Kam na výlet do národních parků

Pojeďte s HoppyGo oslavit Evropský den národních parků a navštivte ty nejkrásnější chráněná území. Evropský den národních parků je den, kdy všechna chráněná krajinná území slaví své přínosy. Cílem tohoto dne je zvýšit povědomí o jejich významu. Vydejte se alespoň na jedno z míst, které doporučujeme a oslavte tento den.

Vodopády Krkonoš

Co obdivovat v nejstarším národním parku České republiky jiného, než jsou vodopády. Najdete jich tam stovky, ale tím nejkrásnějším je Pančavský, Mumlavský, Labský, Horní Úpský nebo Kamieńczyk, který je už na Polské straně. Všechny vodopády jsou dostupné po turistických trasách a zvládne je i příležitostný turista.

Lodí po Českém Švýcarsku

Krajina plná pískovcových měst, skalních roklí, mostů, vyhlídek a roubených podstávkových domů. Prohlédněte si krásy této přírody ze sedadel lodě. Lodní linka T92 vás sveze na trase z Ústí nad Labem přes Děčín, Hřensko, až do německého Bad Schandau.

Zdroj: https://www.ceskesvycarsko.cz/cs/informace/aktuality-v-doprave

Vyhlídka Devět mlýnů v Národním parku Podyjí

Národní park Podyjí má mnoho krásných vyhlídek, ale vyhlídka Devět mlýnů má své kouzlo. A to díky krásnému výhledu na klikatý tok řeky Dyje a na jihomoravský vinohrad Šobes. Z vyhlídky můžete cestičkou pár kilometrů sestoupit do říčního údolí a užít si šum řeky.

Zdroj: Mapy.cz (Vašek Široký)

Vlčí stezka na Šumavě 

Zajímá vás život vlků a milujete zvířata? Navštivte vlčí výběh nedaleko Srní. Lesním areálem o rozloze 3 ha vede naučný okruh, který návštěvníky seznámí s vlčí smečkou. Volně žijící šelmy můžete pozorovat z 300 m dlouhé lávky a vyhlídkové plošiny. Parkování je možné přímo u areálu Návštěvnického centra Srní. Za parkování zaplatíte v automatu 50 Kč a vstup do areálu a centra je zdarma.

Zdroj: https://www.npsumava.cz/

Jezero Blajzloch na Slovensku

Oslavy národních parků probíhají i za hranicemi. Slovensko se pyšní devíti národními parky. Pokud byste rádi poznali krásy slovenské, vybrali jsme dvě zajímavá místa.

V srdci Slovenského ráje vede cesta k jezeru Blajzloch. Nachází se v západní části doliny, nedaleko obce Vernár. Z parkoviště vede trasa dlouhá 10,3 km, nebo lze zvolit kratší variantu z obce Piecky. Místo je pojaté formou naučné stezky během které potkáte dřevěného medvěda a vodníka. 

Zdroj: https://www.npsr.sk/turistika/11/blajzloch

Domašínský meandr v pohoří Malá Fatra

Slovenské pohoří Malá Fatra má krásný a největší přírodní výtvor, který stojí za návštěvu. Lesnatý vrchol Domašín je ze tří stran obklopen řekou Váh. Krásný pohled na zákrut řeky je z hradu Starhrad neboli Starý hrad. Vede zde turistická červená trasa. 

Zdroj: https://fotky.sme.sk/fotka/411979/domasinsky-meander

Na výlet správným autem!

Vybrali jste výlet do národního parku? Perfektní! Teď to chce ještě správné auto. Mrkněte na náš krátký výběr volných aut, které jsou ideální na výlety do přírody. 

Previous slide
Next slide

Co je to HoppyGo? 

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která spojuje ty, kteří si chtějí auto občasně půjčit s majiteli, kteří své auta nepoužívají každý den. Uživatelé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti. Na druhé straně majitelé mohou tímto způsobem řešit náklady na vlastnictví svého vozu či si dokonce zajistit vedlejší příjem.

Na platformě je k dispozici přes 1900 vozů veškerých kategorií a značek. Jako uživatel tak máte možnost si vybrat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky. Zkrátka u nás najdete cokoliv, co zrovna potřebujete.

Sdílejte tento článek na: