Půjčení auta na cyklovýlet v Česku

Kam vyrazit na cyklovýlet v Česku

Česko je cyklistickým rájem. Můžete si vyrazit na pohodovou vyjížďku po rovince kolem rybníka, nebo si dát do těla při prudkých výšlapech v horách. Zkrátka každý si vybere. Přinášíme vám inspiraci na 3 české destinace, nad kterými vaše cyklistické srdce zaplesá.

 

K SOŠE RADEGASTA

Pronájme vozu na cyklistický výlet

Vyrazte na kolo do Beskyd! Vybírat můžete hned z několika tras. Ta nejlehčí Cyklotrasa Radegast vede mírně zvlněným terénem Moravské brány a Ostravské pánve. Pokud si chcete dát trochu do těla, zvolte Radegast Cyklotrek, měří více než 50 kilometrů. Cestou minete 40 restaurací a hospůdek, takže si uděláte příjemnou pauzu. Pro velmi zkušené cyklisty doporučujeme Trojmezí Cyklotrek. S délkou 75 km a velkým převýšením se jedná o opravdu náročnou trasu. A nezapomeňte navštívit horu Radhošť se sochou slovanského boha Radegasta.

 

SRDCEM ČESKÉHO RÁJE

Pronájem auta na dovolenou v Českém ráji
Zdroj: praguego.com

Chráněna krajinná oblast Český ráj je oblíbeným cílem cyklistů. Není divu – kdo by nechtěl brázdit jednu z mnoha tras vedoucí skrze skalní městečka, kolem hradů a sympatických hospůdek. Spousty lákadel vás občas donutí ze sedla seskočit. Doporučujeme prohlídku zámku Hrubá Skála a zříceniny Trosky. Osvěžit se můžete v rybníce Věžák, který znáte z filmu Jak dostat tatínka do polepšovny.

 

KOLEM RYBNÍKŮ

Půjčeným autem na dovolenou do Třenoně

Na Třeboňsku si můžete užít spousty tematických cyklostezek po rovince i v náročnějším terénu. Greenway Rožmberského dědictví vede přes Želeč a Zálší až do Veselí nad Lužnicí. Odsud můžete pokračovat na romantický zámek Hluboká nad Vltavou, kde to určitě stojí za zastávku. Pro ty zdatnější doporučujeme cyklostezku po stopách slavné české operní pěvkyně Emy Destinové z Třeboně přes Stráž nad Nežárkou. Odpočinout unavené nohy nechte v rašelinných lázních Aurora na břehu rybníka Svět.

Česká republika je letním rájem. Pro více inspirace na dovolenou v Česku navštivte náš přehled s více jak 400 tipy na zajímavá místa, ubytování i restaurace.

SLEDUJTE NÁS NA INSTAGRAMU