S HoppyGo jezdí i kola Favorit

V dnešním díle uživatelských příběhů bychom vám rádi zprostředkovali rozhovor se zaměstnancem firmy Favorit, Liborem Šicem. Libor je nejen specialistou na prodej kol, ale také se zabývá propagací značky a přípravou akcí, na kterých Favorit participuje jako vystavovatel. Sám je 20 let nadšeným cyklistou a práce pro značku Favorit je pro něj tedy prakticky splněným snem v němž spojil svou životní vášeň pro cyklistiku a práci. Přátelé, kdo z vás to má? Liborovi patří srdečný dík, že se s námi podělil o svou uživatelskou zkušenost s HoppyGo.

Favorit na veletrhu (zdroj: Libor Šic, Favorit)

Libore, značka Favorit patří k tradičním českým brandmarkům. Jaká je vlastně současnost této značky?

Společnost Favorit má za sebou 96 let historie a specializuje se na výrobu kol na míru v naší fabrice v západočeských Rokycanech. Každé kolo si jeho budoucí majitel navrhne sám dle konfigurátoru a individuálního přání.  Naši zákazníci si mohou vybrat specifikaci, vybavení i barvu svého vysněného kola. Co kolo to unikát zrcadlící cyklistickou duši svého vlastníka.

Jak jste se dozvěděli o HoppyGo a proč jste se rozhodli naše služby využívat?

Naše společnost disponuje 2 firemními dodávkami.  Pokud se náhodou stane, že jsou obě naše auta vyblokována a my potřebujeme operativně zařídit náhradní vozidlo na dopravu kol na propagační akci je potřeba se poohlédnout po vhodné náhradě. Jsem člověk, který dá na doporučení a kolega mi navrhl abych vyzkoušel HoppyGo.

Jak často HoppyGo využíváte a k jakým účelům?

Zatím jsme si vozidlo přes aplikaci půjčili jednou, abychom službu ozkoušeli jak funguje. Pro přepravu většího objemu kol do distribučních míst a na nárazové akce využíváme jednak dvou vlastních dodávek, ale také externí auta. Tyto akce probíhají zhruba jednou za měsíc.  V tomto konkrétním případe jsme potřebovali převézt kola na golfový turnaj a hledali jsme alternativní možnost, jak si vypůjčit dodávku. Neměli jsme preferovaný typ vozu,  brali jsme to, co bylo zrovna k dispozici. 

Využíváte jako náhradní řešení pouze carsharing nebo občas sáhnete i po vozech z klasické autopůjčovny?

V tuto chvíli využíváme pouze carsharing přes HoppyGo. Tato služba je výhodnější pro naší flexibilitu. Občas však není zaručena vždy přesná lokace vozidla. Osobně jsem autopůjčovnu nevyužil, musel bych ji nejprve hledat a to je složitější. Dávám na osobní zkušenost, nečtu moc internetové recenze.

Prezentace kol Favorit na veletrhu (zdroj: Libor Šic, Favorit)

Máte svoje vlastní soukromé vozidlo a byl byste ochoten ho zařadit do naší nabídky?

Já osobně jsem majitelem vozu BMW a je to prakticky člen rodiny, takže ho nevyužívám ke komerčním účelům. Zatím jsem ani neuvažoval, že bych zkusil carsharing z pozice majitele.

Přijde Vám, že jde carsharing a cyklistika dohromady?

Myslím, že ano. Pokud jste z města a potřebujete se s partou kamarádů dostat na víkend například do jiného koutu republiky, je fajn si půjčit dodávku a rovnou ji nekupovat. Na jednorázové zapůjčení je to určitě jasná volba.

Za tým HoppyGo děkuji za Váš čas a přeji Vám mnoho kilometrů bez nehod.