Sicilské pobřeží

Nejlepší místa, kde si prodloužit prázdniny: Top destinace na podzimní dovolenou

Toskánsko, Itálie

Toskánsko nabízí skvělou kombinaci kultury, přírody a odpočinku, a je ideálním místem, kde si užít letní atmosféru i na podzim. Vydejte se do Florencie, kde vás okouzlí renesanční umění a ikonické památky, nebo do malebného městečka Lucca, které nabídne útulné historické centrum obklopené hradbami. Pokud toužíte po odpočinku u moře, zamiřte do přímořského městečka Follonica, které nabízí krásné pláže a teplé podzimní moře, ideální pro relaxaci mimo hlavní turistickou sezónu.

Svatyně na skále ve městě Tropea

Curych, Švýcarsko

Curych v podzimních měsících nabízí nádherné výhledy na jezero a okolní hory, kdy jsou stromy pokryté odstíny oranžové a červené. Procházka kolem Curyšského jezera je ideální způsob, jak si užít městskou přírodu v klidné atmosféře. Doporučujeme výlet lanovkou na horu Uetliberg, odkud si můžete užít úchvatný výhled na podzimní město i Alpy. Navíc můžete vyrazit na některou z mnoha turistických tras, které začínají přímo z vrcholu a vedou zpět do města.

Curych na podzim

Budapešť, Maďarsko

Podzim v Budapešti přináší příjemné počasí, ideální pro prohlídku nádherné architektury a historických památek města. Menší davy turistů zaručí pohodlnější objevování míst, jako je Rybářská bašta či Budínský hrad. Po dni plném prohlídek si dopřejte relaxaci v termálních lázních Széchenyi, které jsou v chladnějších měsících obzvláště příjemné.

Lublaň, Slovinsko

Podzimní Lublaň je plná barvitých scenérií, které podtrhují krásu historických uliček a architektury. Můžete se projít podél řeky Ljubljanice, obdivovat mosty a posezení v kavárnách s výhledem na staré město. Zamiřte také na Lublaňský hrad, odkud se vám naskytne nádherný výhled na město v podzimních barvách. Město je také ideální pro projížďky na kole, které vám umožní snadno objevovat jeho krásy a skryté kouty bez velké námahy.

Lublaňský hrad a centrum

Auta na podzim

Lombardie, Itálie

Lombardie je skvělou destinací pro prodloužení léta, kde na vás čeká malebné Komské jezero, jehož křišťálově čisté vody a okouzlující pobřeží jsou ideální pro podzimní výlety lodí nebo procházky. Milovníci kultury a módy si užijí návštěvu pulzujícího Milána, kde kromě světových módních značek najdete i architektonické skvosty, jako je slavná katedrála Duomo. Nezapomeňte navštívit i Bergamo, město s bohatou historií a malebným výhledem z jeho středověkého horního města.

Pobřeží Komského jezera

Bruggy, Belgie

Bruggy, známé jako „Benátky severu“, jsou v podzimních měsících klidné a malebné, s krásně zbarvenými stromy kolem kanálů, které vytvářejí pohádkovou atmosféru. Podzimní barvy dodávají městu ještě romantičtější nádech, ideální pro procházky starým městem a objevování jeho historických zákoutí. Nezapomeňte navštívit slavný Minnewaterpark, kde podzimní listí vytváří nádherné odrazy na hladině jezera, což přidává k romantické atmosféře tohoto místa. Je to skvélé místo pro relaxaci a užívání si krásy podzimních Brugg.

kanál v Bruggách

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit, s majiteli, kteří své auto nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu nebo si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1500 vozů různých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými nebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.