Petr S.: Díky HoppyGo jsem viděl kus Evropy.

O zkušenostech s užíváním aplikace HoppyGo jsme si povídali s pětadvacetiletým Petrem Staňem ze severočeského Sokolova. Do aplikace se registroval v červenci 2018 a prošel s námi i sloučení původních společností Smilecar a HoppyGo. Za sebou má několik dlouhodobých výpůjček.

 

Petr Staňo na dovolené v Itálii, kam se svezl vozidlem zapůjčeným přes HoppyGo.

Petře děkujeme, že jste si na nás udělal čas. Co Vás inspirovalo k užití aplikace HoppyGo místo klasické autopůjčovny?

Hledal jsem důvěryhodný server pro půjčování vozů a ceny které budou dostupné obyčejným lidem.

Využíváte běžně carsharing nebo sáhnete i po vozech z klasické autopůjčovny? A pokud využíváte obojí, dokážete srovnat klady a zápory obou typů služeb?

Podle mé osobní zkušenosti je carsharing lepší. Osobně jsem zatím vozidlo z autopůjčovny neměl. Strýc měl půjčené z půjčovny a bylo to hrozné, drahé a ještě se střídala porucha za poruchou. Nevýhodou je i omezený výběr vozidel. Naproti tomu v carsharingu je nabídka značek výborná a člověk může zkusit co mu sedí nejlépe.

Kolikrát jste zatím aplikaci využil? Zapůjčil jste si vozidlo od jednoho osvědčeného majitele nebo jste zkusil štěstí?

Aplikaci jsem využil doteď 3 krát a využití bylo čistě ze soukromých důvodu. Pokaždé se jednalo o dlouhodobou výpůjčku na více jak týden. Zkoušel jsem to víceméně jak se říká na ,, Blind” a vždy úspěšně.

Chcete do budoucna zkoušet jiné typy aut případně máte nějaké vysněné?

Do budoucna bych si chtěl vyzkoušet svézt se luxusnějším autem. Mám velmi rád značku Volvo. Moje vysněné auto je Volvo XC90.

Které vozidlo jste si přes aplikaci zapůjčil a jaký byl zážitek z jízdy?

Nejlepší auto, co jsem si zapůjčil,byl vůz Škoda Octavia se kterou jsem absolvoval cestu do Itálie, Maďarska a Slovenska a to bez jediné chybičky. Bylo to živé autíčko se skvělou spotřebou a bylo vidět že je o něj dobře postaráno. Auto jsem užil na dovolenou se svou rodinou, kdybych jel samotný, tak myslím, že by to bylo o ničem.

 

Petrova Octavia
Octavia vypůjčená přes HoppyGo během dovolené u tetičky na Slovensku. (zdroj: soukromý archiv Petra Staňa)

Zažil jste nějakou vtipnou historku s majitelem vozidla nebo při výpůjčce?

Ano, zažil. Při předávání vozidla jsem si ve vozidle zapomněl veškeré doklady. Pan majitel byl tak hodný, že mi je dovezl a ještě jsme se tomu společně zasmáli. To je na carsharingu fajn, že potkáte nové lidi a zažijete vtipné situace.

Narazil jste při výpůjčce přes HoppyGo na nějaký problém? Pokud byste mohl aplikaci vylepšit, co byste změnil?

Zatím probíhalo vše vždy bezchybně Ideálně ať vše zůstane jak je. Vyhovuje mi to. Pravidla jsou velmi dobře nastavena. Možná bych nějak graficky vyšperkoval Vaši Appku a zkusil bych zjednodušit menu. Mám v tom furt hokej 🙂  Osobně si vás všude chválím, stejně tak jako vašich služeb. Někdy bych chtěl osobně poděkovat vašemu teamu a poznat lidi co mi pomáhají. Podle komunikace na telefonu i na messengeru jsou to moc milí lidé.

Máte vlastní vůz a pokud ano uvažoval jste o tom zařadit ho do naší nabídky?

Vlastní auto aktuálně nemám, poslední vůz co jsem měl byla Toyota Corolla a za dva týdny budu pořizovat Volvo V 50. A ačkoli budu mít vlastní vozidlo, zůstanu věrný HoppyGo a rád si další auto vypůjčím přes Vás. Vlastně bych se ani nebránil nabídnout svoje do vaší platformy.

Jaký je Váš názor na sdílenou ekonomiku a co na ní oceňujete?

U sdílné ekonomiky oceňuji, že vše je lehce pochopitelné a jasné pro uživatele.

Velice děkujeme za rozhovor Petře a přejeme mnoho kilometrů bez nehod ať už s vlastním vozidlem nebo s některým vozem, které si půjčíte přes HoppyGo.