohodlně a rychle najít to pravé auto pro jakýkoliv výlet!

Filtry na hoppygo
Intuitivní filtry na HoppyGo

Psí výlety

Se psy se dá vyrazit na výlet téměř kamkoliv, ať už do přírody, na hory nebo do městských parků. V létě je však důležité myslet na jejich pohodlí a zdraví. Ideální destinací jsou místa, kde se mohou schladit ve vodě, jako jsou jezera, řeky nebo lesní potoky. Vysoké teploty mohou být pro psy nebezpečné, proto je vhodné plánovat trasy s dostatkem stínu a přístupem k vodě.

Tipy na výlet

1) Mníšek pod Brdy
Mníšek pod Brdy nabízí nádherné lesy a malebné stezky ideální pro procházky se psem. Prozkoumejte místní klášter a užijte si klidnou přírodu, kde váš pes může volně běhat a objevovat nové vůně. Po procházce se můžete zastavit v cukrárně na náměstí, kde jsou vítáni i čtyřnozí přátelé.

2) Lom Baraba
Lom Baraba je skvělým místem pro vodní radovánky se psem. Tento zatopený lom nabízí čistou vodu a nádherné okolí, kde si váš mazlíček může zaplavat a vy si můžete užít relaxační den u vody. Nezapomeňte vzít s sebou hračky pro vodní hrátky.

3) Hamerské Jezero
Hamerské Jezero je další skvělou destinací pro výlety se psy. Jezero je obklopeno lesy a nabízí mnoho stezek k prozkoumání. Váš pes si může užít koupání v jezeře a vy můžete relaxovat na břehu. Okolní příroda poskytuje příjemný stín a osvěžující prostředí.

4) Pískovna Sadská
Pískovna Sadská je oblíbeným místem pro letní výlety se psy díky svým čistým vodám a písčitým plážím. Váš pes si zde může užít dovádění ve vodě a vy můžete relaxovat na pláži. Pískovna je obklopena krásnou přírodou, což z ní činí ideální destinaci pro odpočinkový den.

5) Polabská stezka
Polabská stezka nabízí nádherné výhledy a dlouhé procházky podél řeky Labe. Stezka je vhodná pro všechny velikosti psů a poskytuje spoustu možností pro zastávky a odpočinek. Během procházky můžete navštívit historická města a vesnice, které se nacházejí podél trasy. V okolí Prahy je na procházku a koupání ideální sekce mezi Čelákovicemi a Brandýsem.

6) Naučná stezka Pňovský Luh
Naučná stezka Pňovský Luh je ideální pro ty, kteří hledají klidné a vzdělávací výlety. Tato stezka vede přes přírodní rezervaci a nabízí informace o místní flóře a fauně. Váš pes si zde může užít přírodu a vy se dozvíte něco nového o okolí.

7) Posázavská stezka
Posázavská stezka je ideální pro aktivní výletníky a jejich psy. Tato stezka nabízí krásné výhledy na řeku Sázavu a vede přes lesy a louky. Váš pes si užije dlouhé procházky a vy oceníte nádhernou krajinu a čerstvý vzduch. Stezka je dobře značená a nabízí různé trasy pro všechny úrovně zdatnosti.

Klášter u Mníšku
Klášter Skalka
Hamerské Jezero
Pískovna Sadská
Lávka přes Labe u Čelákovic
Posázavská stezka
Posázavská stezka

Tip: Nezapomeňte vzít s sebou skládací misku na vodu pro vašeho psa, aby měl vždy přístup k čerstvé vodě během výletu.

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit, s majiteli, kteří své auto nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu nebo si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1500 vozů různých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými nebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.