Co dělat v dešti

5 míst, kam vyrazit za nepříznivého počasí

Poslední dobou nás pravidelně nemile překvapuje déšť a pochmurné počasí. Na lyžování to moc není, na procházky a túry je lepší vyrazit s pláštěnkou. To vás ale nemusí odradit od výletů! Přinášíme vám 5 tipů, kde se schováte před zamračeným nebem a užijete si volno. Vydejte se za exotickými rostlinami, ikonickým designem nebo se nechte hýčkat v lázních.

1. EXOTIKA NA DOSAH RUKY

Unikněte z šedi města za pestrou exotikou. Nebojte, nemusíte hned kupovat letenky, Botanická zahrada Teplice nabízí více než 2 400 m² skleníků plných palem, kaktusů a dalších exotických rostlin. Relaxujte, kochejte se a poslouchejte švitoření ptáků. Úplně jak v jiném světě, že?

Botanická zahrada Teplice
Zdroj: botanickateplice.cz

2. ZA NOSTALGIÍ DO CHEBU

Zavzpomínejte na design a životní styl 60. až 80. let v Retromuzeu Cheb. Jak se žilo za socíku, nebo jak vypadala typická kuchyně? To vše zjistíte ve stálé expozici Retromuzea. Navíc si až do půlky dubna můžete prohlédnout výstavu Kutilství dnes, která mapuje výtvory zlatých českých ručiček.

3. ČESKÉ TRADICE V MODERNÍM KABÁTU

V Huti František objevíte nádherně zrekonstruované Centrum sklářského umění. To láká nejen na industriální architekturu, ale i na rozsáhle expozice uměleckého skla. A jestli raději tvoříte, můžete vyhrnout rukávy a vyzkoušet si techniky zpracování a zušlechťování skla na jednom z nabízených kurzů.

Zdroj: cestyskla.cz

4. ZAHŘEJTE SE V LÁZNÍCH

Mezi jeden z nejhezčích wellness hotelů v Česku můžeme směle zařadit Augustiniánský dům v Luhačovicích. Ten vznikl již v roce 1904 a velice si ho oblíbil Leoš Janáček. Zimní procedury zde zaměřují na prohřívání organismu a doplňování energie. Kdo by to v tomto počasí nepotřeboval? Odsud se vrátíte jako noví!

Augustiniánský dům
Zdroj: booking.com

5. NEJIKONIČTĚJŠÍ DESIGN POSLEDNÍCH 30 LET

Vydejte se do Německa a navštivte Vitra design museum. Nejen že samotná budova muzea je skvělá podívaná, ale do 23. února v něm běží výstava u příležitosti 30 let od pádu Berlínské zdi. Expozice After the Wall vás provede designem od roku 1989 – nechybí ikonické produkty jako taška Ikea, iPhone, nebo auto Smart. 

Zdroj: design-museum.de

Ať už je venku pochmurno, nebo dokonce prší, nebojte se vyrazit na výlet. Stačí si rezervovat automobil na HoppyGo a vybrat si ten správní zážitek pod střechou. Odpočiňte si třeba na wellness procedurách, nebo vyzkoušejte sklářské umění. Na špatné počasí hned zapomenete!