Nejfotogeničtější místa v Česku

Světový den fotografií připadá na 19. srpna, a my jsme se rozhodli ho oslavit výběrem nejkrásnějších míst v Česku, kterým to na fotce opravdu sluší. Ke každému místu přidáváme tip na auto. Na konci článku se můžete zapojit do foto soutěže a vyhrát slevu na pronájem auta přes HoppyGo.

Dalimilova rozhledna

Zdroj: https://dalimilovarozhledna.cz/

Dechberoucí pohled na novou rozhlednu vrcholu Větrov, nedaleko Dolní Moravy. Jde o repliku historické rozhledny ze Sněžníku s výškou 33 metrů. V roce 2021 jí bylo uděleno první místo jako Rozhledně roku.

K rozhledně se dá dostat jak pěšky, tak autem. Jste nadšení turisti a náročnější cesta vám nevadí? Zvolte trasu ze Starého Města, která bude sice necelých 5 km dlouhá, ale kopec do nadmořské výšky 918 m.n.m. vše vysvětlí. Chcete si rozhlednu užít bez propocených triček? Zaparkujte pod lanovkou ve Velkém Vrbně a vydejte se po upravené cestě dlouhé pouze 1,4 km.

Tip: Rozhledna nabízí luxusní apartmán v dřevěném stylu. Chcete zažít noc s panoramatickým výhledem? Více informací zde

Kaplička Hradištěk

Autor: Kamil Klekar https://www.kamilklekar.com/

Kaplička se nachází na Jižní Moravě, nedaleko obce Velké Bílovice, a je obklopena barevnými vinicemi.  Asi není překvapením, že se ikonické místo objevilo ve filmu Bobule a seriálu Vinaři. Z fotky je jasné, že nejkrásnější zážitek si vychutnáte při západu slunce. Ranní ptáčata si budou pochvalovat i výhledy za východu slunce, protože v tuto dobu je zde nejméně turistů. 

Tip: Projděte se uličkami vinic a načerpejte moravskou atmosféru.

Hruboskalsko

Autor: Kamil Klekar https://www.kamilklekar.com/

V Chráněné krajinné oblasti Český ráj se nachází největší skalní město bohaté na různé tvary kamenných bran, skal a věží. Nejfotogeničtějším místem je výhled z Mariánské vyhlídky na zámek Hrubá skála. Není to ale jediné místo. Za památku do foto alba stojí také skalní útvar Čertova ruka, symbolický hřbitov horolezců nebo rozcestí Adamovo lože

Tip: Inspirujte se různými trasami jak pro pěší, tak cyklistickou turistiku zde.

Stezka Olšina

Autor: Kamil Klekar https://www.kamilklekar.com/

Naučnou stezku Olšina jsme vám již doporučovali v článku Tipy na Velikonoční výlety. Místo je pro krásné fotky přímo stvořené. Několik cest vede po dřevěných povalových chodnících, a zbytek trasy je reálný přírodní terén. Při špatném počasí je nutné počítat s horší přístupností a zvolit tak správnou obuv. 

Fotku s tím pravým přírodním nádechem uděláte na mostě ”Bobří hráz”, postaveném přes rybník Olšina. Dalším fotogenickým místem je ”ptačí hnízdo” postavené na břehu v rákosí, vyrobené ze spletených větví.

Za fotkou správným autem

Vybrali jste místo, kde uděláte tu nejkrásnější fotku do svého foto alba? Perfektní! Teď to chce ještě správné auto, které se hodí na foto výlet. Mrkněte na volná auta v nabídce.

Foto soutěž – vyhrajte slevu na pronájem auta

Chcete vyhrát slevu 1 500 Kč na pronájem auta přes HoppyGo? Zapojte se do foto soutěže na našem instragramovém účtu.

Co je to HoppyGo?

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si auto chtějí půjčit občasně s majiteli, kteří svá auta nepoužívají denně. Uživatelé tak mohou využít vozů, které by jinak stály na parkovištích. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví vozu či si zajistit vedlejší příjem.

Platforma čítá přes 2 500 vozů všech kategorií i značek. Jako uživatel máte možnost vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sporťáky, skříňovými a obytnými dodávkami, rodinnými auty či městskými prcky. Zkrátka zde najdete vše.

Sdílejte tento článek na: