festival

Príprava na festival autom alebo dodávkou

Leto je obdobím plným festivalov, hudby a zábavy. Ak sa chystáte na festival s partiou kamarátov a idete autom, je potrebné správne sa pripraviť, aby ste si užili ten správny festivalový zážitok. V tomto článku vám ponúkneme tipy, ako sa dobre pripraviť na cestu a festivalové radovánky, a zároveň vám poskytneme zoznam niektorých festivalov, ktoré sa uskutočnia na Slovensku, Česku a Maďarsku tento rok.

Čo si zabaliť do auta

Ak idete na festival autom, dôležité je mať so sebou správne veci, ktoré vám zabezpečia pohodlnú a bezproblémovú cestu. Tu je zoznam vecí, ktoré by ste nemali zabudnúť:

  1. Festivalové lístky a doklady: Uistite sa, že máte všetky lístky a potrebné doklady pripravené. Okrem občianskeho preukazu a kartičky poistenca myslite aj na vodičský preukaz. 

  2. Základné opravovacie súpravy: Váš automobilný prváčik, rezervné koliesko, náhradné poistky a nástroje budú užitočné v prípade problémov. Ako je to s poistením vozidiel cez HoppyGo si prečítajte v blogovm článku.

  3. Potraviny a nápoje: Urobte si zásoby jedla a pitia na cestu, aby ste nemuseli počas cesty zbytočne vytrácať čas na zastávky. Zbaľte si aj jedlo, ktoré vydrží vyššie teploty, obľúbené nápoje, aby ste ušetrili čo najviac na festivale, kde je jedlo jednou z najdrahších položiek.

  4. Oblečenie a obuv: Zabalenie oblečenia podľa predpovede počasia je dôležité, aby ste boli pripravení na všetky podmienky. Ak plánujete prespať v aute alebo dodávke, vezmite si aj sáčky či utierky. V prípade dažďov nechcete blato vymývať po konci festivalu ešte aj z volantu.

  5. Spacák a karimatka: Ak plánujete prespať v stanoch, nezabudnite na spacáky a karimatky. Do auta vám postačí deka, vankúš, či iné riešenie podľa vami zvoleného typu vozidla.

  6. Hygienické potreby: Toaletný papier, uteráky, mydlo a podobné veci nezabudnite! Hoci pri väčších festivaloch je šanca niečo si odniesť aj z propagačných stanov.

Ako vyriešiť parkovanie auta

Parkovanie môže byť na festivaloch problémom, preto je dobré pripraviť sa dopredu. A tým myslíme tak dostatočne dopredu, že už teraz by ste mali kupovať parkovacie miesto na budúci rok na váš obľúbený festival. Tu je niekoľko tipov:

  1. Skontrolujte možnosti parkovania: Pred odchodom si zistite, či festival ponúka parkovacie miesta a ak áno, či nie sú limitované. Ak je to možné, rezervujte si miesto vopred. O čo väčší festival, o to horšie možnosti parkovania na poslednú chvíľu.

  2. Cestujte skoro: Ak je festival viac dní, skúste prísť skoro ráno. Väčšina ľudí prichádza neskoro popoludní, takže ak ste tam skôr, môžete mať väčšiu šancu na dobré miesto.

  3. Zdieľajte auto: Ak idete s partou kamarátov, zvážte zdieľanie auta. To nielenže znižuje náklady, ale aj zníži počet áut na ceste. 

Vybrali sme pre vás autá na festival, čakajú iba na vašu rezerváciu:

Aké festivaly nás toto leto este čakajú?

V auguste môžete navštíviť jeden z najznámejších festivalov na Slovensku Grape. Pre milovníkov reggae odporúčame Uprising v Bratislave. Pokiaľ preferujete komornejšiu a alternatívnejšiu zábavu, vyjašíte sa na Flaame v Nitre.  Ak by ste mali chuť zažiť veľkú párty v susednom Maďarsku, už máte kúpené lístky na Sziget.

 

Čo je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na zdieľanie áut, ktorá spája tých, ktorí si chcú občasne požičať auto s majiteľmi, ktorí svoje autá nepoužívajú denne. Užívatelia tak môžu využíť vozidlá, ktoré by inak stály na parkoviskách. Na druhé strane majitelia môžu týmto spôsobom riešiť náklady na vlastníctvo vozidla či si zaistiť vedľajší príjem.

Platforma obsahuje vozidlá všetkých kategórií a značiek. Ako užívateľ máte možnosť vybrať si medzi luxusnými aj dostupnejšími vozidlami, športovými autami, obytnými dodávkami, rodinnými autami či mestskými hatchbackmi. Skrátka tu nájdete všetko čo potrebujete.