Tipy na cyklostezky v Čechách, na Slovensku a v Rakousku

Výlety na kole jsou skvělou volbou pro všechny, kteří hledají způsob, jak strávit aktivně volný čas a objevovat krásy přírody. Pokud se chystáte na cyklovýlet, máme pro vás několik tipů na nejlepší cyklistické trasy v České republice, na Slovensku a v Rakousku.

Česká republika

Moravská cyklostezka

Moravská cyklostezka je jednou z nejkrásnějších cyklotras v České republice s celkovou délkou více než 300 kilometrů. Je rozdělena na šest etap, jejich trasy spojují Jeseníky s jižní Moravou. Začít tak můžete na hranicích s Polskem a cíl vás čeká ve vinařské oblasti jižní Moravy a u slavného Lednicko-valtického areálu.

  • Oblast: východní část České republiky
  • Délka tras: od 40–80 km

Stezka železné opony

Stezka železné opony je cyklotrasa, která sleduje bývalou hranici mezi západním a východním blokem během studené války. Trasa má celkovou délku 10 000 kilometrů, z toho téměř 900 km vede přes Českou republiku. Začíná na východu u Aše, vede přes NP Šumava až do jižní části Moravy. Stezka je vhodná pro cyklisty všech úrovní zdatnosti a nabízí možnost objevování mnoha různých kultur a tradic během jedné cyklo výpravy.

  • Oblast: západní až jihovýchodní část
  • Délka tras: 17–70 km

Tip na auto

Slovensko

Dunajská cyklo cesta

Slovenská Dunajská cyklostezka je jednou z nejdelších cyklotras na Slovensku s celkovou délkou 168 kilometrů. Trasa vede převážně podél řeky Dunaj a nabízí cyklistům krásné výhledy na okolní krajinu a historické památky. Během cesty projedete nádhernými městy jako je Bratislava nebo Komárno. Trasa je vhodná pro cyklisty všech úrovní.

  • Oblast: Slovensko – jihozápad
  • Délka trasy: až 168 km

Cyklostezka Bevlava

Slovenská cyklostezka Bevlava, která postupně propojuje moravsko-slovenské příhraniční oblasti. Není ještě kompletně dostavěná ale už teď se můžete projet po krásně upravených trasách, které propojují řeky Bečvy, Vláry a Váhu.

  • Oblast: Slovensko – severozápad
  • Délka: 50 km

Tip na auto

Rakousko

Mozartova cyklostezka

Cyklostezka vede přes malebné rakouské vesnice a města, včetně Salcburku, rodného města slavného skladatele Mozarta. Stezka je dobře značená a nabízí krásné výhledy na okolní krajinu a historické památky. Cyklisté na této trase také projedou nádhernou přírodou rakouských Alp a okolních jezer.

  • Oblast: Rakousko – západ
  • Délka: až 450 km

Každá z těchto tras má své vlastní krásy a nabízí unikátní zážitek. Pokud hledáte nádherné cyklistické trasy v České republice, na Slovensku nebo v Rakousku, určitě byste měli zvážit návštěvu těchto míst a užít si nezapomenutelnou cyklistickou dovolenou.

Zajímavost z HoppyGo

První rodinné kargo elektrokolo v Ostravě. Uveze celou rodinu nebo týdenní nákup. Vhodné na odpolední projíždky nebo i celodenní výlety. V boxu je lavice s pásy pro 2 děti (nebo jednoho dospělého), a navíc lze přimontovat MaxiCosi vajíčko pro děti 3-9 měsíců, případně sedačku Babboe pro batolata 8-18 měsíců. Do nepřízně počasí je možné nasadit kryt proti dešti.

Není v autě dostatek místa na přepravu vašich kol. Co teď? Naštěstí existuje skvělé řešení – na HoppyGo si můžete půjčit i nosič na kola!

Co je to HoppyGo?

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si auto chtějí půjčit občasně s majiteli, kteří svá auta nepoužívají denně. Uživatelé tak mohou využít vozů, které by jinak stály na parkovištích. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví vozu či si zajistit vedlejší příjem.

Platforma čítá přes 2 500 vozů všech kategorií i značek. Jako uživatel máte možnost vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sporťáky, skříňovými a obytnými dodávkami, rodinnými auty či městskými prcky. Zkrátka zde najdete vše.

Sdílejte tento článek na: