kam vyrazit s dětmi za sychravého počasí

Kam vyrazit s dětmi, když je venku sychravo

Zabavit děti dá občas pěkně zabrat – o to víc, když vám počasí nepřeje. Ať už vaše ratolesti rády tvoří, experimentují, objevují, nebo řádí ve vodě, poradíme vám, kde je zaměstnat na celý den. Vyrazte společně na výlet, klidně i v dešti!

1. iQPLANETÁRIUM ► Liberec 

Vydejte se na fascinující cestu vesmírem, v Planetáriu Liberec vám přiblíží krásy a záhady kosmu. Dozvíte se, jak vesmír vznikl, a nahlídnete do jeho extrémních vlivů na lidský organismus. Víte, jaké technologie astronautům umožňují přežít ve volném kosmickém prostoru? Ne? Čas vyrazit do Liberce!

Vstupné
Dospělí
140 Kč
Děti
110 Kč
Zdroj: ceskykutil.cz

2. ZRCADLOVÝ LABYRINT ► Český Krumlov

Nebojte se zabloudit v největším zrcadlovém labyrintu v Evropě. Odrazy 90 zrcadel vytváří nekonečné chodby a záhadné optické klamy, které vás pohltí. Nechybí ani síň smíchu, kde si díky deformujícím zrcadlům užijete s dětmi spoustu legrace. Skoro jako v pohádce Dlouhý, široký a… pokroucený? 

Vstupné
Dospělí
90 Kč
Děti
60 Kč
Rodina
240 Kč

3. LEZECKÁ STĚNA ► Ústí nad Labem

Lezení je zábava pro celou rodinu! Nikdy jste to nezkusili? Vůbec nevadí v HUDY lezeckém centru najdete i cesty pro úplné začátečníky. Veškeré lezecké vybavení si navíc na místě můžete půjčit a s prvními krůčky vám poradí instruktoři. Seberte odvahu a zažijte se svými dětmi dobrodružství několik metrů nad zemí.

Vstupné
Dospělí
150 Kč (200 Kč o víkendu)
Děti
100 Kč (130 Kč o víkendu)
Zdroj: photonesvatba.com

4. SVĚT TECHNIKY ► Ostrava

Dolní Vítkovice ožívají. Důkazem je i rozsáhlý Svět techniky, kde se vaše děti proletí strojem času do pravěku k mamutům, pochopí, jak vzniká duha, a co je ve skutečnosti bouřka.  Pro ty nejzvídavější je připravena expozice o vývoji vynálezů od parního stroje až po nejmodernější robotizovaná pracoviště. A vy se určitě nudit také nebudete.

Vstupné
Dospělí
260 Kč
Děti
200 Kč

5. MUZEUM VOSKOVÝCH FIGURÍN ► Český Krumlov

Přeneste se do středověkého Krumlova, kde v tajemných sklepeních nahlédnete do alchymistické dílny, staré krčmy, nebo se ocitnete na tržišti z 15. Století.  Poznáte také nejzajímavější obyvatele regionu jižní Čechy – Karla IV. nebo Františka Josefa I. Historie bude konečně zábava!

Vstupné
Dospělí
130 Kč
Děti
90 Kč

6. AQUALAND MORAVIA ► Pasohlávky

Snad každé dítě miluje skluzavky, v Aqualandu Moravia jich najdete požehnaně od mírných přes prudké až po ty extrémní. Vybrat si můžete také z různých bazénů, spokojení budou plavci i ti, co raději relaxují v bublinkách. Maminky ocení především wellness. Ve vodním království v Pasohlávkách se děti vyřádí a vy si odpočinete.

Vstupenky můžete koupit online. Můžete tak získat významnou slevu (zhruba 250 Kč na osobu).

Vstupné (Online)
Dospělí
799 Kč
Děti
499 Kč
Zdroj: regiony.impuls.cz

7. TECHNICKÉ MUZEUM TATRA ► Kopřivnice

Na šedesát osobních a nákladních automobilů ze všech etap výroby Tatra Kopřivnice okouzlí vaše technicky založené ratolesti či tatínky. Výstava je doplněna o designérské návrhy, trofeje ze sportovních klání, dobové fotografie a různé rarity. Nenechte si ujít nejucelenější sbírku věnovanou kopřivnické vozovce.

Vstupné
Dospělí
130 Kč
Děti
90 Kč
Zdroj: hiveminer.com

Co je to HoppyGo?

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si auto chtějí půjčit občasně s majiteli, kteří svá auta nepoužívají denně. Uživatelé tak mohou využít vozů, které by jinak stály na parkovištích. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví vozu či si zajistit vedlejší příjem.

Platforma čítá přes 2 500 vozů všech kategorií i značek. Jako uživatel máte možnost vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sporťáky, skříňovými a obytnými dodávkami, rodinnými auty či městskými prcky. Zkrátka zde najdete vše.

Sdílejte tento článek na: