Půjčení vozu na výlet na 1.máj

Nejkrásnější místa pro prvomájový polibek

První máj, lásky čas. Známá tradice praví, že žena, která nedostane pod rozkvetlým stromem polibek, uschne. V Česku najdete spousty krásných třešňovek, sadů s rozkvetlými stromy a sakurových alejí. Uschnutí se tedy obávat nemusíte. Vybrali jsme pro vás ty nejromantičtější místa, kam byste určitě za polibkem měli vyrazit.

Chudenice: Sakurová alej pod rozhlednou

Pronájem auta na výlet na 1.máj
Zdroj: otisk.org

Rozhlednu Bolfánek najdete na hoře Ždár nedaleko Chudenic v Plzeňském kraji. Váš rozkvetlý cíl cesty se nachází na úpatí hory 150 metrů za výjezdem z Chudenic směrem na obec Slatina. Sakurová alej „Mládí“ je opravdu dechberoucí. Romantickou procházku můžete zakončit na rozhledně s výhledem na Šumavu a Český les.

 

Praha: Vokovická třešňovka

Pronájem auta na výlet na 1.máj

Pokud trváte na klasické české třešni, najdete jich požehnaně v Praze. Na okraji Divoké Šárky objevíte skrytý poklad – Vokovickou třešňovku. Pokud se děsíte přeplněného Petřína v den zamilovaných, tento sad bude skvělou alternativou.

 

Karviná: Sakurová alej roku

177 japonských třešní lemuje v Karviné třídu 17. listopadu. Není divu, že v roce 2014 tato krása obdržela titul Alej roku. Teď už jenom vybrat, pod kterým stromem se políbit, na výběr jich je tu dost.

 

Rosice: Sad u barokní kaple

Pronájme vozu na výlet na 1. máj
Zdroj: natrojici.cz

Rosice na Jižní Moravě se pyšní unikátní barokní Kaplí Nejsvětější trojice. K ní již po dlouhá léta neodmyslitelně patří přilehlé sady, ve kterých najdete i rozkvetlé třešně. Sad byl navíc před pár lety revitalizován projektem Rozkvetlá Trojice, takže je opět v plné kondici.

 

Třešňový Újezdec: Sady a cyklostezka

Pronájem vozu na výlet

Jak již název nasvědčuje, třešně se tu pěstují odpradávna. Najdete tu tedy požehnané množství rozkvetlých sadů. Pokud navíc rádi jezdíte na kole, oceníte, že vesničkou vede cyklostezka. Po polibku pod rozkvetlou třešní se můžete pokochat kapličkou na návsi a statky ve stylu selského baroka.

Nezapomeňte si na cestu za rozkvetlou třešní vybrat ideální auto. Co takhle ŠKODA FABIA s nízkou spotřebou za pouhých 640 Kč na den.