HoppyGo: Na cestě k udržitelné a flexibilní mobilitě aneb ohlédnutí za rokem 2023 

Jako HoppyGo jsme hrdí, že stojíme v čele revoluce sdílené mobility v České Republice a na Slovensku. S téměř 190 tisíci uživateli a stálým růstem našich výnosů, které meziročně opět vzrostly, a to o 21 %, nejenže upevňujeme naší pozici na trhu, ale také přispíváme k trendu udržitelné a flexibilní mobility. Naše cesta je jasná – věříme, že svět bude lepším místem, pokud budou mít lidé snadný přístup k flexibilní, dostupné a udržitelné mobilitě.

0
Počet uživatelů

Průměrný nájezd na zápůjčku 700 km

Jak HoppyGo roste dospívá

V rámci České Republiky udržujeme stabilní tempo růstu, zatímco na Slovensku jsme zaznamenali obvzláště výrazný 30 % nárůst realizovaných zápůjček. Přestože jsme svědky celospolečenského trendu šetření, což se odráží v poklesu průměrné délky zápůjček a mírném snížení počtu najetých kilometrů, modely Škoda Fabia a Octavia si udržují vysokou oblibu mezi uživateli.

Nárůst realizovaných zápůjček

Slovensko
30%
Česká Republika
15%

Udržitelná mobilita

V posledních letech se udržitelná mobilita stává stále výraznějším tématem, reflektujícím rostoucí obavy o životní prostředí a nutnost boje proti změně klimatu. Růst zájmu o elektromobilitu, jak ukazují data EU s nárůstem registrací bateriových elektromobilů o 36,3 %, je jasným signálem, že se společnost ubírá tímto směrem. 

Tento trend je patrný i na naší platformě HoppyGo, kde poptávka po elektromobilech vzrostla o 14 %, s modelem Škoda Enyaq Coupé RS jako nejoblíbenějším vozem. S 77 elektromobily, což představuje přibližně 5 % celkového počtu vozidel, je zřejmé, že si elektromobilita rychle získává oblibu mezi řidiči.

Inovace v roce 2023

Inovace jsou klíčem k našemu úspěchu. V roce 2023 jsme dosáhli významného pokroku ve zlepšování uživatelského rozhraní, od zavedení umělé inteligence do registračního procesu, přes možnost přidání druhého řidiče, až po spuštění pokročilé kalkulačky nákladů pro majitele aut

Tímto způsobem nejen zvyšujeme pohodlí a bezpečnost našich klientů, ale také podporujeme udržitelnost prostřednictvím iniciativ jako je CO2 kompenzace, která za minulý rok přispěla k vysazení 140 nových stromů.

0
Vysazených stromů díky C02 kompenzaci

Ženy auta Půjčují

Náš projekt Ženy Auta Půjčují je dalším příkladem našeho závazku k sociálně odpovědnému podnikání. Tímto programem jsme v roce 2023 podpořili dalších 10 žen – samoživitelkám a pečujícím jsme poskytli vozy zdarma na celkem 196 dní.

V HoppyGo se neustále snažíme posouvat hranice toho, co je možné v oblasti sdílené mobility. Jak říká náš Country Manager Jakub Erben, naším cílem pro rok 2024 je “další upevňování pozice značky na českém a slovenském trhu, soustavná edukace trhu v oblasti flexibilní a udržitelné mobility a v neposlední řadě opětovné dosažení udržitelného stabilního růstu.