L&K Enyaq z HoppyGo

Na cestách s HoppyGo – Honza

Před pár lety půjčoval Honza svou Alfu Romeo na HoppyGo jako majitel. Následně auto prodal a půjčil si u nás Enyaq, který si zamiloval natolik, že si objednal svůj vlastní a kruh uzavřel. Se svou rodinou žijí v centru Prahy a přestože auto mají, využívají HoppyGo. Podívejte se s námi na to, jak naší platformu využívají a jakou s ní mají zkušenost. 

Starosti s auty ve městě

“Živit v centru města 2 auta je neúnosné jak finančně, tak organizačně” říká Honza, který se svou rodinou bydlí v centru Prahy. Jedno auto mají a nepřijde jim praktické ani výhodné mít aut ve městě více. “Už tak přeplněné ulice nechceme zacpávat dalšími auty, platit za ně, hledat parkování apod.” Avšak vzhledem k tomu, že mají 2 děti a psa, není jedno auto vždy dostačující. “Někdy tedy potřebujeme druhé auto a to si půjčíme přes HoppyGo. Aplikace se nám používá dobře.” 

Praha opravdu není ideální město pro majitele aut, už jen parkování a jiné náklady s autem spojené vás mohou vyjít pěkně draho. Na toto téma doporučujeme prozkoumat naši kalkulačku nákladů, která vám vypočítá roční náklady a zároveň potenciální výdělek spojený s vaším specifickým vozidlem.

Pokud potřebujete auto pouze pár dní v týdnu, HoppyGo je přesně pro vás. Ať už auto vlastníte nebo naopak potřebujete půjčit, u nás můžete udělat obojí pohodlně v jedné aplikaci! 


Honza s L&K Enyaqem z HoppyGo
Honza na dovolené s autem z HoppyGo

Jak jste se dozvěděl o HoppyGo?

Bylo to přes práci, protože jsem dělal v reklamní agentuře, která pro HoppyGo připravovala komunikační kampaň v roce 2021. O službě jsem už věděl dříve, ale tehdy jsme měli 2 auta a neměli jsme potřebu půjčovat si.

Co vás přimělo k tomu využít sdílenou platformu HoppyGo?

Chtěl jsem to vyzkoušet, nejdřív jsem si jedno auto na zkoušku půjčil. Později jsme i svoje auto na HoppyGo pronajímal. Byla to zajímavá zkušenost, ale spíš krátká, protože pak už jsem to auto prodal. Bylo ale zajímavé setkávat se s lidmi a bavit se s nimi, proč si auto půjčují a kam jednou. Byla to Alfa Romeo, tak kolem toho se vždy najde téma. 😊

Napadá vás, kam byste se mohl příště vydat vozidlem, půjčeným přes HoppyGo?

Pojedu s manželkou někam na prodloužený víkend bez dětí a chci si půjčit Porsche Taycan, které je k mání nedaleko od mého bytu. Na to se těším hrozně moc.

Jaká je vaše zkušenost s HoppyGo? A jak byste ji zhodnotil?

Pozitivní. Aplikace se používá dobře, když jsem něco potřeboval na helpline pomohli. Asi nemám moc co vytknout. Celkově mě baví různorodost vozidel a lidí, se kterými se setkáte. Většinou je to pozitivní, protože si lidi vzájemně chtějí pomoct a dodat dobrou službu a zkušenost. To vím i proto, že jsem chvíli pronajímal vlastní auto na HoppyGo.

Aplikace a Honzův zážitek

“Mám ji nainstalovanou dlouho, ale co se pamatuji, tak „onboarding“ a zadání údajů bylo sice obsáhlé, ale přehledné. Profil mi byl schválen na poprvé.” Říká Honza o naší aplikaci, která se po dobu své existence neustále zlepšuje. Na rozdíl od jiných carsharingových platforem mají také uživatelé HoppyGo na výběr z mnoha různých možností – “Baví mě rozmanitost aut, která tam jsou. V okolí se dá najít jak malé auto za pár stovek, tak Porsche Taycan nebo Lambo. Takže si můžu vždy vybrat, co zrovna potřebuji.”

Další skvělou funkcí, jež naše platforma splňuje, je možnost důkladného vyzkoušení vozidla, které si chcete koupit. Zde je Honzův zážitek s naším Enyaqem, díky kterému si objednal vlastní:

Minulé léto jsme si pro dvoudenní výlet na Lipno půjčili Škodu Enyaq. Chtěli jsme vyzkoušet čistý elektromobil. Už o něm přemýšlíme déle, v ulici nám postavili nabíječky, tak i z hlediska operativy už se nám zdá možné ho provozovat. Předávka auta proběhla na dálku, což byla pro nás nová zkušenost, ale klaplo to dobře. Auto samotné nás nadchlo. Měli jsme verzi Coupé, která byla v té chvíli ještě dost neobvyklá na silnicích, takže se nás i lidé ptali, co je to za auto a všem se líbilo. Jezdilo se nám s ním moc dobře, dynamika elektrického pohonu je super. Samozřejmě jsme se zpočátku obávali dojezdu a nabíjení, ale zase jsme to brali jako novou zkušenost. Na Lipno jsme dojeli na cca 50 % baterky a to jsme rozhodně nešetřili výkonem. Byli jsme překvapeni, že kolem Lipna je celkem dost nabíječek, takže dobití auta na místě nebyl problém. Sice nás mátly různé rychlosti a typy kabelů, ale dali jsme to. Jako jedinou mírnou nevýhodu jsme viděli, že auto se musí samozřejmě vrátit stejně nabité, jak bylo. A tak jsme po návratu do Prahy museli na nabíječku a chvíli tam postát, než jsme auto pak zase na dálku vrátili. Ale jednalo se asi o 30 minut „navíc“ – jeli jsme na nejrychlejší nabíjení.

Elektrika a Enyaq samotný nás nakonec tak bavil, že nám to nedalo spát a když nám letos v březnu končí operativní leasing na Superba, tak jsme si objednali místo něj Enyaq. Zápůjčka na HoppyGo nás rozhodně přesvědčila, že se to dá, že auto funguje skvěle, a že se dá žít s dobíjením i dojezdem, který ve výsledku není vůbec špatný a třeba na úrovni rozežraného Subaru mého táty. Teď už jen čekáme, až se nám Eny vyrobí a těšíme se.

Honza s novým L&K Enyaqem z HoppyGo
Honza s naším novým Enyaqem Coupé L&K

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit s majiteli, kteří své auta nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu či si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1900 vozů veškerých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.