Jsme součástí iniciativy #SKODAAUTOpomaha

Pro spoustu lidí je aktuálně obtížné si obstarat základní potřeby, léky a jiné zásoby. Samosprávy a neziskové organizace se snaží pomáhat potřebným, jak jen mohou, ale chybí jim k práci dopravní prostředky. Právě proto vznikla iniciativa #SKODAAUTOpomaha

JSME V TOM SPOLEČNĚ

#SKODAAUTOpomaha je iniciativa spojující několik projektů, které chtějí pomáhat tam, kde je teď nejvíce potřeba. Zapojena jsou auta z ŠKODA AUTO, HoppyGo a Uniqway flotily a skútry BeRider. HoppyGo se zároveň stalo společnou platformou, přes kterou se automobily bezpečně a jednoduše dostávají k organizacím, které je aktuálně potřebují k rozvozu jídla, léků a dalších zásob. 

Zdroj: Statutární město Olomouc

 

KDE JSME UŽ POMOHLI

Vozidla využívá například společnost ADRA na dovážku jídla a zdravotnických potřeb seniorům, společnost DUHA pomáhající lidem s mentálním postižením nebo Fokus Praha podporující lidi s duševním onemocněním. Automobily si zapůjčily i městské úřady v Brně, Olomouci, Mnichově Hradišti nebo Bakově nad Jizerou, kde je města využívají k zajištění sociálních služeb, hlavně pro rozvoz stravování, léků, hygienických potřeb, roušek a nákupů. Kompletní přehled míst, kam putovala všechna auta, najdete na Mapě pomoci.

Doručili jsme 200 aut 40 organizacím a 8 městům!

SKODAAUTOpomaha

 

PREVENČNÍ STANICE

Chceme, aby převzetí automobilu bylo co nejbezpečnější. Proto jsme zřídili v Holešovicích prevenční stanici, ve které čistíme auta pro neziskové organizace. Je k dispozici také vám majitelům a řidičům z platformy HoppyGo. Předání vozu si tak můžete dohodnout přímo na této stanici.

NEJSME V TOM SAMI

Pojišťovna Kooperativa podpořila iniciativu #SKODAAUTOpomaha a bezplatně nabídla havarijní pojištění pro všechna vozidla, která putují k neziskovým organizacím. Kromě automobilů z našich flotil se pojistka zdarma vztahuje i na auta, která poskytují dobrovolně naši uživatelé. Vaší pomoci si nesmírně vážíme! 

Děkujeme všem, kteří se zapojují!